Redaktionstipset med OHMBET: UFC Fight Night 88 – Underkortet

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!

Kvinnlig bantamvikt

McMann
#6 Sara McMann (1.63)
vs.
Eye
#7 Jessica Eye (2.33)

 

I den sista matchen på underkortet ställs den tidigare titelutmanaren Sara McMann mot Jessica Eye. Bägge två har stor potential, men har fått svåra matchningar och inte riktigt lyckats få allt att fungera fullt ut i oktagonen. De båda har förlorat två raka matcher och det är inte omöjligt att förloraren blir av med kontraktet.

Jag ser McMann som den mer kompletta fightern. Ståendes lär det bli väldigt jämnt, men McManns brottning ger henne en fördel som jag tror kommer räcka för att komma hem en domslutsvinst.

Vinnare: Sara McMann via domslut

Lättvikt

Trujillo
Abel Trujillo (1.35)
vs.
Rinaldi
Jordan Rinaldi (3.32)

 

Den sena inhopparen Jordan Rinaldi får ett tufft test i UFC-debuten, då han ställs mot Abel Trujillo som redan hunnit med åtta matcher i organisationen.

Det är inte mycket som talar för en vinst för Rinaldi. Han är duktig på marken, men jag tror inte han kommer lyckas diktera var matchen utspelar sig. Förmodligen blir det istället ett relativt tidigt avslut för hårdhänte “Killa”.

Vinnare: Abel Trujillo via T/KO, rond 1.

Mellanvikt

Collier
Jake Collier (1.85)
vs.
Uda
Alberto Uda (1.99)

 

I sin fjärde match i UFC är det nog att vinna eller försvinna som gäller för Jake Collier, efter två förluster och en jämn domslutsvinst. Nu ställs han mot den obesegrade brasilianaren Alberto Uda, som å sin sida debuterar för organisationen.

Även om Collier har mer erfarenhet av tävling på hög nivå, har Uda mött en del rutinerade motståndare. Jag tror det blir en tuff match men har i slutändan Uda som segrare.

Vinnare: Alberto Uda via domslut

Lättvikt

Koch
Erik Koch (2.40)
vs.
Campbell
Shane Campbell (1.60)

 

Efter drygt två års frånvaro återvänder nu Erik Koch till oktagonen och tar sig an kanadensaren Shane Campbell i en lättviktsdrabbning.

Koch var en gång i tiden en topprankad fjäderviktare på väg mot en titelchans, men har förlorat tre av sina fyra senaste matcher och gått 1-1 sedan viktklassbytet. Campbell har å sin sida hunnit med tre matcher i UFC varav två slutat i förlust.

Den långa frånvaron blir ett stort frågetecken, men jag vill tro att Koch har mycket kvar att ge. Det blir en jämnt till en början, men Koch kommer tillbaka starkare än tidigare och lyckas tillslut slå ut Campbell.

Vinnare: Erik Koch via T/KO, rond 2.

Bantamvikt

Sterling
#4 Aljamain Sterling (1.25)
vs.
Caraway
#8 Brian Caraway (4.13)

 

Obesegrade Aljamain Sterling får nu äntligen sin vilja igenom och ställs mot Bryan Caraway i ett spännande bantamviktsmöte mellan två toppfighters.

Sterling har sett mycket imponerande ut och har snabbt byggt upp ett stort namn. Caraway är klart nederlagstippad som kortets största underdog, men jag tror faktiskt det blir jämnare än man kan tro. Caraway är som känt stark på marken men såg även bättre ut stående sist vi såg honom.

Jag har fortfarande “Funk Master” som vinnare, men jag Caraway har mycket att sätta emot och det blir nog inget avslut.

Vinnare: Aljamain Sterling via domslut.

Tungvikt

De La Rocha
Chris de la Rocha (2.92)
vs.
Milstead
Adam Milstead (1.43)

 

Chris de la Rocha fick se sig snabbt besegrad i UFC-debuten, som han visserligen tog på kort varsel. Nu får han en chans att visa vad han går för med full förberedelse. Motståndaren Adam Milstead går å andra sidan sin första match i organisationen och är den yngre fightern.

Bägge herrarna har visat att de har krut i nävarna men också att de är bekväma på marken. Som alla vet kan vad som helst hända i MMA och i synnerhet när det gäller tungviktare, men min gissning är att Milsteads vinstsvit fortsätter med ännu en knockoutvinst.

Vinnare: Adam Milstead via T/KO, rond 1.

Oddsen kommer från den ultimata bettingsidan för MMA – OHMBET.

OHMNYTT

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara