Pannie Kianzad vill möta Lina Länsberg i London: “Jag är i form och redo”

Pannie Kianzad är redo att hoppa in som ersättare och möta Lina Länsberg på UFC London.

Tidigare under dagen stod det klart att Veronica Macedo (5-1-1) skadat sig och tvingats dra sig ur matchen mot svenskan Lina Länsberg (6-2). Bantamviktsmöte var tänkt att äga rum på UFC Fight Night 107 i London och UFC söker nu efter en lämplig ersättare.

Någon som gärna hoppar in och möter 34-åriga “Elbow Queen” är en annan svensk – nämligen Pannie “Banzai” Kianzad (8-2).

Den 25-åriga Invicta-fightern fick även stöd från toppfightern Cristiane “Cyborg” Justino (17-1, 1 NC).

Har redan avslutat Länsberg

Kianzad inledde MMA-karriären med hela åtta raka vinster, vilket bland annat gjorde henne till Cage Warriors bantamviktsmästarinna samt gav henne ett kontrakt med Invicta FC.

Efter en domslutsvinst över Jessica-Rose Clark (6-3, 1 NC) i Invicta-debuten har hon dock förlorat två raka matcher, den ena mot mästarinnan Tonya Evinger (18-5, 1 NC) och den senaste mot Raquel Pa’aluhi (6-5).

Pannie Kianzad inledde starkt i Invicta FC och tilldelades en titelchans, innan de senaste motgångarna. Foto: Mazdak Cavian

Trots att hon stött på motgångar i buren på sistone så har malmöiten ändock visat att hon är en riktigt högklassig fighter. Förutom en vinst mot den tidigare UFC-fightern Milana Dudieva (11-5) har hon även avslutat just Länsberg, en match som gick av stapeln på Trophy MMA:s första gala och markerade “Elbow Queens” MMA-debut.

 

Länsberg utmanade Kianzad

Även om det inte är särskilt vanligt att UFC skriver kontrakt med fighters som kommer från förluster, så är detta ett utomordentligt tillfälle då det inte heller lär finnas många andra alternativ med strax över två veckor kvar till galan, som äger rum i O2-arenan den 18 mars.

Innan Länsberg skrev på för UFC har det dessutom hon själv som utmanade Kianzad på en returmatch, så hon lär sannolikt välkomna att få chansen på revansch.

Staredown mellan Pannie Kianzad och Lina Länsberg på Trophy MMA 1. Foto: Mattias Persson

 

Vad säger ni läsare – vill ni se en svensk returmatch mellan Länsberg och Kianzad i London?

 

Omslagsbild: Per Häljestam

Kategorier
Invicta FCLina LänsbergNyheterPannie KianzadRekommenderatSenaste NyttSvenska FightersSvenska NyheterUFCz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...