Foto: Mazdak Cavian

Rafael dos Anjos slår ut Donald Cerrone efter en minut – vill möta Conor McGregor härnäst

UFC:s lättviktsmästare Rafael dos Anjos försvarade precis sitt bälte i en returmatch mot Donald Cerrone – en match som avgjordes snabbt och imponerande. Efter den spektakulära vinsten gav han sig på fjäderviktsmästaren Conor McGregor i segerintervjun – och menade att han är beredd att möta irländaren var som helst.

I huvudmatchen på UFC on FOX 17 i Florida stod lättviktsbältet på spel, då det var dags för en returmatch mellan mästaren Rafael dos Anjos (24-7) och nummer 2-rankade utmanaren Donald “Cowboy” Cerrone (28-7, 1 NC). Dos Anjos vann deras förra möte via enhälligt domslut och denna gång gjorde han det igen – på drygt en minut.

Dos Anjos har sett otroligt bra ut i sina två titelmatcher. Kommer han hålla i titeln ett bra tag måntro?

Dos Anjos har sett otroligt bra ut i sina två titelmatcher. Kommer han hålla i titeln ett bra tag måntro?

Dos Anjos gick direkt ut aggressivt och träffade Cerrone med hårda attacker. Därefter slängde han iväg en perfekt kroppsspark med vänsterbenet, och följde omedelbart upp med en kombination av flera hårda slag. Cerrone var väldigt skakad och gick på nedtagning av ren desperation. Dos Anjos tryckte då ner huvudet och slog ytterligare några slag som fick domare Herb Dean att stoppa matchen.

Dos Anjos har nu vunnit fem raka matcher och försvarat titeln för första gången. I segerintervjun blev han kvällens tredje fighter att nämna fjäderviktsmästarens Conor McGregors (19-2) namn. Han menade att lättvikten är hans division och välkomnade en match mot “Notorious” var som helst.

Alla vill möta Conor McGregor just nu. Men mycket tyder på att en match mellan honom och dos Anjos kan vara aktuell härnäst. Foto: Mazdak Cavian

Alla vill möta Conor McGregor just nu. Men mycket tyder på att en match mellan honom och dos Anjos kan vara aktuell härnäst.

Resultat

Titelmatch i lättvikt: Rafael dos Anjos (C) besegrar Donald Cerrone via TKO (kroppsspark och slag) i rond 1 (1:06)

Vill ni se dos Anjos vs. McGregor härnäst?

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorDonald CerroneNyheterRafael Dos AnjosSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
16 Kommentarer
 • Timpppa
  20 December 2015 at 06:34

  Som väntat så räckte inte Cerrone mot RDA. Nu ska det bli intressant och se RDA mot McGregor. Kan snackpåsen hålla i 2 bälten samtidigt!? ;)

 • Barbafet
  20 December 2015 at 10:36

  Vad jag har förstått tidigare så var McGregor intresserad av lättviktstitelmatch om Cerrone vann, annars skulle han försvara fjädertiteln mot Edgar? Lätt att gå vilse i alla citat som är tagna ur långa intervjuer. Någon som har koll?

  • tojo77
   20 December 2015 at 11:06

   Låter inte som McGregor då det skulle indikera att han skulle vara skraj för RDA. Jag ser gäääääärna RDA mot McG! Mycket hellre än Cowboy vs McG.

   • Barbafet
    20 December 2015 at 09:39

    Japp, speciellt efter nattens match…

   • Filip
    21 December 2015 at 05:20

    Haha RDA är rädd.. i GO BIG säger han Easy Money! Efter hans vinst i lördags så sa han att conor borde stanna i featherweight för han ville inte att conor skulle gå upp och ta RDA bälte så han kunde känna sig grym

  • Mike_Maniac
   20 December 2015 at 02:31

   Njae…, läste artikel för några dagar sedan där han utmanade just dos Anjos för att han trodde att dos Anjos skulle vinna över Cowboy i titelmatchen.
   I denna veva fick dos Anjos förfrågan vad han tyckte om den matchningen, och svarade att han koncentrerade sig på Cowboy, men att han skulle ta itu med Conor efteråt…

  • Wally Johnson
   20 December 2015 at 04:00

   Rent stilmässigt och för att inte snacka om allt smack talk innan fighten, så hade Notorious vs Cowboy sett bättre ut. Underhållningsmässigt.

   RDA är grym men inte så överdrivet karasmatisk. Därav svårare för UFC att hypa.

 • Johannes
  20 December 2015 at 11:22

  Supermatch verkligen denna kommer att ske. Finns ingen anledning till varför den inte skulle ske? Denna match kommer skapa $$$$!

  • Mike_Maniac
   20 December 2015 at 02:33

   Särskilt som BÅDA nu har uttryckt att dom vill gå den matchen !

 • Eric
  20 December 2015 at 01:10

  Tror personligen Conor hellre möter Frankie än RDA, men tror han hellre hade mött Cerrone än Frankie. Diaz får nog ta sig till en titelmatch där Conor håller bältet för att få en match mot honom, ser inte varför han skulle möta någon utan bälte om de är villiga att ge honom titelmatcher.

  Men om Conor verkligen vill satsa på att ha två bälten måste han ju möta RDA om han inte väntar på att någon annan tar över där. Men då är risken att han tappar bältet han redan har under tiden. Känns ju smart att köra LW härnäst och undvika risken att förlora det bältet om han vill vara första med två samtidigt.

 • Royal
  20 December 2015 at 04:52

  Matchningen är enkel.
  McGregor vs Diaz 155pound i mars 2016. Enkel vinst för i första ronden via spinning roundkick i magen på Diaz. och förtjänsten blir 10-15 miljoner dollar.

  McGregor vs Edgar på UFC 200 i juli 2016 med förtjänst omkring 25 miljoner dollar.

 • Diazzz
  20 December 2015 at 06:18

  Det är jävligt riskabelt att låta McG behålla sitt bälte OCH utmana om Lightweight. OM han förlorar mot RDA så förloras mycket jäkla hype. Mästaren i Featherweight som cleanar divisionen men är för svag för lightweightbältet och eg inte bör Cutta till Feather. Även faktumet att hans profetior inte längre slår rätt :)

  Det bästa UFC kan göra ekonomiskt är att låta honom behålla bältet i featherweight men att matcha honom samtidigt mot lightweight contenders som han antagligen vinner mot. Nate Diaz, Cerrone etc.

  Tror inte det kommer ske men vi får se.

  • Filip
   21 December 2015 at 05:17

   Många sa att han skulle förlora mycket hype om han förlorade mot Aldo.. 13 sek tog det.. Tror det verkligen är riskabelt att gå upp ta lightweight lika enkelt ?

 • atnek
  21 December 2015 at 02:42

  Först vill jag se Conor v Frankie och om Conor vinner den vill jag se honom ta fighter i LW. Först mot Nate Diaz, oh the trash talking. :)
  Vinner han även den så kan ett möte mot RDA vara aktuellt. Conor har precis fått bältet så att börja annordna “superfights” känns lite premature.

  • Filip
   21 December 2015 at 05:23

   Varför skulle en champion möta en contender som aldrig kommer någonstans .. Champion mot champion ska det vara inget snack om saken

   • atnek
    22 December 2015 at 03:42

    Va snackar du om? Precis som Anderson Silva tog fighter i LHW. Häng med lite nu va..

  Svara