Cowboy McGregor

Bekräftat: Rafael dos Anjos försvarar titeln mot “Cowboy” Cerrone härnäst

Med hela åtta raka segrar i bagaget så var det inte mycket som talade emot en titelchans för “Cowboy”.

ESPN kunde nyligen bekräfta alla tidigare rapporter om att lättviktaren Donald “Cowboy” Cerrone (28-6, 1 NC) blir näste man att utmana om titeln i viktklassen. Detta innebär en returmatch mot den nu regerande lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (24-7) som besegrade Cerrone via domslut i augusti 2013. Det är i dagsläget inte klart vilken gala som titelmatchen sker på.

Rafael Dos Anjos vann UFC-bältet efter en enastående skrällseger över Anthony PettisUFC 185. Dos Anjos dominerade matchen fullständigt och drog ifrån redan i den första ronden för att sedan kamma hem ett enhälligt domslut. Det var brassens fjärde raka seger i UFC, toppen av en vinstsvit som inkluderar en knockoutvinst över Benson Henderson samt en poängseger över Nate Diaz.

Sedan förlusten mot dos Anjos är Donald Cerrone obesegrad. han har hunnit med hela tre matcher bara i år och har vunnit ett flertal matchbonusar. I sin pågående vinstsvit har “Cowboy” avslutat Edson Barboza, Jim Miller och senast John MakdessiUFC 187. Efter segern över Makdessi sa Cerrone att han var villig att vänta på en titelchans, vilket nu verkar vara handlingsplanen då han fått den eftertraktade titelchansen som alla fighters söker.

Det är i dagslägeet ännu inte känt när titelmatchen mellan dos Anjos och Cerrone äger rum, vem ser ni som vinnare?

 

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
6 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  26 May 2015 at 08:20

  Hoppas på Cerrone, men som jag skrev i förra artikeln, dos Anjos e skadad, e han inte tillbaka inom 1 år så kliar det nog för mkt i Cerrones skenben för att han ska kunna hålla sig borta från ufc, den sjuke jäveln

  • Eric
   26 May 2015 at 11:20

   Tror, tyvärr, Cerrone kommer få problem mot honom. Men, hoppas även jag på Cerrone!

  • ChuteBoxe
   26 May 2015 at 12:04

   Ett år utan att få Cerrone är fan aldrig godtagbart.

 • Jacob Unander-Scharin
  27 May 2015 at 07:11

  Cerrone tror jag har samma förbannelse som Faber. När det verkligen gäller så spelar nerverna ett spratt och de faller på mållinjen.

  • Rymdreptilen
   27 May 2015 at 05:26

   Ja det verkar faktiskt så. Sen om det är nerverna låter jag vara osagt, men han får nog aldrig bältet.

 • Jon Jonen Engqvist
  3 June 2015 at 08:30

  Oavsett om han vinner eller inte så tycker jag verkligen att det är välförtjänt.

 • Svara