Redaktionstipset med Ohmbet – UFC Fight Night 106: Belfort vs. Gastelum

Det drar ihop sig inför nattens UFC Fight Night 106! Nu är det dags att tippa galans tolv matcher.

Så här ser oddsen ut från vår samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

 

Mellanvikt

Belfort

#9 Vitor Belfort

Matchfacit: 25-13 MMA, 14-9 UFC
Ålder: 39

VS.

Gastelum

#10 Kelvin Gastelum

Matchfacit: 13-2 MMA, 8-2 UFC
Ålder: 25

 

I galans huvudmatch är det “old school vs. new school” som gäller, där den tidigare lätt tungviktsmästaren Vitor Belfort tar sig an den stigande stjärnan Kelvin Gastelum i en mellanviktsdrabbning.

Denna match kräver egentligen inte någon djupgående analys. Belfort kommer med största sannolikhet öppna starkt och explosivt, för att sedan dala om han inte lyckas hitta avslutet tidigt. Frågan blir därav om Gastelum kan lyckas undvika detta, då jag annars inte ser hur Belfort kan vinna matchen i längden.

Så vill du chansa på en högoddsare – betta på Belfort och hoppas på en tidig knockout. Jag är dock inte beredd att göra det, då jag är tämligen säker på att Gastelum rider ut stormen och själv slår ut “The Phenom” i den andra eller tredje ronden.

Vinnare: Kelvin Gastelum via T/KO (odds: 1.79).

 

Lätt tungvikt

Rua

#6 Mauricio Rua

Matchfacit: 24-10 MMA, 8-8 UFC
Ålder: 35

VS.

Villante

#12 Gian Villante

Matchfacit: 15-7 MMA, 5-4 UFC
Ålder: 31

 

I galans delade huvudmatch får vi se den tidigare PRIDE – och UFC-mästaren Mauricio “Shogun” Rua göra upp mot Gian Villante i ett lätt tungviktsmöte.

Detta är en match där resultatet inte blir helt lätt att förutspå, då bägge två har gott om krut i nävarna och inte backar undan från ett “brawl”.

Baserat på hur de presterat den senaste tiden ger jag dock fördelen till Villante, även om han går in som underdog. “Shogun” kommer från två domslutsvinster som inte varit alltför övertygande, medan Villante senast kammade hem en knockoutvinst efter en vild match.

Går detta till domarna ser jag “Shogun” som vinnare, men jag tror att Villante för eller senare lyckas säkra avslutet här.

Vinnare: Gian Villante via avslut (odds: 3.20).

 

Lättvikt

Barboza

#5 Edson Barboza

Matchfacit: 18-4 MMA, 12-4 UFC
Ålder: 31

VS.

Dariush

#9 Beneil Dariush

Matchfacit: 14-2 MMA, 8-2 UFC
Ålder: 27

 

I en spännande mellan två topprankade lättviktare får vi se Edson Barboza göra upp mot Beneil Dariush, där bägge fighters är ute efter en tredje vinst i rad.

Även de båda är hyfsat kompletta MMA-fighters, så kan detta definitivt betraktas som en klassisk “striker vs. grappler”-matchning.

Barboza är otroligt bra ståendes, där han i synnerhet har mycket bra sparkar. Dariush är å andra sidan en grappler av rang och det återstår att se vem som lyckas diktera var matchen utspelar sig.

Det är en jämn och svårtippad match, men jag tror att Barboza kommer lyckas styra matchen med sin exceptionella striking och framförallt bensparkarna, som lär ställa till stora problem för Dariush. Förr eller senare brasilianaren sedan hitta en öppning och lyckas säkra avslutet.

Vinnare: Edson Barboza via T/KO (odds: 3.65).

 

Flugvikt

Formiga

#3 Jussier Formiga

Matchfacit: 19-4 MMA, 5-3 UFC
Ålder: 31

VS.

Borg

#8 Ray Borg

Matchfacit: 10-2 MMA, 4-2 UFC
Ålder: 23

 

I ett spännande flugviktsmöte får vi se den unge talangen Ray Borg testa sig mot toppmotstånd i form av Jussier Formiga. Bägge två tog sig senast tillbaka till vinstkolumnen och kommer nu försöka bygga nya vinstsviter.

Formiga är en av de främsta flugviktarna just nu och har endast förlorat mot några av de absolut bästa. Borg förbättrar sig å andra sidan konstant och såg riktigt bra ut i sin senaste match.

Jag tror att vi kommer få se en riktigt jämn match här. Borg har ett litet övertag ståendes, medan jag ger Formiga en marginell fördel på marken. Det känns som att detta kommer gå tiden ut där båda två har sina stunder, i slutändan tror jag Formiga lyckas få tillräckligt uträttat på marken för att säkra domslutsvinsten.

Vinnare: Jussier Formiga via domslut (odds: 2.90).

 

Kvinnlig bantamvikt

Correia

#9 Bethe Correia

Matchfacit: 10-2 MMA, 4-2 UFC
Ålder: 33

VS.

Reneau

#13 Marion Reneau

Matchfacit: 7-3 MMA, 2-3 UFC
Ålder: 39

 

I ett kvinnligt bantamviktsmöte ställs den tidigare titelutmanaren Bethe Correia mot Marion Reneau.

Kvinnlig MMA är ofta svår att förutspå, men jag tycker att den klara fördelen ligger hos Reneau här. Enligt mig är hon snäppet bättre i de flesta avseenden, både ståendes liksom på marken.

Correia lär gå ut aggressivt och blir nog svår att avsluta, men mina pengar ligger på att Reneau tar hem domslutet efter full tid.

Vinnare: Marion Reneau via domslut (odds: 3.01).

 

Weltervikt

Oliveira

Alex Oliveira

Matchfacit: 15-4-1, 2 NC MMA, 5-2, 1 NC UFC
Ålder: 29

VS.

Means

Tim Means

Matchfacit: 26-7-1, 1 NC MMA, 8-4, 1 NC UFC
Ålder: 33

 

I den första matchen på huvudkortet får vi se ett spännande returmöte, där Alex “Cowboy” Olivera återigen gör upp mot Tim Means.

Herrarnas första match började jämnt, innan Means såg ut att ta över mer och mer. Matchen fick dock ett abrupt slut när “The Dirty Bird” skickade iväg två otillåtna knän mot “Cowboy”, något som resulterade i en “No Contest”.

Nu har Means förhoppningsvis lärt sig reglerna, och lär kunna avsluta matchen på ett renare sätt denna gång.

Vinnare: Tim Means via T/KO (odds: 2.40).

 

Underkortet

 • Lättvikt: Kevin Lee (14-2 MMA, 7-2 UFC) besegrar #11 Francisco Trinaldo (21-4 MMA, 11-3 UFC) via domslut (odds: 2.59).
 • Weltervikt: Davi Ramos (6-1 MMA, 0-0 UFC) besegrar Sergio Moraes (11-2-1 MMA, 5-1-1 UFC) via submission (odds: 8.04).
 • Bantamvikt: Joe Soto (17-5 MMA, 2-3 UFC) besegrar #13 Rani Yahia (23-8, 1 NC MMA, 8-2, 1 NC UFC) via domslut (odds: 3.44).
 • Lättvikt: Michel Prazeres (21-2 MMA, 5-2 UFC) besegrar Josh Burkman (28-14, 1 NC MMA, 6-9, 1 NC UFC) via domslut (odds: 2.22).
 • Fjädervikt: Rony Jason (14-6, 1 NC MMA, 4-3, 1 NC UFC) besegrar Jeremy Kennedy (9-0 MMA, 1-0 UFC) via domslut (odds: 3.63).
 • Mellanvikt: Paulo Henrique Costa (8-0 MMA, 0-0 UFC) besegrar Garreth McLellan (13-5 MMA, 1-3 UFC) via avslut (odds: 1.55).

 

MMA-tipset med Ohmbet

Med bettingtipsen ovan ser min Pick’Em-kupong alltså ut som följande:

Totalodds: 1000.00.

Glöm inte att alla deltagare tillåts skicka in totalt tre kuponger i MMA-tipset med Ohmbet, vilket gör det möjligt att täcka upp genom att byta val i de matcher som du är osäker på. Läs mer om vilka och villkor som gäller här.

 

Övriga speltips

Singel: Tim Means (odds: 1.55).

Underdog: Gian Villante (odds: 2.28).

Snabbaste T/KO: Paulo Henrique Costa (odds: 10.00).

 

Hur ser dina tips ut?

Omslagsbild via MMAweekly.com

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Beneil DariushDiskussionDiskussionEdson BarbozaExklusivtGian VillanteKelvin GastelumMauricio "Shogun" RuaMMAnytt.seNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttTyron WoodleyUFCz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...