Yoel Romero missar vikten inför UFC 225. Foto: MMAnytt/ Damon Martin

Officiellt: Yoel Romero flyttar till lätt tungvikt

✅ Den tvåfaldige titelutmanaren är nu redo att flytta upp till en ny division ✅ Vem väntar för att välkomna "Soldier of God"

Sedan den kubanske mellanviktaren Yoel “Soldier of God” Romero missat vikten inför titelmatchen på UFC 225 har en flytt till lätt tungvikt varit på tal. Svenske Alexander Gustafsson har öppnat för att välkomna Romero till viktklassen, och med tanke på att kubanen är enorm för mellanviktsklassen och tidigare tävlat i lätt tungvikt, är ett byte logiskt.

RELATERAT: 

Under ett medverkande på The Ariel Helwani’s MMA Show berättade Romeros manager Malki Kawa att fightern är redo för att återvända till lätt tungvikt.

“Romero fought at middleweight for 5 years but is now set to find a new home at 205lbs,” sade Kawa.

Romeros lätt tungviktsdebut i UFC är ännu inte fastställd.

Gjorde mellanviktsdebut år 2013

Romero representerade Kuba i fristilsbrottning och tog silver i de olympiska spelen år 2000. Han hade dock redan börjat tävla i MMA år 2009 och debuterade i Strikeforce år 2011 med en knockoutförlust mot Rafael Cavalcante. Sedan följde UFC- och mellanviktsdebut mot Clifford Starks, en match Romero vann på brutal knockout.

Därefter vann kubanen ytterligare sju matcher innan han förlorade den första matchen mot Robert Whittaker om dåvarande interimtiteln på UFC 213.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...