Nyhet: UFC:s cutman Jacob “Stitch” Duran går till Bellator

Åtta månader efter att han på grund av sin kritik mot Reebokavtalet fick sparken från UFC har Jacob “Stitch” Duran skrivit på för Bellator. Duran är en mycket omtyckt cutman som gjort sig känd långt utanför MMA-sfären. Durans övergång till konkurrenten Bellator är en stor prestigeförlust för UFC.

“Stitch” är tillbaka på de stora arenorna igen. Åtta månader efter att han under minst sagt uppmärksammade former fick sparken från UFC är den bland atleterna och fansen så älskade Jacob Duran tillbaka i MMA-sportens finrum igen i sin roll som cutman. UFC:s allra värste konkurrent Bellator offentliggjorde nämligen under gårdagen att “Stitch” har skrivit på ett kontrakt med dem, berättar MMA Fighting.

Durans premiär hos sin nye uppdragsgivare kommer att ske i samband med Bellator 153 den 22 april i Mohegan Sun i Connecticut. Det är för övrigt samma gala där en annan före detta UFC-personlighet gör sin debut hos Bellator, nämligen Benson Henderson som i galans huvudmatch möter Andrey Koreshkov för att slåss om dennes mästarbälte i weltervikt. Så här kommenterar Duran själv nyheten om att han går till Bellator.

“Working with my old friend Scott Coker and Bellator is a true honor. I can’t wait to get started working for a great organization that respects their employees and truly makes their fighters the top priority.”

Duran fick sparken från sitt uppdrag som cutman hos UFC i juli förra året efter att han i en intervju Med Bloody Elbow uttryckte kritik mot organisationens avtal med Reebok. Anledningen var att han själv hade ett mycket fördelaktigt sponsoravtal med Bad Boy men inte tilläts fortsätta med detta av UFC. Beskedet betydde i praktiken att Duran förlorade stora pengar då reklamdealen med Reebok inte var i närheten av de summor han varje månad fick av Bad Boy. Varken UFC eller Reebok var intresserade av att kompensera honom för detta. Kontroversen urartade till sist när Bloody Elbows artikel publicerades och Duran fick omedelbart sparken från UFC.

Duran riktade i samband med detta mycket hård kritik mot Dana White för att denne “inte vågade” ringa upp och ge honom beskedet personligen. Avskedandet utlöste även en storm av kritik mot UFC bland miljontals besvikna fans på sociala medier. Till sist såg sig Reebok tvungna att gå ut och i ett officiellt uttalande försäkra alla upprörda Duran-fans att man inte hade något som helst med att göra att han fått sparken.

Nu har alltså allas vår älskade “Stitch” fått nytt jobb hos UFC:s värste konkurrent. Han är bara den senaste i raden av UFC-personligheter som går till Bellator, vilket måste anses vara en mycket stor prestigeförlust för White och grabbarna.

Du vet väl om att MMAnytt just nu producerar en dokumentärfilm om Jacob “Stitch” Duran? Kolla in trailern för “A day with Jacob “Stitch” Duran” här. Grattis till nya jobbet, “Stitch”.

Kategorier
BellatorBenson HendersonNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Bruno
  1 April 2016 at 09:18

  April april. :)

  • Kenny Starfighter
   1 April 2016 at 10:37

   Känns ändå som en legit övergång, om de e ett april skämt så e de isf en av de bättre.
   Vore inge konstigt att ha Sticht i Bellator

  Svara