Positiva tittarsiffror för UFC on FOX 12 – Fler amerikaner såg på UFC än USA:s nationalsport

Helgens UFC-gala blev det mest sedda programmet på amerikansk TV bland yngre herrar.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

UFC on FOX 12 gick av stapeln i helgen i Kalifornien, huvudevenemanget bestod av ett welterviktsmöte mellan publikfavoriterna Robbie Lawler och Matt Brown. Publiken på plats roades utan tvekan, men ett stort antal tittare följde matcherna via tv.

Enligt rapporter från MMA Fighting så snittade galan 2,5 miljoner tittare, och drog som mest 3,4 miljoner fans via tv. Det är en markant ökning från de två tidigare FOX-galorna, som drog ett snittantal tittare på 2,0 respektive 1,6 miljoner tittare.I helhet är siffrorna dock relativt lika de andra UFC on FOX-galorna, vilket indikerar att det finns en stabil tittarkrets för MMA. UFC on FOX 12 blev dessutom det mest sedda programmet på amerikansk tv i helgen under så kallad “Prime time”, för målgruppen herrar mellan åldrarna 18 till 49.

Baseboll är nationalsport i de Förenta Staterna, men de Basebollmatcher som sänds på FOX snittar cirka 1,4 miljoner tittare och drar som mest drygt 2,2 miljoner åskådare via tv. Enligt MMA Fighting drar MMA dock en betydligt yngre tittarkrets än baseboll, som sänts på tv-kanalen FOX de åtta senaste lördagskvällarna.

MMA är i dagsläget den snabbaste växande sporten i vägen, om den lyckas överta baseboll i mainstreampopularitet återstår att se.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
14 Kommentarer
 • Alex
  30 July 2014 at 12:18

  helt galet egentligen, jag började följa MMA runt ufc 30 och då sålde de väl runt 30k per PPV?

  • HataPK
   31 July 2014 at 09:47

   Jag med typ. Saknar den tiden lite, när de va en UFC gala var annan månad (?) nu spottar dom ut events på löpande band. Matt Hughes var kung då

 • Johnny-Adam Nilsson
  30 July 2014 at 01:05

  När blev baseball nationalsport i USA? Senast jag tittade så var amerikansk fotboll deras nationalsport.

  • Eric
   30 July 2014 at 01:34

   Då får du nog titta igen. Har varit det sen slutet av 1800-talet.

  • rockystory
   30 July 2014 at 02:21

   Då undrar jag vart du tittade?

   • Johnny-Adam Nilsson
    30 July 2014 at 04:13

    Haha jag gick efter tittar siffrorna. Trodde inte att man på riktigt utnämnde nationalsporter men det gör man visst.

 • Wally Johnson
  30 July 2014 at 01:19

  Baseball är verkligen som att se Fitch, Shields, Askren etc köra 10 ronder torrjuck. Första, och förhoppningsvis, enda gången jag varit på en MLB match var när jag bodde i Toronto. Mitt ex diggade baseball och hon fixade biljetter för larvigt låg summa, typ $4 per biljett. Visserligen nose bleed, men vi gick ner och satte oss på typ 5-6:e raden då Rogers centre var 1/8 fullt.

  Ca en timma in i matchen letade jag efter objekt jag kunde hänga mig själv i med mitt bälte. Fanskapet tog också typ 2½-3 timmar att kolla på. Hade det inte varit för hon tjejen som sålde öl på läktaren, så vet jag inte vad jag hade gjort. Fucking Charlie Sheen…

  • Kenny Starfighter
   30 July 2014 at 01:40

   Haha jag har också sett 1 match, men då var det en avgörande match i playoffs mellan Dodgers och Cardinals, förstod ingenting ut av matchen över huvud taget men folket runt omkring gjorde de hela magiskt! Fullsatt arena kl 13:00 en torsdag, lyckas med det i sverige?

   • Wally Johnson
    30 July 2014 at 03:22

    Var det i LA också? Då kan jag tänka mig att det är fetare, world series match och grejer.

    Men jag har märkt att baseball, som publik, är en snacksport. Alla runtomkring oss bara snackade och då och då kollade på jumbotronen om det var någon boll eller snygg catch. “What? What did I miss?”

    Förstår att jänkare börjar dras mer till MMA.

  • Olof86
   30 July 2014 at 05:20

   HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!

   WALLY DU ÄR KUNG :))

   • Wally Johnson
    31 July 2014 at 12:44

    Hahahaha from one king, to another :)

 • Fonzie Fonzarelli
  30 July 2014 at 02:22

  Baseboll är USAs nationalsport men den suger och även många amerikaner har problem med reglerna och långa tråkiga matcher, sen är baseboll väldigt opopulärt utanför Amerika och Japan, finns en annledning att de inte sänds här i Europa.

  Däremot så är Amerikansk fotboll extremt mycket större och populärare än Baseboll i USA och även världsmässigt, detsamma gäller med basktenen!

 • rockystory
  30 July 2014 at 02:27

  MMA blir bara större och större i världen för varje år, ska bli riktigt roligt att se hur långt det kan gå dom kommande 10 åren.

 • Svara