Phil Davis är i Sverige – ska hjälpa Alexander Gustafsson inför UFC Stockholm

“The Mauler” tar nu hjälp av “Mr. Wonderful” inför matchen i Globen.

Efter att ha radat upp nio raka vinster åkte den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson (17-4) på sin första förlust i april 2010, då han blev utstrypt av amerikanen Phil Davis (17-3, 1 NC).

Phil Davis och Gustafsson i matchen på UFC 112 i Abu Dhabi. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Därefter gick de två från att vara motståndare – till att bli träningskamrater. “The Mauler” har som känt spenderat en hel del tid på Davis hemmaklubb Alliance Training Center i San Diego – och nu står det klart att “Mr. Wonderful” kommer hjälpa Gustafsson inför huvudmatchen på UFC Fight Night 109 i Stockholm.

Kommer träna med Gustafsson i Stockholm

Denna gång är det Davis som kommer till Sverige för att träna på Allstars Training Center. Nyheten rapporterades först av ESPN:s Brett Okamoto och en källa till MMAnytt klev dessutom nyligen av samma flyg som Bellator-mästaren.

Gustafsson kommer som känt möta nummer 2-rankade Glover Teixeira (26-5) den 28 maj – en motståndare som Davis tidigare har besegrat.

 

Hur tror ni matchen mellan Gustafsson och Teixeira slutar?

 

Omslagsbild: Per Häljestam

Kategorier
Alexander GustafssonNyheterPhil DavisRekommenderatSenaste NyttSvenska FightersSvenska NyheterUFCz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...