Omar Bouiche tippar på UFC 165: Jones vs Gustafsson

Det har väl knappast undgått någon att The Maulers titelfight mot Jon Jones är det största som någonsin hänt inom Svensk MMA. Den stora frågan nu är – kan Alex ro hem det här?

Jon Jones (1,18) Vs. Alexander Gustafsson (5,75)

Vi får inte glömma att Gustafsson möter en fighter som är en av dom största genom tiderna. Jones har i princip visat sig vara felfri i alla sina matcher, den enda svaghet vi har sett honom visa var mot Machida där han blev överrumplad ett par gånger av snabba slagkombinationer. Till hans fördel så ändrade han då direkt taktik och avslutade Machida snabbt och koncist. En av Jones största styrkor är att han utnyttjar sin räckvidd bättre än någon annan fighter inom MMA som jag har sett.

Vi har även sett att han både kan följa en gameplan men vid behov även ändra sig efter förutsättningarna vilket är en enorm styrka. Detta kombinerat med otrolig atletism gör honom till en av världens bästa fighters. Förhoppningarna är ju enorma på Gustafsson men vi får inte glömma att han i princip är en underdog i allas ögon. Gustafssons styrka är också att han är skicklig på att utnyttja sin räckvidd men det känns som om Alex styrka även är hans svaghet. Han har i princip alltid samma gameplan, snabbt fotarbete, långa slagserier och tar då och då en nedtagning. Inför den här matchen måste Gustafsson vara mindre konservativ, han måste tidigt sätta sig i respekt med snabba och hårda slagserier för att visa Jones att han är ett riktigt hot, annars kommer Jones snabbt ta över och diktera matchen på sina egna villkor. Det intressanta med den här matchen är att Jones nu ställs inför någon som har i stort sett lika lång räckvidd, och det skall bli intressant att se hur mästaren handskas med det.

Alex har definitivt tillräckligt mycket nyp i nävarna och kondition för att choka folk ordentligt. Det jag skulle vilja se honom göra är att mixa upp sitt game lite mer och lägga in sparkar i och emellan sina serier. Ingen av dom här herrarna har någonsin varit skakade på allvar och det kan ju bli en avgörande faktor, vem pressar vem först?

Jon Jones är klar favorit och jag lägger också min peng på honom!

Renan Barao (1,16) Vs. Eddie Wineland (5,45)

Bantamvikt är en av dom roligaste viktklasserna, här brukar det inte vara en tråkig sekund och nu får vi dessutom se Barao som sitter inne med 30 raka vinster. Jag tycker att Barao är en av världens bästa fighters, och tror att han kan bli nästa världsmästare i den här viktklassen. Men ingen match är avgjord från början och nu möter han Wineland som också är en topprankad fighter och ej att förglömma så har han haft bältet i WEC i just bantamvikt. Wineland måste hålla ett högt tempo med sina slag serier och utnyttja sin brottning för att neutralisera Barao, och vad Barao skall göra är att fortsätta som vanligt. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Här lägger jag min peng på Barao.

Brendan Schaub (2,10) Vs. Matt Mitrione (1,75)

I kvällens enda tungviktsmatch ser vi Schaub ta sig an en taggad Mitrione som nu har en vinst i ryggen efter två tunga förluster. Ni som var på plats i Stockholm och såg Mitrione med egna ögon måste hålla med om han ser ut att ha fått en nytändning. Det roliga är att det samma kan sägas om Schaub som också kommer med två förluster och sedan en vinst i bagaget, dessutom har dom här killarna många fler gemensamma nämnare. Bägge dessa herrar kommer från den Amerikanska fotbollen där de ansågs ha lysande karriärer framför sig men båda två bågnade lite under trycket. Nu får vi se vem som pallar trycket denna gången och jag kan lova att den här matchen inte kommer gå tiden ut.

Räkna med en tight tillställning även här. Mitt tips lägger jag dock på Mitrione!

Costa Philipou (1,51) Vs. Francis Carmont (2,60)

Carmont såg vi ju här i Sverige när han gjorde sin UFC-debut för två år sedan där han tog hem segern över Jycken. Han har sedan dess verkat ostoppbar, och rider nu på en våg där hans hype har växt ordentligt, och anses nu som GSP:s protogé. Jag gillar Philipou framförallt för hans snabba händer och vassa boxning, vilket inte är så konstigt med tanke på hans bakgrund inom amatörboxningen. Däremot kan jag tycka att han saknar lite i clinchen. För Philipou gäller det att försöka få det här till att bli en boxningsmatch medan Carmont är mer allround, så vi får se vem som lyckas bäst med sin gameplan.

Måste jag välja så lägger jag en liten peng på Carmont här.

Pat Healy (3,10) Vs. Khabib Nurmagomedov (1,37)

Jag tror att det här kan bli en av kvällens bästa matcher. Nurmagomedov är en av mina favoritfighters. Jag gillar framför allt hans Sambo/Judo-färdigheter i clinchen. Nurmagomedov är tvåfaldig världsmästare i Sambo och för er som inte vet vad Sambo är så kan man beskriva det som den ryska varianten av Judo. Nu får han väldigt tufft motstånd i Healy som är en äkta veteran med 45 matcher i bagaget och vi vet att erfarenhet aldrig underskattas. Haley är en ”in your face-fighter” som ligger på hela tiden med tekniska serier och variationer och en sådan fighter är alltid svår att möta.

Här lägger jag min peng på Nurmagomedov.

Lägg gärna era kommentarer kring UFC 165 här nedan och lycka till med era spel!

/Omar

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
9 Kommentarer
 • Stenansiktet
  19 September 2013 at 11:41

  Varför ändras inte Alexanders reach på t.ex. Wikipedia till 81.2-inch som han gått ut och sagt att han har? Ska bli intressant att se vad det står på lördag (söndag) på “tale of the tape”.

  • Punchdrunk
   19 September 2013 at 05:17

   Det är väll bara att du går in och ändrar.

  • Kenneth Enberg
   21 September 2013 at 08:54

   Precis, bara att gå in och ändra, så länge du lägger med källa så är det lugnt.

   • Stenansiktet
    23 September 2013 at 10:34

    Nej, det är inte lugnt. Det står en liten notis om det på Wikipedia när man försöker ändra den informationen.

 • John Jompa Dottemar
  19 September 2013 at 12:00

  Känns som att jag skulle vilja sätta lite pengar på Eddie Wineland, Såg ruggigt bra ut i sina två senaste matcher..

 • fernando
  19 September 2013 at 02:36

  Barao är för bra för Eddie.

 • Lallarn
  19 September 2013 at 04:37

  Jag sätter mina slantar på både Healy och Wineland. Sedan tror jag såklart även på Alex. Mitrione och Philipou tror jag också på.

 • Christian Lind
  19 September 2013 at 06:06

  Den enda svagheten var inte i matchen mot machida. Han fick nästan sin arm avbruten mot Vitor…

 • yonsson
  19 September 2013 at 08:57

  Fattar inte riktigt vitsen med dessa inläggen. Men bettar inte utifrån vem man tror kommer vinna, utan utifrån hur oddsen ligger. Med 5,75ggr pengarna på Gustafsson är han lätt värd en chansning.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
  Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
  Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
  Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
  Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
  Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
  Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

  Khamzat vs. Li

  Lördag | 00:00 | UFC
  Khamzat via KO
  2.50
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...