Omröstning: Årets kyligaste

Ännu ett år lider mot sitt slut och just 2014 har varit ett minst sagt händelserikt sådant i MMA-världen. Nya mästare har klivit fram medan andra hamnat i skymundan, galenskaper utan dess like har chockat och underhållit människor världen över, kylighet har fått en ny betydelse och munnen har kommit att bli ett av de kanske mest värdefulla verktygen för dagens utövare. Nu vill vi höra från er fans – vem har varit årets bästa, galnaste, kyligaste och mest pratglada? 

“Cold as ice.” 1970-talets hitsång av rockbandet Foreigners är som skriven för professionell MMA anno 2014. Det finns dock ett par tillfällen som sticker ut när det gäller just kyla.

Årets kyligaste?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Mark Hunt
Han blev inte bara den första att knocka Roy Nelson (20-10) utan gjorde det även i oerhört fin stil. Mark Hunt (10-9) stod under UFC Fight Night 52 i Japan i höstas för vad som inte kan beskrivas som annat än MMA:ns motsvarighet till fotbollens “No look pass”, då han efter att ha landat det avslutande slaget helt sonika vände sig om och gick därifrån. Trots att det inte var den första gången han tillämpat en så kallad “walk off KO” var det på många sätt det mest imponerande tillfället. Hunt beskrev själv aktionen som “ice cold”.

Conor McGregor
Två gånger har han förutspått avslut i första ronden och två gånger har han levererat. Conor McGregor (16-2) är med sin kyla på god väg till att utmärka sig som vår tids Muhammed Ali och det är inte av en slump han under året växt fram som en av sportens största snackisar. Diego Brandao (18-10) och Dustin Poirier (16-4) får båda nöja sig med roller som fotnoter i historien om “Notorious” och om irländaren fortsätter på samma spår kan man bara fantisera om vart framgångssagan slutar. 

Robbie Lawler
Att han tog chansen på revansch mot Johny Hendricks (16-3) under månadens UFC 181 på allra största allvar rådde det ingen tvekan om. Robbie Lawlers (25-10) iskalla beteende både inför och efter matchen var dock något att beskåda, då han svarade på Hendricks förfrågan om att sportsligt hälsa på varandra innan slag började utbytas med en iskall blick. Domare Herb Dean fick sedan stoppa en tillsynes besatt Lawler som obarmhärtigt stirrade ner “Big Rigg” efter matchens sista gonggong ljudit från att fortsätta slåss och 32-åringen lyckades äntligen uppnå drömmen om en UFC-titel.

Donald Cerrone
Inte många kan ståta med ett såpass aktivt facit som just Donald Cerrone (25-6), som utan hänsyn till varken en potentiell framtida chans på titeln eller den egna hälsan fortsätter att avsluta motståndare efter motståndare i UFC:s lättviktsklass. Lugn, samlad och iskall har han avslutat hela  tre (!) tuffa fighters under årets gång. Tillsammans med den senaste imponerande vinsten över Bellators tidigare mästare Eddie Alvarez (25-4) i våras besitter han en nästintill obeveklig tro på sig själv och om han fortsätter på samma vis gör mästare Anthony Pettis (18-2) nog rätt i att njuta maximalt av julledigheten, då nästa år mycket väl kan innebära ett tufft möte med “Cowboy”.

Kategorier
NyheterUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
12 Kommentarer
 • Lallarn
  24 December 2014 at 09:42

  Det är totalt 4 stycken g i “Bigg Rigg”, inte 3.

  • Jürgen
   24 December 2014 at 10:17

   Hmm nä, det är ett g i big

   • Johnny-Adam Nilsson
    24 December 2014 at 10:23

    Ja men som Lallarn sa så är det 4 i Bigg Rigg, vilket är Hendricks smeknamn.

    • Jürgen
     24 December 2014 at 10:32

     å fan, såg att det stavas så av en del när jag kollade runt nu, sorry =)

   • Headown
    25 December 2014 at 04:54

    Yup, men inte i smeknamnet, har fått dubbelkolla själv för några år sedan.

  • erki
   25 December 2014 at 01:27

   Stackare vart julen förstörd? ;)

 • Headown
  25 December 2014 at 01:04

  Hunt hela vägen, har aldrig sett en HL på en fighter som så kyligt (och vid många tillfällen) sänker sina motståndare och sedan går iväg, medveten om att motståndaren inte är det.

  • Jamal Ryback
   25 December 2014 at 07:17

   Kan inte annat än hålla med. Speciellt med hakan Big Country besitter att bara gå lugnt och samlad iväg. Helt “cold as ice”

   • Cyberzerk2 .
    26 December 2014 at 07:31

    Håller med fullständigt! Titta bara på bomberna att åt från Junior Dos Santos utan att gå ner… Gudars skymning!

 • Mike_Maniac
  25 December 2014 at 02:13

  Självklart är det imponerande och “kyligt” med Hunts “Walk off KO”. Men ni missar något här:
  I K1 där Hunt är “fostrad” så MÅSTE en fighter avbryta så fort dennes motståndare vacklar, för där tillämpade man Räkning. Hunt har det därför i ryggraden att gå iväg så fort en motståndare vacklar…

  • Jamal Ryback
   25 December 2014 at 07:18

   Du får inte glömma att han är van med MMA då han även tävlade i Pride. Så nej, han vet helt enkelt att motståndaren är knockad.

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...