Nyhet: UFC annonserar Holly Holms nästa match senare i veckan

Holly Holms nästa match kommer att annonseras senare i veckan. Detta meddelar hennes manager Lenny Fresquez, enligt Fox Sports. Det betyder i så fall att Holm äntligen fått igenom sin önskan om ett få försvara sin bantamtitel tidigare än i juli.

UFC:s kvinnliga mästare i bantamvikt, Holly Holm, har fått kämpa länge för sin önskan om att få försvara sin titel så snart som möjligt. Efter sin seger över Ronda Rousey i titelmatchen under UFC 193 i Melbourne, Australien, i november bestämde UFC att Holm inte skulle få gå en match innan hon och Rousey kunde mötas i en returmatch av superformat i samband med UFC 200 i juli månad.

Detta var något som Holly Holm opponerade sig emot och gav istället uttryck för sin önskan om ett titelförsvar innan dess. Hon ville inte gå och vänta på en eventuell returmatch i åtta månader, sade hon. Men UFC med Dana White i spetsen var benhårda med sitt krav på att bantammästarinnan inte skulle slåss med någon annan än Rousey i en returmatch under UFC 200.

I lördags skrev Holly Holm på ett flerårigt kontrakt med UFC som förlänger hennes vistelse i organisationen under avsevärd tid och nu verkar det plötsligt som om herr White och hans kollegor i UFC har bytt åsikt i frågan. Enligt Holms manager Lenny Fresquez så kommer organisationen nämligen att annonsera Holms nästa match “senare i denna vecka”. Detta enligt Fox Sports.

Stora grejer på gång, alltså. Ett rykte har gjort gällande att Holly Holm skulle få möta Miesha Tate i en titelmatch i samband med UFC 197 i Washington DC i mars. Nu verkar detaljerna klarna något. Vem hoppas du att Holly Holm möter i titelmatchen och när tror du att fighten blir av?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dana WhiteExklusivtHolly HolmNyheterRonda RouseySenaste NyttUFCz-FightersZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Barbafet
    5 January 2016 at 02:22

    Hoppas att Holm får sin vilja igenom och får möta någon innan UFC200 och ev Rousey. Dock blir det ju lite antklimax om hon får möta t ex Tate och förlorar…

  • Svara