Alistair Overeem. Foto: Patrick Jenkinson

Officiellt: Alistair Overeem får titelchansen – möter Stipe Miocic på UFC 203

Det står nu klart att Stipe Miocic kommer försvara bältet framför hemmapubliken i Cleavland – och att utmanaren blir Alistair Overeem.

Den nya tungviktsmästaren Stipe Miocic (15-2) har nu bokats för titelförsvar på hemmaplan. Den tionde september går UFC 203 av stapeln i Cleavland, vilket blir första gången UFC besöker staden. Motståndare blir tredjerankade Alistair Overeem (41-14, 1 NC).

Miocic har vunnit tre raka matcher i spektakulär stil. Nu gör han sitt första titelförsvar, efter knockoutvinsten mot Fabricio Werdum (20-6-1) som gav honom bältet.

Cleavlands stolthet får gå match på hemmaplan i sitt första titelförsvar. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Cleavlands stolthet får gå match på hemmaplan i sitt första titelförsvar. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Den före detta K1 – och Strikeforce-mästaren Overeem kommer å sin sida från fyra raka vinster. I de två senaste matcherna besegrade han både Junior dos Santos (18-4) och Andrei Arlovski (25-12, 1 NC) via knockout, vilket han nu belönas med i form av en titelchans.

Vem har ni som vinnare?

Foto: Patrick Jenkinson

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Alistair OvereemNyheterRekommenderatSenaste NyttStipe MiocicUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
5 Kommentarer
 • Idealman
  26 May 2016 at 04:17

  Kommer bli en grymt intessant match. Tror Stipe tar det med hans bättre boxning och Overeems ganska dåliga fotarbete och defensiv när han blir pressad.

 • Timpppa
  26 May 2016 at 04:38

  Tror på Miocic men alla tungviktsfajter kan väl sluta hur som helst. Grabbarna slår ju inte direkt löst! :)

 • Johan
  26 May 2016 at 11:44

  Vegas säger 60-40 Stipe och det låter ganska rimligt.

 • Andy Truth
  27 May 2016 at 01:35

  Jaha, då går jag emot och säger Overeem. Han vinner lätt.

 • Headown
  28 May 2016 at 09:01

  Miocic har visat sig vara en krigare. Men hoppas på “Reem” här. Då skulle hans cirkel vara sluten, på det sätt att han haft bälten i nästan alla organisationer har fightas för. Tycker han är värd det, följt mannen sen dom gamla hederliga Pride-dagarna. Han har en oergörd teknik (blir inte K1 mästare på ren tur.. Har tyvärr utvecklat lite utav en “glashaka” så det är det enda jag ser som kan sätta stopp för honom. Pressar Miocic hobom och får in en pärla så kan det vara godnatt. Men hans chanser är mycket goda imo. Krig Overeem!

 • Svara