Redaktionstipset med OHMBET: UFC Fight Night 91 – Huvudkortet

Inför nattens UFC Fight Night 91: McDonald vs. Lineker tar vi oss nu en närmare titt på galans huvudkort och tippar vinnarna.

Bantamvikt

McDonald
#5 Michael McDonald (2.50)
vs.
Lineker
#8 John Lineker (1.60)

 

Ashah Tafari

Det är inte huvudmatchen vi först såg fram emot, men bantamviktsmötet mellan Michael McDonald och John Lineker lär toppa galan med fin underhållning.

Lineker är helt klart på uppgång och har sett bra ut sedan viktklassbytet från flugvikt, där han upplevde svårigheter att klara vikten. McDonald återvände å sin sida till buren nyligen, efter att dessförinnan varit borta i drygt två år.

Linker har helt klart fördelen stående. Det finns en anledning till att hans smeknamn är “Hands of Stone” och han lär söka den avgörande träffen. Med det sagt så är McDonald riktigt vass på marken vilket jag tror blir svårt för Lineker att tackla.

I McDonalds senaste match visade han att han kan hålla sig lugn och explodera precis när läget öppnar sig. Jag tror att även om Lineker lyckas skaka honom under matchens gång, så kommer han att kunna använda sin grappling för att få till ett avslut på mattan.

Vinnare: Michael McDonald via submission, rond 2.

Sebastian Vendel-Martinez

Det blir ett fartfyllt huvudevenemang för UFC Fight Night 91 när bantamviktarna John Lineker och Michael McDonald kolliderar. Lineker har vunnit alla utom en av sina UFC-matcher, de flesta via knockout, och amerikanen McDonald vunnit två utav sina tre senaste matcher via submission.

McDonald lär ha bättre kondition och är troligtvis något vassare när det gäller submissions och övergångar på mattan, men brassen är förvånansvärt bra på marken trots att vi sällan ser det. Stående har Lineker en fördel med fruktansvärt mycket krut i nävarna, även om han laddar upp och väntar på det enstaka avgörande slaget alltför mycket.

Inledningsvis lär Lineker vara som farligast, men han har avslutat i de senare ronderna förr, och McDonald har blivit knockad tidigare i sin karriär.

Om Lineker kör sansat och metodiskt, vilket jag tror att han gör, kommer han förr eller senare få in den efterlängtade knockoutträffen han ständigt söker.

Vinnare: John Lineker via T/KO, rond 3.

Lättvikt

Ferguson
#3 Tony Ferguson (1.15)
vs.
Vannata
Landon Vannata (6.40)

 

Ashah Tafari

I galans delade huvudmatch ställs topprankade lättviktaren Tony Ferguson mot nykomlingen Landon Vannata, som accepterade matchen på kort notis efter att Michael Chiesa skadade sig.

Vannata må vara en tuff och obesegrad fighter med stor potential. Här kliver han dock upp en viktklass för att möta en av världens absolut bästa fighters redan i UFC-debuten, och en vinst vore väldigt osannolikt.

Ferguson har väldigt många sätt att vinna matchen på, och jag tror att han går “all in” och prickar Vannata med hårda slag ganska tidigt i den första ronden.

Vinnare: Tony Ferguson via T/KO, rond 1.

Sebastian Vendel-Martinez

I ännu en match där en fighter hoppat in på kort varsel kommer nykomlingen Landon Vannata ta sig an den topprankade publikfavoriten Tony Ferguson.

Vannata tränar på ett bra team, är obesegrad och har avslutat alla utom en av sina segrar…men Ferguson är obesegrad i sju raka UFC-matcher, nästan like många som alla matcher i Vannatas karriär. Ferguson drar ifrån tidigt och ger inte nykomlingen en chans att etablera sig.

Vinnare: Tony Ferguson via T/KO, rond 1.

Mellanvikt

Boetsch
Tim Boetsch (2.89)
vs.
Samman
Josh Samman (1.47)

 

Ashah Tafari

Vi bjuds på ett intressant mellanviktsmöte då Tim Boetsch tar sig an The Ultimate Fighter 17-veteranen Josh Samman.

Bägge herrar kommer från förlust i sina respektive senaste framträdanden, men det är onekligen Boetsch som har pressen på sig. Med tre raka förluster lär en vinst behövas för att han ska trygga en fortsatt anställning.

Det är två tuffa fighters som möts, men jag ger helt klart fördelen till Samman. Innan sin senaste förlust kammade han hem tre raka vinster via imponerande prestationer, medan jag å andra sidan tror att Boetsch börjar närma sig slutet på karriären då han inte tycks prestera på samma nivå längre. Med det sagt får man dock inte glömma att jämföra nivån på motståndet, då Boetsch utan tvekan fått svårare matchningar.

Efter en hård inledning på matchen tror jag dock att Samman får in en avgörande träff, och det skulle inte förvåna mig om matchen avgörs redan i den första ronden.

Vinnare: Josh Samman via T/KO, rond 1.

Sebastian Vendel-Martinez

Den härdade tuffingen Tim Boetsch hoppas onekligen på en återkomst till vinstkolumnen efter att ha förlorat tre raka matcher via domslut. Det blir lättare sagt än gjort mot den underskattade mellanviktaren Josh Samman som vunnit tre utav sina fyra senaste matcher.

Vad gäller submissions ser jag Samman som vassare och mer teknisk i sin grappling. Boetsch har mer kraft i sina slag och kan mycket väl vara den starkare brottaren, men jag ser Samman som mer slipad och allsidig med fler vapen i sin arsenal.

Vinnare: Josh Samman via submission, rond 2.

Tungvikt

Oleinik
Alexey Oleinik (1.52)
vs.
Omielanczuk
Daniel Omielanczuk (2.71)

 

Ashah Tafari

Det här är nog den enklaste matchen att tippa på hela kortet, i min mening.

Alexey Oleinik är en veteran med hela 60 matchers erfarenhet bakom sig, som skrev på för UFC efter att ha vunnit över Mirko “Cro Cop” bland andra. I sina två UFC-matcher har han sett lysande ut och avgjort snabbt i första ronden, en gång via submission och senast via knockout.

Samtidigt är Omielanczuk en fighter som jag inte är sådär jätteimponerad av sett till hans prestationer i UFC. Han har inte direkt några vinster mot märkvärdiga namn, och de två förlusterna i oktagonen kommer mot samma fighters som Oleinik besegrade utan större svårighet

Visst, Oleinik börjar bli äldre och har varit borta i lite mer än ett och ett halvt år vilket helt klart bör tas i beaktande. Men jag är bensäker på att han har vad som krävs att även avverka Omielanczuk ganska snabbt. Mitt tips blir att han vinner via submission, med tanke på hans 40 submissionvinster, men jag skulle knappast bli förvånad om han säkrar segern med ännu en knockout.

Vinnare: Alexey Oleinik via submission, rond 1.

Sebastian Vendel-Martinez

Tungviktarna Alexey Oleinik och Daniel Omielanczuk gör upp i en match som troligtvis inte går tiden ut. Inte enbart för att de är tungviktare, men för att Oleineik är en så pass bra och erfaren grappler att jag har svårt att se herrarna nå den tredje ronden.

Omielanczuk är en duktig grappler, men han är inte på ukrainarens nivå.

Vinnare: Alexey Oleinik via submission, rond 1.

Weltervikt

Noke
Kyle Noke (1.60)
vs.
Nakamura
Keita Nakamura (2.50)

 

Ashah Tafari

I en match mellan två tuffa welterviktare möts Kyle Noke och Keita Nakamura.

Nakamura är den med mer erfarenhet i buren, men det rör sig om två härdade veteraner och Noke har betydligt mer erfarenhet i världens största organisation.

Jag ser definitivt Nakamura som den bättre grapplern, men Noke är en komplett fighter som lär vara stark i de flesta avseenden och dessutom ha en fördel ståendes.

Matchen är onekligen svårtippad, men jag tror att Noke har tillräckligt att ge för att ta hem ett domslut i slutändan.

Vinnare: Kyle Noke via domslut.

Sebastian Vendel-Martinez

Welterviktare gör upp i mötet mellan australiensaren Kyle Noke och japanen Keita Nakamura.

På pappret känns Noke som en mer stabil striker och komplett fighter, men mot framtidslöftet Tom Breese imponerade Nakamura stort med en strålande första rond samt ett flertal fina stunder. Noke kommer senast från en skrällförlust, ohc jag tror han upplever ännu en sådan.

Vinnare: Keita Nakamura via domslut.

Flugvikt

Smolka
#12 Louis Smolka (2.06)
vs.
Nguyen
Ben Nguyen (1.85)

 

Ashah Tafari

I den första matchen på huvudkortet bjuds vi på ett fartfyllt flugviktsmöte mellan två lovande talanger.

Louis Smolka har tagit hem tre raka vinster och gick senast sin första huvudmatch, där han visade att han kan klara sig fint och avsluta på mattan. Dessutom är han lång och har bra striking.

Med andra ord blir det ett tufft test för Nguyen, som här har chansen att slå sig in i topp 15-rankingen.

Nguyen är dock en riktigt vass fighter som sett exceptionell ut på alla sätt och vis i sina två första matcher i UFC. Han har grym precision i sin striking och oerhört bra kontroll och flyt i grapplingmoment.

Även om Smolka körde bra på marken sist, så var det en kämpig match där han tappade positioner flera gånger. Dessutom upplever jag honom som aningen vårdslös i sin striking, vilket jag tror kan lämna bra öppningar för Nguyen.

Jag tror att “Ben 10” kommer ha ett svar på allt Smolka har att ge, och att han fortsätter att briljera. Jag ser honom få in en smäll och skaka Smolka, för att sedan följa upp på marken och avsluta via submission.

Vinnare: Ben Nguyen via submission, rond 1.

Sebastian Vendel-Martinez

Ben Nguyen har verkligen gjort ett stort avtryck i UFC med två raka avslut, lika imponerande som snabba. Hawaiiern Louis Smolka sitter på tre raka segrar och är på väg mot divisionens topp. Detta är faktiskt den viktigaste matchen på huvudkortet sett till jämn matchning, rankning och divisionell betydelse.

Båda fighters är fruktansvärt talangfulla och allsidiga. De kan avsluta via både submission och knockout, utan särskilda svårigheter i någon distans. Detta är enligt mig en av de mest svårtippade matcherna på kortet, men jag tror att Nguyen inleder intensivt och drar ifrån på poäng, även om Smolka återhämtar sig i den sista ronden tror jag inte det räcker för att vinna matchen.

Vinnare: Ben Nguyen via domslut.

 

Oddsen kommer från den ultimata bettingsidan för MMA – OHMBET.

OHMNYTT

Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!

Foto: Mattias Persson

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtJohn LinekerNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttTony FergusonUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 57Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot


Söndag | 00:00 | UFC
1.37 - 3.21
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5712
Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot1.373.21
Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov4.131.25
Josh Parisian vs Alan Baudot1.951.89
Thiago Moisés vs Christos Giagos1.422.95
Nate Maness vs Umar Nurmagomedov7.101.11
Chris Curtis vs Rodolfo Vieira1.632.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: Bellator 282

                                                                 
BellatorODDSSPELBOLAG
Gegard Mousasi match vinnare1.32
Johnny Eblen matchvinnare3.15
Cat Zingano match vinnare1.35
Pam Sorenson match vinnare3.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...