Redaktionstipset med OHMBET: UFC Fight Night 92 – Huvudkortet

Det är inte långt kvar nu innan nattens UFC Fight Night 92 drar igång. Nu är det dags att ta en titt på huvudkortet och tippa vinnarna.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Fjädervikt

Rodriguez
#13 Yair Rodriguez (1.35)
vs.
Caceres
Alex Caceres (3.50)

 

Vilken huvudmatch!

The Ultimte Fighter: Latin America 2-vinnaren Yair Rodriquez (8-1) får nu möjligheten att gå sin första huvudmatch någonsin, mot The Ultimate Fighter 12-veteranen Alex Caceres (12-8, 1 NC) som även han toppar en gala för första gången.

Herrarna må inte vara de högst rankade i divisionen, men det rör sig om ett möte mellan två spännande stilar där vi kan vänta oss okonventionella tekniker och ett fartfyllt tempo.

Den unga mexikanaren Rodriguez har vunnit fyra matcher i UFC, där den senaste kom via en spektakulär knockout som mycket väl kan komma att nomineras till en av årets bästa. “Pantera” är orädd i sin stil och är en fröjd att se på, men lämnar även öppningar som redan fått honom att smaka på en knockoutförlust tidigare i karriären.

Caceres har en liknande stil då även han gillar flashiga strikingtekniker. Dessutom är “Bruce Leeroy” rätt vass på mattan lär kunna hota om matchen hamnar där.

Detta är onekligen en svårtippad match, men jag tror Rodriguez hypetåg inte stannar riktigt än.

Vinnare: Yair Rodriguez via T/KO, rond 3.

Fjädervikt

Bermudez
#8 Dennis Bermudez (1.45)
vs.
Mariano Bezerra
Rony Mariano Bezerra (2.97)

 

Efter en dopingavstängning är den brasilianska The Ultimate Fighter-vinnaren Rony Mariano Bezerra (14-5, 1 NC) nu tillbaka för match igen. Och det blir knappast någon lätt match här, inte. I galans delade huvudmatch möter han nämligen topp 10-rankade Dennis Bermudez (15-5).

Bermudez lyckades senast studsa tillbaka till vinstkolumnen, efter att dessförinnan ha förlorat två raka matcher mot topprankat motstånd. Innan dess var “The Menace” dock på gång mot en titelchans då han satt på hela sju raka vinster.

“Jason” har även han sett imponerade ut i sin UFC-karriär och är onekligen en riktigt tuff fighter för vem som helst att möta. Han är vass på mattan samtidigt som han har kraft nog att slå ut många.

På senare tid har Bezerra dock varit en aning mer ojämn och det återstår att se hur han ser ut efter frånvaron från tävlandet. Jag tror att vi får se en underhållande match, men att Bermudez blir en för svår nöt att knäcka för honom.

Vinnare: Dennis Bermudez via domslut.

Mellanvikt

Leites
#12 Thales Leites (1.60)
vs.
Camozzi
Chris Camozzi (2.50)

 

I ett spännande mellanviktsmöte mellan två härdade veteraner ställs den tidigare titelutmanaren tillika Superior Challenge-mästaren Thales Leites (25-6) mot The Ultimate Fighter 11-veteranen Chris Camozzi (24-10).

Båda två är inne på sin respektive andra vända i UFC, men deras utgångsläge inför denna match skiljer sig rejält. Leites är rankad i toppen men har förlorat två raka matcher, medan Camozzi sitter på en tre matcher lång vinstsvit och försöker slå sig in bland topp 15.

Detta blir en tuff match och det återstår att se vem som är hungrigast. Camozzi har sett riktigt bra ut sedan återkomsten, vilket även Leites har gjort innan sina två senaste domslutsförluster.

Frågan är hur länge till Leites, som redan har utmanat om titeln för flera år sedan, kan lyckas hålla sig kvar i toppen. Samtidigt måste man också fråga sig om Camozzi verkligen är tillräckligt bra för att ta hans plats.

Camozzi har inte klarat av de högre rankade motståndarna tidigare, och jag tror han får det svårt även i detta försök. Han lär ha en hel del att sätta emot, men jag ser Leites som starkare i de flesta avseenden.

Vinnare: Thales Leites via submission, rond 2.

Weltervikt

Ponzinibbio
Santiago Ponzinibbio (1.85)
vs.
Cummings
Zak Cummings (2.06)

 

I en intressant “striker vs. grappler”-matchning ställs den explosiva The Ultimate Fighter: Brazil 2-veteranen Santiago Ponzinibbio (22-3) mot The Ultimate Fighter 17-veteranen Zak Cummings (19-4).

Argentinaren har för det mesta sett riktigt lovande ut hittills i sin UFC-karriär, vilket även går att säga om Cummings. Det svårt att tippa denna match i och med att det hänger mycket på hem av dem som lyckas diktera och få igenom sin vilja.

Även om Cummings brottning och grappling kan bli väldigt svårhanterlig för Ponzinibbio, så tror jag dock att han lyckas hålla det stående. Han är extremt kraftfull och kommer förmodligen pricka Cummings och avgöra matchen tidigt.

Om Cummings lyckas överleva kommer han nog gynnas desto längre matchen går, men jag tror inte att så kommer ske.

Vinnare: Santiago Ponzinibbio via T/KO, rond 1.

Mellanvikt

Smith
Trevor Smith (2.10)
vs.
Gigliotti
Joe Gigliotti (1.82)

 

I den andra matchen på huvudkortet ställs mellanviktarna Trevor Smith (13-6) och Joe Gigliotti (7-0) mot varandra.

Smith har varvat vinster med förluster genom karriären i Strikeforce och UFC, men har å andra sidan förlorat mot en del större namn. Gigliotti gör å sin sida debut i oktagonen, efter att ha samlat på sig sju raka vinster via avslut och bland annat gått en match var i RFA och WSOF.

Smith är en tuff veteran som inte ger sig lätt, men Gigliotti är en ung talang som har gått från klarhet till klarhet. Det kan bli en underhållande match och Smith lär helt klart ha lite att sätta emot, men det blir med största sannolikhet Gigliotti som kammar hem ännu en vinst.

Vinnare: Joe Gigliotti via submission, rond 2.

Kvinnlig stråvikt

Moroz
#9 Maryna Moroz (1.37)
vs.
Taylor
Danielle Taylor (3.36)

 

Galans huvudkort inleds av ett högintressant kvinnligt stråviktsmöte mellan topp 10-rankade ukrainskan Maryna Moroz (7-1) och den debuterande KOTC-mästaren Danielle Taylor (7-1).

Moroz är vass och äntrade UFC med en snabb vinst mot hårt motstånd, men har därefter inte sett lika imponerande ut i sina prestationer. Taylor har tidigare gått alla karriärens matcher i KOTC och har redan hunnit med att testa formen i tre mästerskapsmatcher.

Även om Moroz är favoriten här så känner jag att många ser förbi Taylor, som visat sig vara en riktigt tuff fighter. Hennes enda förlust hämnades hon för kort därefter och hon har även visat att hon kan avsluta sina matcher.

Jag ger faktiskt fördelen till Taylor här som jag tror kommer lyckas slå sig in i organisationen på bästa möjliga sätt.

Vinnare: Danielle Taylor via T/KO, rond 3.

OHMNYTT

Hur ser era tips ut?

Foto: Vince Cachero

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alex CaceresDennis BermudezExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatRony "Jason" Mariano BezerraSenaste NyttThales LeitesUFCYair RodriguezZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Sverigeoddsen – UFC Vegas 61

OKT. 1: UFC Vegas 61

UFC Fight Night: Dern vs. YanODDSSPELBOLAG
Ilir Latifi Rond 13.40
Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 27.00
Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 312.00
Ilir Latifi via Submission10.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...