Foto: Mazdak Cavian

Redaktionstipset med OHMBET – UFC Fight Night 90

UFC Fight Night 90 närmar sig. Galan går av stapeln i Las Vegas i natt och blir den första av veckans tre raka UFC-galor. Nu är det dags för oss på redaktionen att tippa huvudkortets vinnare.

Titelmatch i lättvikt

Dos Anjos
(C) Rafael dos Anjos (1.30)
vs.
Alvarez
#1 Eddie Alvarez (3.90)

 

Ashah Tafari

Jag ska vara ärlig – jag har satsat emot mästaren Rafael dos Anjos två gånger på raken. Med det sagt kommer jag göra det nu igen…

Den tidigare Bellator-mästaren Eddie Alvarez må inte ha imponerat särskilt i sina två senaste matcher, ur rent publikperspektiv. Men han gjorde vad som krävdes för att vinna och han är onekligen en av de tuffaste lättviktarna i världen. Jag ser en mycket jämn och något vild titelmatch framför mig, där jag tror att vi kommer få se en mer underhållande prestation från Alvarez än på sistone.

Dos Anjos har riktigt bra press och är extremt kraftfull, vilket även går att säga om Alvarez. Det jag tippar på är att det blir ett gäng hårda slagväxlingar mellan herrarna och att båda skakar varandra under matchens gång, men att Alvarez stundvis lyckas kontrollera dos Anjos för att senare ha fördelen på poängkorten.

Vinnare: Eddie Alvarez via domslut.

Sebastian Vendel-Martinez

Vi får se ett möte mellan mästare när Bellators forne titelhållare i lättvikt; Eddie Alvarez, tar sig an UFCs regerande lättviktsmästare Rafael dos Anjos.

Medan Alvarez imponerat i Bellator, så är det svårt att påstå att han gjort detsamma i UFC. Hans segrar över Gilbert Melendez och Anthony Pettis har avgjorts betydligt mer på poäng och position än något annat.

Jag anser att dos Anjos slår hårdare och är en starkare fighter i de flesta avseenden. Alvarez kan mycket väl vara snabbare, men i clinch och mot buren tror jag att han kommer stöta på mer motgång än i hans två senaste.

Alvarez inleder starkt, men med sin rutin tar brassen sakta men säkert över.

Vinnare: Rafael dos Anjos via domslut.

Matias Andres

När Rafael dos Anjos och Eddie Alvarez kliver in i ringen är det med ett samlat resultat på över 50 professionella vinster emellan sig.

Sedan debuten i UFC 178 har Eddie Alvarez samlat på sig två vinster genom domslut som ärligt talat inte varit särskilt imponerande. Det går dock inte att bortse från allt han åstadkommit i Bellator och det faktum att Alvarez har tillräckligt med krut i nävarna för att skrämma vilken veteran som helst.

Dos Anjos har dock gått från klarhet till klarhet under sina senaste matcher. Han totaldominerade Anthony Pettis när han vann bältet och gick sedan vidare till att försvara det tämligen lätt mot Donald Cerrone.

Båda har bra kondition men jag tror att dos Anjos utmärkta teknik kommer att vittra sönder Alvarez självförtroende. I tredje ronden kommer Alvarez frustration leda till ett större risktagande somdos Anjos kommer utnyttja till fullo.

Vinnare: Rafael dos Anjos via TKO, rond 3.

Tungvikt

Nelson
#10 Roy Nelson (1.80)
vs.
Lewis
#12 Derrick Lewis (2.12)

 

Ashah Tafari

Jag har oerhört svårt att se denna galas delade huvudmatch gå tiden ut. Roy Nelson och Derrick Lewis är två extremt hårdhänta tungviktare, med hela 27 vinster via T/KO mellan sig.

Nelson är den mer erfarne fightern som även är segertippad hos oddsmakarna. Han har emellertid inte kommit med några lysande prestationer på senaste tiden, även om man inte får glömma att han har matchats hårt mot toppen. Lewis kommer å andra sidan från tre raka vinster via avslut, men mot en lägre nivå av motstånd.

Precis som huvudmatchen har jag ganska svårt att se en klar vinnare här. Det är mycket möjligt att Nelson får in ännu en avgörande högerslägga, men jag lutar snarare mot en skrällvinst även här. Åldern börjar nog komma ikapp Nelson och det finns ett bäst före-datum på alla så kallade “järnhakor”.

Jag tippar på att Lewis får in en avgörande träff redan i den första ronden.

Vinnare: Derrick Lewis via T/KO, rond 1.

Sebastian Vendel-Martinez

Texassonen Derrick Lewis har imponerat på sistone med tre raka knockoutvinster samt segrar i fyra utav hans fem senaste. Det är svårt att säga detsamma om veteranen Roy Nelson som förlorat tre utav sina fyra senaste.

Nelson har alltid ett bra vapen med sin överhandsslägga, det räcker med ett bra slag för att vinna. Även om det är det starkaste vapnet tror jag dock att Lewis press och atletiska förmåga, för en tungviktare med en kroppstypen, kommer ge “Big Country” problem.

Nelson blir farlig inledningsvis men bryts ner av den stigande talangen Lewis.

Vinnare: Derrick Lewis via domslut.

Matias Andres

Roy Nelson vs. Derrick Lewis är en match som ingen förväntar sig kommer gå till ett domslut. Båda har en enorm kraft i nävarna och Lewis har inte låtit en match gå till domarna sedan 2011.

Medan Lewis är på väg uppåt i karriären är det svårt att säga detsamma om “Big Country”. Under de senaste sju matcherna har han samlat på sig ett resultat på 2 – 5 och dessutom lyckats dra på sig sin första knockoutförlust mot Mark Hunt.

Med ännu en vinst mot ett toppnamn är det svårt att argumentera för att Derrick Lewis inte ska få ett topp 10-namn, men först måste han alltså förbi Nelson. Det gör han genom att utnyttja ringen till fullo och inte låta Nelson landa en uppladdad höger.

Jag tror Lewis vinner matchen genom att hålla sig till en strikt strategi som neutraliserar Nelson. Lewis kommer inte vilja riskera matchen och trots att båda har knockoutkraft tror jag att Lewis kommer vinna matchen på poäng. Låt oss hoppas jag har fel.

Vinnare: Derrick Lewis via domslut.

Weltervikt

Jouban
Alan Jouban (1.75)
vs.
Muhammad
Belal Muhammad (2.20)

 

Ashah Tafari

Welterviktsmötet mellan Alan Jouban och debutanten Belal Muhammad lär bli spännande att följa. Jouban är en riktigt vass striker med god avslutsförmåga, och han blir ett tufft välkomnande för Muhammad som dessutom accepterade matchen på kort varsel.

Muhammad har dock redan tävlat på hög nivå för andra större organisationer, bland annat Bellator, och kommer senast från en imponerande vinst mot forne WSOF-mästaren Steve Carl.

Det lär inte bli någon ensidig match, men jag tror ändå att Joubans stående blir för svårhanterligt för Muhammad. Efter en jämn inledning på matchen tippar jag på att Jouban får in en avslutande kombination i den sista ronden.

Vinnare: Alan Jouban via T/KO, rond 3.

Sebastian Vendel-Martinez

Nykomlingen Belal Muhammad gör UFC-debut på kort notis för att ta sig an Alan Jouban i vad som lär bli ett fartfyllt welterviktsmöte.

Även om Muhammad gjort bra av sig i Titan FC och Bellator så har han en tuff uppgift framför sig mot Jouban. Muhammad har endast avslutat tre utav sina nio matcher, och Jouban är trots allt väldigt bra stående och besitter rörlighet som kan vara svår att handskas med.

Jouban lär rada upp sin andra raka seger efter mötet med Muhammad.

Vinnare: Alan Jouban via T/KO, rond 2.

Matias Andres

Alan Jouban vs. Belal Muhammad är en intressant matchning som det kommer slå gnistor om. Den obesegrade Muhammad gör sin debut i UFC efter att ha ersatt Nordine Taleb och får därmed chansen att imponera från start.

Jouban kommer dock inte välkomna honom med öppna armar utan istället göra allt i sin kraft för att stoppa Muhammad.

Jag håller tummarna för en aggressiv match där båda fighters får visa vad de går för, både marken och ståendes. I slutändan tror jag att dock att Jouban kommer att dra fördel av sin erfarenhet och avsluta Muhammad tidigt i andra ronden.

Gör han inte det finns det risk att Muhammad lyckas vända det. Vad som talar emot en vinst senare i matchen är dock att den muslimska Muhammad haft fastemånad under sina förberedelser, något som kan ha påverkat hans kondition negativt.

Vinnare: Alan Juban via T/KO, rond 2.

Lättvikt

Duffy
Joe Duffy (1.27)
vs.
Clarke
Mitch Clarke (4.20)

Ashah Tafari

Lättviktsmötet mellan Joe Duffy och Mitch Clarke är onekligen den matchen som jag har lättast att tippa vinnaren i på detta huvudkort.

Bägge herrar kommer från varsin domslutsförlust, men Clarke har dessutom inte tävlat på över ett år vilket blir ett frågetäcken att ta i beaktande. Vidare anser jag att Duffy är den som visat störst potential, och han lär ha dragit stora lärdomar från förlusten mot Dustin Poirier.

Båda två är vassa på marken och vi kan mycket väl vänta oss några fina grapplingmoment. Jag tror dock att Duffys striking blir nyckeln till vinsten, och att han lyckas avsluta Clarke i slutet av första ronden.

Vinnare: Joe Duffy via T/KO, rond 1.

Sebastian Vendel-Martinez

Irländaren Joe Duffy sig utstå en tung förlust senast mot topprankade och glödheta Dustin Poirier, men det är knappast en prestation att skämmas över. Duffy har gjort ett starkt avtryck i UFC med två imponerande avslut i den första ronden och han får en någorlunda fördelaktig matchning i Mitch Clarke, som endast tävlat tre gånger sedan 2013 och sitter inne med ett matchfacit på 2-3 i UFC.

Detta blir Duffys återkomst toll vinstkolumnen, jag ser honom som betydligt bättre stående, han bör dessutom kunna stå emot Clarks försök att få matchen till marken.

Vinnare: Joe Duffy via T/KO, rond 1.

Matias Andres

Joe Duffy vs. Mitch Clarke är chansen för båda slagskämparna att på nytt bevisa att de hör hemma i organisationen. Clarke förlorade ett enhälligt beslut mot Michael Chiesa under UFC Fight Night: Mendes vs. Lamas i 2015 medan Duffy förlorade ett domslut mot Dustin Poirier för knappa sex månader sedan.

Duffy har själv sagt att förlusten har givit honom den nytändning han behövde och att han är mer motiverad än någonsin. För dem som har följt Duffy vet att han har en enorm potential som mycket väl kan ta honom hela vägen till toppen.

Clarke har dock siktet inställt på samma sak och tänker inte låta den irländska fightern stå i vägen för ännu en skräll likt den mot Al Iaquinta i UFC 173. I slutändan tror jag dock att Duffys envisa avancemang och teknik kommer leda till att han tar ännu ett steg upp i rankingen.

Vinnare: Joe Duffy via submission, rond 1.

Oddsen kommer från den ultimata bettingsidan för MMA – OHMBET.

OHMNYTT

Dela gärna med er av era tips i kommentarsfältet!

Foto: Mazdak Cavian

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Derrick LewisEddie AlvarezNyheterOHMBETRafael Dos AnjosRedaktionstipsetRekommenderatRoy NelsonSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...