Alistair Overeem UFC Beijing
Alistair "The Reem" Overeem. Foto: Mazdak Cavian/ MMAnytt

Redaktionstipset med OHMBET: UFC Fight Night 87 – Huvudkortet

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!


Tungvikt: #3 Alistair Overeem vs. #5 Andrei Arlovski

Oddsen – (1.45)  vs (2.83)

Sebastian:

UFCs debut i Holland sker med en utmärkt tungviktsmatch i huvudmatchen när hemmafavoriten Alistair Overeem tar sig an vitryssen Andrei Arlovski. Det blir en match mellan två fighters som tränar på samma gym, men som inte tränat med varandra särskilt mycket.

Arlovski blev knockad tidigt i den första ronden i sin senaste match mot Stipe Miocic, medan Overeem kommer från tre raka vinster. Trots den statistiken herrarna bär med sig in i buren så kan detta sluta hursomhelst, båda två har vad som krävs för att knocka den andra, detta lär avgöras på små marginaler.

Det som jag tror ger en knapp fördel i matchen är Overeems clinch och knän. Under sina många år i K-1 använde han de teknikerna till utmärkt effekt och även om Arlovski skulle kunna knocka holländaren likt sin skrällseger över Travis Browne tror jag att Overeems knappa fördel leder till en TKO-seger.

Vinnare: Alistair Overeem via teknisk knockout, rond 3.

Ashah:

Huvudmatchen mellan Alistair Overeem och Andrei Arlovski är riktigt spännande och svårtippad.

Overeem har fördelen att fightas framför hemmapubliken och kommer in till matchen med medvind, då han vunnit sina tre senaste matcher. Självförtroendet lär med andra ord vara på topp för holländaren. Arlovski kommer å andra sidan från en snabb förlust.

Bägge herrar har varit en aning ojämna, och stundvis har de båda kallats “glashakor”. Även om Overeem har fördelen på papper så tror jag dock att Arlovski kommer få in en fullträff och ta hem en skrällseger.

Vinnare: Andrei Arlovski via knockout, rond 1.


Tungvikt: #12 Antonio Silva vs. Stefan Struve

Oddsen – (2.66) vs (1.50)

Sebastian:

Tungviktare gör upp även i den delade huvudmatchen med ännu en hemmafighter; Stefan Struve, som tar emot brassen Antonio ”Bigfoot” Silva. Båda två har förlorat majoriteten av deras senaste matcher och en vinst är väsentlig för att stanna kvar i UFC.

Även om Struve förlorat tre utav sina fyra senaste matcher så har ”Bigfoot” endast vunnit en utav sina sex senaste matcher. Struve har kritiserats för att inte ha använt sin räckvidd lika mycket som han kunnat tidigare, men han gjorde det bra mot Antonio Rodrigo Nogueira och när det gäller stående stil bör han kunna hålla brassen på distans.

Jag tror att Silva får det svårt, och blir troligtvis knockad än en gång. Karriären börjar närma sig sitt slut.

Vinnare: Stefan Struve via teknisk knockout, rond 2.

Ashah:

Den delade huvudmatchen mellan Antonio “Bigfoot” Silva och Stefan Struve är också en jämn match som skulle kunna gå lite hursomhelst. Detta lär bli en match om att få behålla kontraktet.

Båda två har förlorat majoriteten av sina senaste matcher och har inte direkt imponerat. Jag tror dock på en skrällvinst även här. Detta blir förmodligen “Bigfoots” sista vinst i karriären.

Vinnare: Antonio Silva via teknisk knockout, rond 2.


Weltervikt: #13 Albert Tumenov vs. Gunnar Nelson

Oddsen – (1.55) vs (2.52)

Sebastian:

I en riktig toppmatch i weltervikt möter islänningen Gunnar Nelson ryske Albert Tumenov. Nelson har ett par gånger närmat sig en riktig topplacering i divisionen och skulle kunna säkra det mot trettonderankade Tumenov.

På marken är Nelson bättre. Även om hans senaste förlust skedde mot grapplingesset Demian Maia är islänning ruskigt bra på marken, och han kan låsa ut de flesta. Stående är Nelson något oförutsägbar med sin fightingstil, men Tumenov har utan tvekan mer av en knockoutartist.

Nelson har så fruktansvärt mycket talang, men han har en tendens att lämna sig öppen, vilket inte är en särskilt bra idé mot en så pass bra striker som Tumenov. Jag tror att ryssen får in en smäll som skakar Nelson och rubbar hans balans länge nog för att tappa poäng.

Vinnare: Albert Tumenov via domslut.

Ashah:

Matchen mellan Albert Tumenov och Gunnar Nelson lär bli en fröjd att följa. Bägge är riktigt vassa och jag är rätt säker på att det hursomhelst inte blir någon ensidig match.

Många ser detta som en klassisk “striker vs. grappler”-matchning, men jag håller inte riktigt med. Nelson har ett klart övertag på marken och har vunnit via submission flertalet gånger, men ofta med hjälp av sin skicklighet stående.

Flera gånger har han fått ner sina motståndare genom att skaka dem med slag, för att sedan följa upp med dominant grappling. Även om jag har svårt att se honom sänka Tumenov så tror jag att det blir rätt jämnt ståendes, innan Nelson sedan får ner matchen och Tumenov så småningom tvingas klappa ut.

Vinnare: Gunnar Nelson via submission, rond 2.


Kvinnlig bantamvikt: #14 Germaine de Randamie vs. Anna Elmose

Oddsen – (1.27) vs (3.93)

Sebastian:

Ännu en hemmafavorit går match på galan när holländska Germaine de Randamie möter den debuterande danskan Anna Elmose.

Oddsen talar säkerligen för den mer erfarne de Randamie som dessutom är en veteran inom stående kampsport. Hon har gått lika många matcher i UFC som Elmose har i helhet och många känner säkert inte till danskan. Det borde de göra. Alla hennes vinster har kommit via knockout, och hon har oerhört mycket kraft i sina slag.

Utöver det är Elmose även en bra grappler, som kan variera sin attack mot strikern de Randamie. Jag tror på en skräll för den underskattade danskan som tar hem det på en kombination av hårda överhandshögrar och toppkontroll.

Vinnare: Anna Elmose via domslut.

Ashah:

Efter endast tre proffsmatcher får vi nu se danskan Anna Elmose gå sin UFC-debut mot den rutinerade strikern och hemmafightern Germaine de Randamie. Elmose har visat på krut i nävarna och avslutat alla sina matcher. Hon har definitivt en chans, men ställs här mot tuffare motstånd än någonsin.

de Randamie har stundvis underpresterat, men jag tror inte det händer nu på hemmaplan. Hon briljerade i sin senaste match och jag tror att hon tar hem sin andra raka vinst. Elmose visar potential och ställer stundvis till det för de Randamie, men holländskan tar i slutändan hem ett domslut.

Vinnare: Germaine de Randamie via domslut.


Lätt tungvikt: #14 Nikita Krylov vs. Francimar Barroso

Oddsen – (1.50) vs (2.66)

Sebastian:

Sakta men säker har den unge ukrainaren Nikita Krylov radat upp vinster i UFC, och sitter nu på en tre matcher lång segersvit. Han tar sig an brassen Francimar Barroso som kommer från två raka, relativt händelsefattiga segrar.

Krylov är utan tvekan den mer explosiva fightern och faktumet att alla hans segrar i UFC säkrats i den första ronden talar för det. Barroso är en fighter som är bra på att bryta ner sin motståndare mot buren och successivt trötta ut dem, men det är inte en särskilt publikvänlig stil. Krylov är rörlig, gällande grappling är han bra defensivt och han har gott om kraft i sina slag. Detta är matchen som behövs för att stiga till nästa nivå, och jag tror ukrainaren klarar av utmaningen.

Vinnare: Nikita Krylov via teknisk knockout, rond 2.

Ashah:

Matchen mellan Nikita Krylov och Francimar Barroso anser jag är något märklig. Visserligen har Barroso tagit hem två raka segrar, men han har inte sett i närheten av så imponerande ut som Krylov enligt mig.

Jag tror att Krylov tar hem sin fjärde raka vinst i den första ronden. Han lär ha en fördel i de flesta avseenden och bryter ner sin motståndare ståendes innan matchen hamnar på marken, där han får in en submission.

Vinnare: Nikita Krylov via submission, rond 2.


Kvinnlig stråvikt: #10 Karolina Kowalkiewicz vs. Heather Jo Clark

Oddsen – (1.40) vs (3.05)

Sebastian:

Huvudkortets första match består av en stråviktsmatch mellan polska Karolina Kowalkiewicz och amerikanskan Heather Jo Clark.

Den sistnämnde slog senast den relativt ojämna australiensiskan Bec Rawlings, medan Kowalkiewicz skrällde med en seger över topprankade Randa Markos i sin UFC-debut. Detta är i mitt tycke något av en uppvisningsmatch för Kowalkiewicz då jag ser detta som en något ojämn matchning. Kowalkiewicz är bättre i nästan alla avseenden, och det kommer hon bevisa på söndag.

Vinnare: Karolina Kowalkiewicz via submission, rond 2.

Ashah:

I sin UFC-debut ställdes Karolina Kowalkiewicz mot tufft motstånd och imponerade med en skrällseger. Nu tar hon enligt mig ett rätt stort kliv nedåt när hon tar sig an Heather Jo Clark.

Det var ett bra tag sedan vi såg Jo Clark gå match och Kowalkiewicz lär bli för svår för henne i återkomsten. Polskan håller sig obesegrad med ännu en domslutsvinst.

Vinnare: Karolina Kowalkiewicz via domslut.

Oddsen kommer från den ultimata bettingsidan för MMA – OHMBET.

OHMNYTT

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara