MMA-legendaren B.J. Penn. Foto via MManytt.se

Officiellt: B.J Penn möter Ricardo Lamas i huvudmatchen på UFC Fight Night 97

Under dagen bekräftades det att B.J Penn återvänder till oktagonen mot Ricardo Lamas under UFC:s uppkommande gala i Manila. 

UFC 199 Ricardo Lamas Los Angeles photo MMAnytt.se Weighins 20160603-51

B.J Penn officiellt tillbaka

I helgen rapporterade MMAnytt att B.J Penn (16-10) ryktas återvända till UFC mot Ricardo Lamas (16-5) i huvudmatchen på uppkommande UFC Fight Night 97 som äger rum i Manila, Filippinerna den 15:e oktober. Under dagen annonserade UFC officiellt att mötet blir huvudmatch på galan.

Penn har inte tävlat på över två år då han pensionerade sig efter tre raka förluster, senaste efter att ha blivit avslutad mot Frankie Edgar (20-5) i tredje ronden. På senare tid har han gjort ett par försök att återvända till sporten men har stött på hinder, både efter anklagelser om våldtäkt och efter att ha flaggats av USADA.

Nu verkar allt frid och fröjd för 37-åringen som alltså återigen kliver in i oktagonen om exakt två månader.

UFC 199 Ricardo Lamas Los Angeles 20160602 MMAnytt.se (33 of 62)

En vinst över Ricardo Lamas talar högre än en mot Dennis Siver

För motståndet står alltså Ricardo Lamas som även han kommer från en förlust i sin senaste match mot Max Holloway (16-3), vilket gör mötet med Penn till “The Bullys” andra raka mot en hawaiian. Till skillnad från Penns ursprungliga motståndare för återkomsten, Dennis Siver (22-11), skulle en vinst över nummer fyra rankade Lamas potentiellt kunna föra Penn tillbaka till toppen av fjäderviktsklassen.

Derrick Lewis (16-4) ryktas även möta polacken Marcin Tybura (14-2) på UFC Fight Night 97 men den matchen är ännu inte annonserad.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
BJ PennNyheterRicardo LamasSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
12 Kommentarer
 • Fayterz
  15 August 2016 at 04:12

  BJ BJ BJ…

 • Val Venis
  15 August 2016 at 05:15

  B.J. har 1 vinst på sina senaste 7 fighter, och 3 raka förluster, senaste vinsten kom 2010 mot Matt Hughes och Lamas kommer också från en förlust och bägge får ändå vara i main eventet. Visst, B.J. är en legend men tycker att denna fight högst skulle få kicka igång huvudkortet.

  • atnek
   15 August 2016 at 06:27

   Vad spelar det för roll menar du? Fighten ska hända, så vad spelar det för roll i vilken ordning någon av dom är i?

   • Val Venis
    15 August 2016 at 08:44

    Tycker inte dessa herrar gjort sig förtjänat av att fightas på main eventet. All heder till det B.J. har gjort i sin karriär men av det man sett av honom i hans senaste fighter så håller han inte måttet. Sedan om du anser något annat så får det stå för dig Kenta.

    • Erik Hellborg
     15 August 2016 at 10:38

     Håller med helt. Men dom stora namnen säljer. Gillade dock när Yair mötte Caceres sist. Inte dom största namnen men det var en bra fight och kul när lite mindre namn får headlinea baserat på bra prestationer.

     • Val Venis
      15 August 2016 at 10:41

      Där kan jag hålla med dig, eftersom dom hade gjort bra ifrån sig innan och levererade en bra fight på galan. Medans B.J. inte levererat något bra alls på väldigt länge, och Lamas inte heller.

     • www.MatiasAndres.com
      16 August 2016 at 02:29

      Penn har inte sett annat än bedrövlig ut i sina senaste matcher. Mot Edgar var det en svårt att fortsätta titta när Penn envisades med att nästan stå på tårna när han slogs. Lamas har väl ändå sett hyfsad ut och det här är absolut en stor chans för honom

    • atnek
     16 August 2016 at 11:39

     Du förklarar fortfarande inte vad det spelar för roll när fighten är. Så vad spelar det för roll när fighten ska hända förr eller senare.

     • Val Venis
      16 August 2016 at 03:29

      Jag anser att B.J. högst kan main eventa Prelims tills han levererar igen, på main card ska man vara om man är en underhållande fighter som levererar bra fighter, något JAG inte tycker att B.J. gör längre. Är detta för svårt att förstå Kenta så beklagar jag. det går inte att förklara lättare. Jag tror till och med en 5 åring skulle förstå det jag vill säga här.

 • hasse hästägare
  16 August 2016 at 12:04

  just scrap!

 • kramer
  16 August 2016 at 12:07

  Klart BJ ska va main event! Väldigt tuff matchning dock! Clay Guida, Darren Elkins eller kanske Gray Maynard hade varit en lagom matchning….eller varför inte Cm punk i welter:) Slipper han ju banta…

 • Kenny Starfighter
  16 August 2016 at 06:11

  No Beeeeejaaaaaay, Dennis Siver made sense, but this? Just no.

  Så nu hoppas vi att han läser min kommentar.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...