Nya bilderna avslöjar: Conor McGregor var skadad inför UFC 264

✔ "Ni skulle inte klara er tretton sekunder i min värld"

Conor McGregors tredje match mot Dustin Poirier slutade i besvikelse och antiklimax på grund av ett chockerande benbrott. Nu har det blivit klart att McGregor bar på en skada redan i veckorna som ledde fram till UFC 264 och därmed ledde till benbrottet.

Det har skett mycket spekulationer kring vad som ledde till skadan som satte stopp för den framemotsedda matchen.

McGregor tog nyligen till Twitter för att posta bilder som nu visar att hans vänstra ben var skadat. Bilderna avslöjar hur McGregor dolde skadan från media men tvingades handskas med den under mycket av sitt träningsläger.

– Ni hade inte klarat er tretton sekunder i min värld, skrev McGregor i ett av inläggen, säkerligen en anspelning på hans klassiska knockoutseger över Jose Aldo – som endast tog 13 sekunder.HETAST JUST NU


Tränaren identifierade skadan direkt

Det var i de sista sekunderna av den första ronden som McGregor bröt skenbenet. Hans tränare John Kavanagh säger sig ha identifierat det exakta tillfället när det skedde: när McGregor slängde iväg en frontspark som blockades av Poirier.

– Lite av den ankelskadan hade förvärrats under träningsläger, sade Kavanagh på en Instagram Livesession med Wimp2Warrior. Vi skannade det. Spelade det en liten roll i försvagande? Jag vet inte. Vi var [hos en läkare] för några veckor sedan för att undersöka ankeln… det kan ha funnits något där. Det känns ovanligt att en ung, hälsosam, atletisk man kan sparka runt en armbåge och [bryta den] utan att något gått fel tidigare. Man kan göra sådana gissningar hela dagen.

UFC:s vd Dana White vill se ett fjärde möte mellan McGregor och Poirier – något som lätt kan motiveras med tanke på den underliggande skadan som påverkade matchen.

— Matchen blev inte avslutad, sade White efter UFC 264. Man kan inte ha en match som slutar på det sättet. Vi får se hur det hela utspelar sig. Vem vet hur länge Conor blir borta, så Poirier får göra sin grej tills Conor är redo.

Enligt White förväntas McGregor återvända till UFC om cirka ett år. När Anderson Silva bröt sitt ben brutalt på UFC 168 mot Chris Weidman dröjde det strax över ett år innan han gick sin nästa match.

 

Ändrar denna skada hur du ser på UFC 264: Poirier vs McGregor 3?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Conor McGregorSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...