Ramsey Nijem vägrade skriva på slavkontrakt, därför släppte UFC honom

En av de fighters som nyligen släpptes av världens största MMA-organisation berättar nu om anledningarna som ledde fram till det klippta kontraktet. Enligt Ramsey Nijem berodde det inte på dåliga prestationer utan om han vägran att släppa på sina principer.

Ramsey Nijem var en av de flertalet fighter som nyligen sparkades av UFC när de genomförde en rejäl utrensning. Den före detta finalisten av The Ultimate Fighter 13 tror att släppet har mer att göra med hans klagomål på lönen än hans prestation inuti oktagonen.
När Nijem nyligen medverkade i MMAjunkie Radio berättade han om de ensidiga förhandlingarna som ägde rum strax innan hans kontrakt klipptes:

De kom med ett erbjudande men jag förlorar bara pengar när jag fightas för dem. Jag nekade och sa att jag behöver mer pengar för att fightas, det funkar inte. Om du inte har sponsorer är det inte lönsamt. Det är ett hårt jobb för att tjäna minimilön.

Enligt Nijem reagerade UFC mycket aggressivt när han kom med sina pengakrav och de ska ha berättat för honom att hans karriär skulle bli mycket tuffare om han fortsatte att vägra gå med på avtalet som erbjöds. Nijem vägrade inte bara skriva på kontraktet utan han vägrade också gå med på UFC:s nya policy för dopingtester och han tror att de båda förhandlingarna ledde till att han inte längre fightas i UFC:

Jag efterfrågade mer pengar och de sa ‘nej, detta är vad du kommer att få’ och det var det. Det nästa jag visste var när de sa att jag skulle få dåliga matcher. Jag erbjöds en dålig match. Jag ‘förlorade’ den senaste matchen [förlust via delat domslut mot Andrew Holbrook] som jag själv kände var en av de bästa matcher jag någonsin haft. Men whatever.

Jag tycker bara inte att jag får nog betalt för att hela tiden behöva berätta för någon vart jag befinner mig. Jag skulle bli tvungen att gå upp en viktklass på grund av förbudet mot dropp och det blev bara för mycket. En månad efter min match. Om jag släpptes på grund av matchen skulle de ha klippt kontraktet direkt efter matchen. Men det var inte riktigt på grund av det. Det var för att jag vägrade skriva på WADA och för att jag inte villa fortsätta förlora pengar.

Enligt USADA måste alla UFC-fighters uppdatera sina positioner och vart de befinner sig varje dag. Detta för att slumpmässiga dopingtest ska kunna genomföras. Tidigare i dag rapporterades Donald Cerrone ha misslyckats just på denna punkten och han har nu fått en prick i registret för det uteslutna dopingtestet.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Donald CerroneSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  11 November 2015 at 12:04

  Bellator nästa då eller One FC får man hoppas

 • Herr Elof
  11 November 2015 at 03:24

  När ni skriver slavkontrakt som ni gör det i rubriken så antyder ni att det rent objektivt faktiskt ÄR ett slavkontrakt.
  Sätt det inom citattecken så att det blir tydligare att det är hans egna ord.

 • Svara