Quinton “Rampage” Jackson kostar Gavin Sterritts sitt Bellator-kontrakt

Åtminstone om man ska tro Bellator som i ett uttalande förklarade situationen kring engelsmannens sorti från organisationen.

Situationen är en något tilltrasslad sådan. Gavin Sterritt (6-1) skulle ha mött Brennan Ward (10-3) i en welterviktsmatch på nästa helgs Bellator 140 i Uncasville, Connecticut. Efter mycket om och men drog sig engelsmannen däremot ur mötet och Bellator valde som följd av detta att riva 35-åringens kontrakt. Medan Sterritt enligt representanter för organisationen ska ha gjort så utan någon värdig anledning låter det annorlunda från “War Horse”.

Enligt honom beror beslutet på att man inte tillät UFC- och Bellator-veteranen Quinton “Rampage” Jackson (36-11) att figurera i Sterritts hörna. Detta ska ha med Rampages kontraktstvist med organisationen. Jackson gick tre matcher för Bellator mellan november 2013 och maj 2014 varav samtliga slutade i vinster. Därefter kom han ut och påstod att han behandlats orättvist och att man brutit mot överenskommelser i hans kontrakt varpå han efter en tilltrasslad rättslig process och invändningar från Bellator återvände till UFC och besegrade Fabio Maldonado (22-8) i april.

Bellator förnekar att “Rampage” ska vara inblandad i beslutet att riva Sterritts kontrakt och påstod i ett uttalande att han var mer än välkommen som tränare under Bellator 140 så vida han uppför sig på ett respektabelt sätt.

 

Kategorier
BellatorNyheterQuinton "Rampage" JacksonSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara