Foto: Mazdak Cavian

Redaktionstipset med OHMBET: UFC Fight Night 88 – Huvudkortet

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!

Bantamvikt

Almeida
#7 Thomas Almeida (1.60)
vs.
Garbrandt
Cody Garbrandt (2.40)

 

I huvudmatchen gör de obesegrade talangerna Thomas Almeida och Cody Garbrandt upp i ett bantamviktsmöte som luktar “Fight of the Night”. Ingen av dem brukar behöva poängdomarna och lär gå hårt ut för att söka avslut.

Jag ser Almeida som favorit, men Garbrandt är även han oerhört tuff och detta är en match som skulle kunna sluta hursomhelst. Min misstanke är att vi kommer få se ett stående krig, men att ingen lyckas avsluta och att matchen går alla fem ronder – varpå Almeida tar hem vinsten via ett sylvasst domslut.

Vinnare: Thomas Almeida via domslut.

Fjädervikt

Barao
(#2 BW) Renan Barao (1.53)
vs.
Stephens
#9 Jeremy Stephens (2.57)

 

Efter svårigheter med viktminskningen väljer nu den tidigare bantamviktsmästaren Renan Barao att testa lyckan i fjädervikt istället. För motståndet står hårdhänte Jeremy Stephens och den delade huvudmatchen lär bli underhållande att följa.

Jag ser definitivt Barao som den mer kompletta fightern, men han har å andra sidan inte lika mycket kraft som Stephens vilket man inte får glömma. Går matchen tiden ut lär Barao stå som segrare, men jag har en känsla av att Stephens skräller och får till ett avslut dessförinnan.

Vinnare: Jeremy Stephens via T/KO, rond 2.

Weltervikt

Saffiedine
#10 Tarec Saffiedine (1.94)
vs.
Story
#11 Rick Story (1.90)

 

Det verkade som att Tarec Saffiedine skulle bli tvungen att dra sig ur matchen mot Rick Story, men han blev trots sitt jack över knät godkänd av läkarna.

Saffiedine tog senast hem en stabil domslutsvinst tidigare i år, medan Story å andra sidan inte har tävlat sedan oktober 2014. Det återstår att se huruvida ringrosten spelar en faktor för Story, men det lär hursomhelst bli en spännande match mellan herrarna.

Jag misstänker att det blir jämnt och att matchen går tiden ut, men ger en knapp fördel till Saffiedine.

Vinnare: Tarec Saffiedine via domslut.

Mellanvikt

Camozzi
Chris Camozzi (2.57)
vs.
Miranda
Vitor Miranda (1.53)

 

Chris Camozzi fortsätter nu sin andra vända i UFC och tar sig an den brasilianska TUF-finalisten Vitor Miranda. Comazzi är en sann veteran och en allsidig fighter. Dock lär Miranda bli en svår utmaning för honom och jag har svårt att se honom vinna denna match.

Jag lägger mina pengar på att Miranda fortsätter sin vinstsvit och slår ut Camozzi i den sista ronden.

Vinnare: Vitor Miranda via T/KO, rond 3.

Weltervikt

Masvidal
Jorge Masvidal (2.02)
vs.
Larkin
Lorenz Larkin (1.83)

 

Jorge Masvidal fortsätter nu som welterviktare och tar sig an Lorenz Larkin. Bägge herrarna er oerhört tuffa och kommer senast från mycket jämna förluster via delade domslut.

Jag tycker Masvidal har sett körde riktigt bra mot Ben Henderson senast och vann i mitt tycke den matchen. Larkin varit lite mer ojämn i UFC-karriären, men har å andra sidan visat upp bättre form sedan han gick ner från mellanviktsdivisionen.

Vi lär få se en stående match och jag ger en knapp fördel till Masvidal även om det är svårtippat.

Vinnare: Jorge Masvidal via domslut.

Lättvikt

Burkman
Josh Burkman (3.45)
vs.
Felder
Paul Felder (1.33)

 

I den första matchen på huvudkortet ställs veteranen Josh Burkman mot Paul Felder i en intressant lättviktsmatchning. Bägge herrarna har hämtat sig från förluster med varsin vinst i sina respektive senaste matcher.

Precis som oddsen visar ser även jag Felder som klar favorit i den här matchen. Även vid förlust har han sett mycket bra ut och senast visade att han även kan avsluta på marken.

Man ska absolut inte räkna ut Burkman helt, men jag tror att Felders stående game blir för mycket för honom.

Vinnare: Paul Felder via T/KO, rond 2.

Oddsen kommer från den ultimata bettingsidan för MMA – OHMBET.

OHMNYTT

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
2 Kommentarer
 • Frantic
  29 May 2016 at 07:05

  Cody KO och Story på domslut, annars så tror jag på Tafaris “gissningar” :)

  • Borgen
   29 May 2016 at 07:53

   Är helt inne på din linje! Hoppas som fan på Cody och tror på han. Almeidas record är ju bara en siffra. Inte direkt 21 vinster i UFC mot topmotstånd ;)

  Svara