Redaktionstipset med OHMBET: UFC 200 – Huvudkortet

UFC 200 är bara timmar iväg från att dra igång. Nu tippar vi på redaktionen det fullspäckade huvudkortets vinnare.

Titelmatch i kvinnlig bantamvikt

Tate
(C) Miesha Tate (1.42)
vs.
Nunes
#4 Amanda Nunes (3.10)

 

Ashah Tafari

Galans huvudmatch har ändrats flera gånger, men det blev tillsist titelmatchen mellan Miesha Tate och Amanda Nunes som tog platsen.

Tate vann nyligen bältet i en jämn match mot Holly Holm, där hon verkligen visade sitt krigarhjärta. Nu har hon en vinstsvit på fem raka matcher och är redo för sitt första titelförsvar. Nunes blir dock en tuff utmaning för henne. Brasilianskan har en tre matcher lång vinstsvit och är en fruktad striker.

Stående lär fördelen ligga hos Nunes, som även har visat att hon har nog med kraft för att avsluta sina matcher. Men Tate är riktigt tuff, har en bra haka och håller sig lugn i svåra stunder.

Nunes lär ha mycket att komma med i början av matchen, men hon har tidigare visat brist på kondition vilket jag tror kommer bli hennes fall. Ju längre matchen går kommer Tates vinna mer framgång med sin brottning, för att sedan få in en submission.

Vinnare: Miesha Tate via submission, rond 4.

Sebastian Vendel-Martinez

Den nykrönta bantamviktsmästarinnan Miesha Tate gör sitt första titelförsvar mot brasilianskan Amanda Nunes, knappast ett enkelt sådant.

Nunes är en best från topp och har kört över nästan alla sina motståndare. Tate är en riktigt tuff veteran som aldrig backar, och hon lär vilja dra ut på matchen så länge som möjligt för att trötta ut brasilianskan. Det är en taktik som jag tror kommer fungera, såvida hon lyckas rida ut den inledande stormen, jag tror hursomhelst att “Cupcake” Tate lämnar arenan med bältet.

Vinnare: Miesha Tate via submission, rond 4.

Matias Andres

Att Miesha Tate vs. Amanda Nunes har blivit kvällens huvudmatch efter att Jon Jones testat positivt är ändå logiskt.

Allt fler får upp ögonen för kvinnornas MMA-ranking och både Tate och Nunes är bra representanter för divisionen: hårt tränande och väldigt skickliga i det de gör.

Tate kommer försvara bältet för första gången sedan hon tog bältet ifrån Holly Holm och hon gör det mot ett riktigt hot i form av Nunes. Båda har sett bra ut i sina respektive matcher och har samlat ihop flera vinster i rad inför mötet.

Det som kommer avgöra är konditionen, speciellt om matchen går in i mästarskapsronderna. Tate avgjorde mot Holm i femte ronden och såg fortfarande fräsch ut efteråt. Hon har också en förmåga att ta stryk på ett sätt som få tjejer i divisionen kan mäta sig med.

Nunes kommer få svårt att mäta sig med Tate i de senare ronderna och speciellt om hon tappar momentum som mot Valentina Shevchenko i sin senaste match. Hon kommer också behöva mixa upp sin muay thai och landa allt fler kombinationer för att ha en chans.

Vinnare: Miesha Tate via T/KO, rond 3.

Tungvikt

Lesnar
Brock Lesnar (2.45)
vs.
Hunt
#8 Mark Hunt (1.62)

 

Ashah Tafari

Den delade huvudmatchen utgörs av ett lovande tungviktsmöte mellan den forne mästaren tillika WWE-stjärnan Brock Lesnar och topprankade strikern Mark Hunt.

Lesnar kommer ifrån tå raka förluster mot toppmotstånd, varefter han inte tävlat sedan december 2011. Med det sagt är det svårt att veta hur ringrosten påverkar honom, och det är onekligen ett svårt test han ställs inför.

Får Lesnar ner matchen till marken har han en klar fördel, men jag är inte så säker på att han lyckas få ner Hunt. “The Super Samoan” är en av världens mest hårdhänta fighter och han har i dagsläget vunnit två raka matcher via T/KO.

Jag tror att Hunt kommer få in en avgörande träff tidigt i matchen, och jag kommer till och med tippa på att han vinner i sin numera klassiska stil.

Vinnare: Mark Hunt via “walk-off” KO.

Sebastian Vendel-Martinez

Den forne tungviktsmästaren Brock Lesnar tar sig an den nyzeeländske knockoutartisten Mark Hunt i ett möte mellan stilar. Hunt kan knocka i stort sett vemsomhelst medan Lesnar är en skicklig, snabb och stark brottare som är ett monster i toppkontroll.

Desto längre matchen går desto mer gynnar den Lesnar och om Hunt inte avslutar tidigt, vilket jag inte tror han lyckas med, kommer amerikanen ta ner honom gång på gång och ösa ner med slag från topp tills matchen bryts. Det är svårt att inte heja på Hunt, som den publikfavoriten han är, men stilmässigt ser jag detta som en tuff matchning för honom.

Vinnare: Brock Lesnar via domslut.

Matias Andres

För många är Brock Lesnar vs. Mark Hunt kvällens riktiga huvudmatch, oavsett om Daniel Cormier skulle ha slagits mot Jon Jones eller mot sin nuvarande motståndare Anderson Silva.

Lesnar är ett stort dragplåster för UFC och lockar miljoner av fans från wrestlingorganisationen WWE. Han är dock mer än bara en showman, något som hans CV snabbt visar.

Det är spännande att se hur en man i hans storlek fortfarande klarar av att röra sig både snabbt och smidigt, något som kommer vara en stor faktor när han möter den robusta krigaren från Nya Zeeland.

Intressant nog var det en kombination av sjukdom och en rädsla för hjärnskakningar som gjorde att Lesnar bestämde sig för att inte längre tävlar i UFC. När han väl gör sin comeback gör han det mot hjärnskakningarnas konung.

Som bevisat många gånger förr: Hunt behöver bara få in en träff för att avgöra sina matcher. Trots att Lesnar är mycket mer atletisk så är han samtidigt mer impulsiv och aggressiv, två faktorer som kommer öppna upp en rad av möjligheter för Hunt.

Kom ihåg, Mark har gång på visat att han har en kropp och käke som klarar alla typer av behandling medan Lesnar i stort sett bevisat det motsatta. Hunt kommer inte heller låta sig skrämmas av Lesnars storlek och istället vandra hem med ännu en imponerande vinst över ett toppnamn.

Vinnare: Mark Hunt via T/KO, rond 1.

Lätt tungvikt

Cormier
(C) Daniel Cormier (1.20)
Silva
(#5 MW) Anderson Silva (5.20)

 

Ashah Tafari

Efter hela skandalen kring Jon Jones får vi nu se en något otippad matchning, då lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier går upp mot den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva i en trerondare där bältet inte längre står på spel.

Det är inte mycket som talar för att Silva skulle lyckas vinna. Han tog matchen utan förberedelser, har inte riktigt varit sig lik i de senaste matcherna och har tidigare haft det svårt mot brottare. Dock vet man aldrig vad som händer i MMA, i synnerhet inte med sådana här förutsättningar, och han kan lika gärna gynnas av att gå in som nederlagstippad.

Med största sannolikhet vinner Cormier matchen, men jag tror den kommer gå tiden ut.

Vinnare: Daniel Cormier via domslut.

Sebastian Vendel-Martinez

Anderson Silva gör UFC en tjänst och tar sig en lätt tungviktsmästare Daniel Cormier i en uppvisningsmatch utan dess like.

Silva kommer förbli en legend, men han är inte samma fighter idag som han varit i sin storhetstid. Cormier är i bra form och har brottning som kommer ge Silva stora problem. Det blir säkert spännande och explosivt, men Cormier kommer vara överlägsen.

Vinnare: Daniel Cormier via domslut.

Interimtitelmatch i fjädervikt

Aldo
#1 Jose Aldo (2.06)
vs.
Edgar
#2 Frankie Edgar (1.85)

 

Ashah Tafari

I en match om den tillfälliga fjäderviktstiteln ställs den forne mästaren Jose Aldo mot topprankade utmamaren Frankie Edgar. Det blir en spännande returmatch efter Aldos domslutsvinst lite mer än tre år sedan.

Matchen är onekligen svårtippad och det lär bli mycket jämnt. Edgar är verkligen på uppgång och har sett riktigt imponerande ut på sistone, medan Aldo nyss förlorade bältet. Visserligen kom förlusten via knockout efter endast 13 sekunder, men dessförinnan har han sett mindre dominant ut än tidigare och nederlaget kan ha knäckt honom.

Jag tror att bägge herrar kommer ha sina stunder i matchen, men att Edgar tillsist tar hem domslutet efter fem ronder.

Vinnare: Frankie Edgar via domslut.

Sebastian Vendel-Martinez

Kvällens andra titelmatch består av ett möte om den tillfälliga fjäderviktstiteln som ställer den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar mot den före detta titelhållaren i fjädervikt: Jose Aldo.

Rent tekniskt borde Aldo kunna vinna, precis som han gjorde i det första mötet. Stående är han helt enkelt vassare, men Aldo kommer senast från en förödande knockoutförlust och Edgar har uppvisat en mästares form på sistone.

Trots att det känns som Aldo -borde- vinna så tror jag att Edgar radar upp en andra rak seger och drar ifrån i de senare ronderna.

Vinnare: Frankie Edgar via domslut.

Matias Andres

Jose Aldo vs. Frankie Edgar har all potential att bli en fenomenal match mellan två framtida Hall of Famers. Aldo gör comeback efter sin förödande förlust mot Conor McGregor medan Edgar söker sin sjätte raka vinst efter att ha sett lysande ut mot Chad Mendes, Cub Swanson och BJ Penn bland andra.

Denna match hade varit en helt annan om inte Aldo förlorat bältet i slutet av 2015. Matchen mot Mendes var otrolig och visade att mästaren fortfarande hade mycket kvar att ge.

McGregor lyckades dock krypa in under huden på den 29-årige brasilianaren och frågan är om han fortfarande lyckats återfå det självförtroendet som tog honom till toppen. Det är svårt att inte jämföra honom med sin träningskollega Renan Barao som fortfarande inte lyckats hitta tillbaka till sin tidigare form och skrapa ihop några vinster.

Vad som talar för Aldo är dock hans medvetna val att arbeta med sina grunder i muay thai. Både Edgar och Urijah Faber kan vittna om Aldos förödande sparkar och det var en stor faktor i Edgars senaste förlust mot Aldo.

Jag tror att en nytänd Aldo kommer göra comeback, hungrigare än någonsin, och ta isär Edgar från benen och uppåt.

Vinnare: Jose Aldo via domslut.

Tungvikt

Velasquez
#2 Cain Velasquez (1.35)
vs.
Browne
#7 Travis Browne (3.50)

 

Ashah Tafari

I den första matchen på huvudkortet bjuds vi på en spännande tungvitksmatch mellan den forne mästaren Cain Velasquez och topp 10-rankade Travis Browne.

Velasquez har länge haft en del skadeproblem och var senast aktuell i Mexiko förra sommaren, då han förlorade bältet efter att ha blivit utstrypt. I den matchen presterade han inte som han brukar, vilket kan ha att göra med det långa uppehållet han hade innan matchen och även att han inte tog sig tillräckligt med tid för att vänja sig med den mexikanska höjdnivån.

Nu tror jag Velasquez har gjort sin hemläxa efter förlusten. Browne är en tuff striker som har mycket att sätta emot, men jag tror Velasquez är riktigt hungrig och lyckas vinna med sin konstanta press och sin utmärkande kondition.

Vinnare: Cain Velasquez via domslut.

Sebastian Vendel-Martinez

Den forne tungviktsmästaren Cain Velasquez går sin första match sedan han förlorade titeln för andra gången och möter den enorma hawaiiern Travis Browne.

Stående bör Browne dominera med sin kraft, längd och räckvidd – stående är dock inte alls var matchen lär utspelas. Velasquez kommer troligtvis inte ta några onödiga risker vilket förmodligen leder till att han förlitar sig på sin utmärkta brottning.

Browne har ett berömt nedtagningsförsvar, men mot en brottare i Velasquez klass lär det inte räcka.

Vinnare: Cain Velasquez via T/KO, rond 2.

Matias Andres

Cain Velasquez vs. Travis Browne kan eventuellt sätta tillbaka både slagskämparna på kartan om de lyckas få till en övertygande seger. Browne kommer från en kontroversiell seger mot Matt Mitrione där han oturligt petade Mitrione i ögat ett flertal gånger.

Velasquez kommer inte bara från en förlust där han förlorade bältet mot Fabricio Werdum, han har också genomgått omfattande operationer av bland annat ryggen. Den stora frågan är vilken form som Velasquez kommer dyka upp i.

Får vi se samma Velasquez som slogs mot Junior dos Santos finns det endast en liten chans att Browne klarar av att vinna över den före detta mästaren. Det är dock i 2013 som vi såg Velasquez i bra form och frågan är om hans många operationer tagit lika hårt som jag misstänker.

Browne behöver utnyttja sin längd (+15 cm på Velasquez) och undvika att ta mycket stryk i början av matchen för att klara av Velasquez höga tempo. För att ta hem vinsten behöver Browne dock förlita sig på att Velasquez inte hittat tillbaka till sin form för då finns det få personer som klarar av honom, fråga bara Lesnar.

Vinnare: Velazquez via T/KO, rond 2.

 

Oddsen kommer från den ultimata bettingsidan för MMA – OHMBET.

OHMNYTT

Dela gärna med er av era tips i kommentarsfältet!

Foto: Vince Cachero

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Amanda NunesAnderson SilvaBrock LesnarCain VelasquezDaniel CormierExklusivtFrankie EdgarJose AldoMiesha TateNyheterOHMBETRekommenderatSenaste NyttTravis BrowneUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...