Rashad Evans möter Dan Henderson på oannonserad gala i juni

Det rapporterades under förra veckan att Jake Shields möter Tyron Woodley på en ännu oannonserad gala i Kanada den 15 juni. Nu meddelar Tatame att ännu en match har bokats då Rashad Evans (17-3-1) väntas möta Dan Henderson (29-9).

Dan Henderson debuterade i UFC 1998 då han på samma kväll besegrade både Allan Goes och Carlos Newton för att vinna mellanviktsturneringen. Han återvände sedan inte förrän 2007 då han gick flertalet matcher i både King of Kings och Pride. Efter att ha besegrat Wanderlei Silva via knockout i sin sista match i Pride så vann han titeln i mellanvikt och fick han sedan möta Quinton Jackson för att förena titlarna. Då han även var welterwiktsmästare så skulle den titeln förenas med UFC:s mellanviktstitel i ett möte med Anderson Silva. Båda matcherna förlorade han då Jackson vann via domslut och Anderson Silva besegrade Henderson via submission. Efter vinster mot Rousimar Palhares, Rich Franklin och Michael Bisping lämnade han organisationen för Strikeforce där han tog tog hem bältet i lätt tungvikt och besegrade Renato Sobral, Rafael ”Feijao” Cavalcante och Fedor Emelianenko. När han i november 2011 återvände till UFC så besegrade han Mauricio ”Shogun” Rua i Fight of the Year 2011.

Rashad Evans var senast aktuell på UFC 156 då han förlorade mot Antonio Rogeri Nogueira i en ganska seg match. Han tog sig till UFC via den andra säsongen av The Ultimate Fighter och fick efter sex vinster i organisationen chansen att möta Forrest Griffin om bältet i lätt tungvikt. Rashad stod där som segrare efter att ha avslutat Griffin via TKO i den tredje ronden. När det var dags att försvara titeln så åkte han på sin första förlust i karriären då Lyoto Machida vann via knockout. Han vann efter förlusten fyra raka matcher där han bland annat besegrade Quinton ”Rampage” Jackson och Phil Davis och fick sedan en ny chans på titeln. Han förlorade matchen mot sin gamle lagkamrat
via ett tydligt domslut.

Galan är ännu inte annonserad men den väntas heta UFC 161 och ta plats i Kanada den 15 juni. Joe Ferraro på Sportsnet Canada rapporterar att galan kommer att gå av stapeln i MTS Centre i Winnipeg, Manitoba, Kanada. True North Sports and Entertainment som äger arenan där hockeylaget Winnipeg Jets vanligtvis håller hus har kallat till en presskonferens på tisdag där galan väntas presenteras officiellt. Tom Wright som är ansvarig för UFC:s verksamhet i Kanada, Australien och Nya Zeeland kommer att vara på plats på presskonferensen.

Matchkortet har just nu bara två matcher planerade.

 • Lätt tungvikt: Rashad Evans vs. Dan Henderson
 • Weltervikt: Tyron Woodley vs. Jake Shields

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
UFC
13 Kommentarer
 • PappaKeno
  4 mars 2013 at 09:24

  Hoppas verkligen på Rashad! En av mina favoriter! Men det blir nog en jämn match! Bara det inte blir så låst och ingen vågar göra någonting utan bara står och jabbar lite på varandra! Den risken finns ju men känns som både Rashad och Dan har något att bevisa och kommer vara laddade inför den här matchen!

 • Ivan_den_onde
  4 mars 2013 at 09:31

  Rashad är på många sätt en yngre version av Henderson, har nog bättre brottning, är snabbare och har bättre Cardio…

  Henderson har dock mer power, och en myycket bättre haka än Rashad

 • ChuteBoxe
  4 mars 2013 at 09:40

  Intressant att se om Rashad kommer mer motiverad och en vilja att fajtas än vad han visade upp mot Lil’Nog som var ett stort anti klimax.
  Henderson ville heller inte mycket mot Machida som också var ett riktigt sömnpiller till fajt…

  Denna match kommer jag beskåda som helt opartisk, vilket är väldigt skönt.

 • Ibrahim Balboa
  4 mars 2013 at 10:23

  Ja den här borde likna Rashad vs rampage.

  • tobias Mbonne
   5 mars 2013 at 06:10

   Hoppas snarare den liknar Rashad vs Chuck. Rampage fighten sög.

   • Ibrahim Balboa
    5 mars 2013 at 10:02

    Såå dålig var den inte. Grejen är att den hypades som fan i 2 år.

    • tobias Mbonne
     5 mars 2013 at 10:12

     Mannen, snälla.
     Det hände knappt någonting på de 15 minuterna.

 • Profilbild på Ruben Olofsson
  ivey2
  4 mars 2013 at 10:37

  Rashad har inte stått för mycket särskilt mycket underhållning i sina senaste 7 matcher (bortsett från när Machida knockade honom). Men han lär nog lyckas grinda till sig ett decision här, tror Hendo har gjort sitt då han börjar bli för slö i fötterna.

 • Headown
  5 mars 2013 at 12:51

  Kan bli seg med tanke av bådas senaste prestationer att döma

 • Slappz
  5 mars 2013 at 06:59

  Här finns det möjlighet för en H-bomb, men i övrigt så känns matchningen ganska sval.

 • Antonio Rogerio Nogueira vs Mauricio Rua och Rashad Evans vs Dan Henderson kommer att gå på UFC 161 | MMAnytt.se
  5 mars 2013 at 02:43

  […] meddelades under gårdagen att Mauricio ”Shogun” Rua och Rashad Evans vs Dan Henderson hade bokats men det var då inte klart var matcherna skulle ta plats. Sports today rapporterar idag […]

 • thepremierhost.com scam
  2 april 2013 at 03:35

  Important Site…

  […]Here may very well be various other details you could become involved[…]…

 • Svara