Ovince Saint Preux var beredd att offra sin arm för att besegra Jon Jones

Sjätterankade Ovince Saint Preux såg sitt livs chans att kunna knipa interimtiteln i lätt tungvikt, och därmed en möjlighet till en “riktig” titelmatch, genom att besegra Jon Jones i huvudmatchen under UFC 197. Han var till och med beredd att offra sin arm för att nå detta sina drömmars mål.

Nu talar den sjätterankade Ovince Saint Preux ut om matchen mot Jon Jones och sin heta önskan om att vinna interimtiteln i lätt tungvikt. Ja, så stark var hans vilja att besegra den före detta mästaren och därmed få en chans till en “riktig” titelmatch mot den regerande mästaren i lätt tungvikt Daniel Cormier att han de facto var beredd att offra armen han bröt i den andra ronden. Saint Preux bet ihop och ignorerade helt enkelt smärtan och kämpade sig igenom alla fem ronderna.

Tyvärr var denna hjältemodiga bragd inte tillräcklig för att kunna rendera honom segern. Det var istället Jones som drog det längsta strået och fick domarrösterna med sig. Därmed stod det klart att det blir Cormier vs Jones 2 som kommer att kröna matchkortet för UFC 200 den 9 juli. Men OSP ser sig själv ändå som en man med ett vinnarhjärta och påpekar via Twitter att de allra flesta fighters skulle ha kastat in handduken och gett upp direkt vid ett armbrott i andra ronden. Han menar att om man verkligen vill ha något så är man beredd att offra sin arm för att nå detta.

Vad anser du? Var det hjältemod eller ren dumhet från OSP:s sida som gjorde att han fortsatte fightas med en bruten arm?

Kategorier
Daniel CormierJon JonesNyheterOvince Saint PreuxSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • lightate
  1 May 2016 at 03:07

  Tänk vad bra det kunde ha gått om han gjorde något i buren.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...