Foto: Mazdak Cavian

Redaktionstipset med OHMBET: UFC Fight Night 92 – Underkortet

Det drar ihop sig inför nattens UFC Fight Night 92. Nu är det dags att tippa vinnarna från underkortet, där bland annat ett toppmöte mellan Cub Swanson och Tatsuya Kawajiri är placerat, liksom svenske David Teymurs andra match i organisationen mot debutanten Jason Novelli.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Weltervikt

McGee
Court McGee (1.65)
vs.
Steele
Dominique Steele (2.38)

 

I den sista matchen på underkortet ställs The Ultimate Fighter 11-vinnaren Court McGee (17-5) mot den explosiva welterviktaren Dominique Steele (14-7). McGee kommer gå sin elfte match i organisationen, medan Steele gör sitt fjärde framträdande.

Båda två har förlorat två av sina senaste tre matcher. McGee är dock den med betydligt mer erfarenhet mot toppmotstånd och även den mer kompletta av de båda. Han är en tuff fighter som är bra i de flesta avseenden och jobbar mer metodiskt jämfört med Steeles vilda fightingstil.

Steele är emellertid en sådan fighter som man inte kan räkna bort. Han har gott om krut i nävarna och rör sig kraftfullt framåt hela tiden för att söka avsluten. Men om han inte får in en fullträff tror jag McGee lyckas kämpa sig till ett domslut.

Vinnare: Court McGee via domslut.

Tungvikt

Pesta
Viktor Pesta (2.00)
vs.
Tybura
Marcin Tybura (1.90)

 

I ett tungviktsmöte går tjeckiske Viktor Pesta (10-2) upp mot den tidigare M1 Global-mästaren Marcin Tybura (13-2). Pesta stiger in i oktagonen för fjärde gången, medan Tybura gjorde sin UFC-debut sist vi såg honom.

De båda kommer från två förluster i sina tre senaste matcher, men det är Pesta som har fått de svårare matcherna sett till rankingen. Tybura har dock gått fler matcher mot erfaret motstånd överlag i karriären än vad Pesta har.

Bägge två är rätt allsidiga fighters, men jag misstänker att Tybura kommer tillbaka starkare än sist och lyckas återvända till vinstkolumnen. Han har flera sätt att avsluta sina matcher på och jag tror han kommer ligga snäppet före Pesta, även om de båda lär ha sina stunder.

Vinnare: Marcin Tybura via T/KO, rond 2.

Lättvikt

Teymur
David Teymur (1.77)
vs.
Novelli
Jason Novelli (2.17)

 

Svenske lättviktaren David Teymur (4-1) kliver upp i sitt andra framträdande för UFC och tar sig under natten an debutanten Jason Novelli (11-1-1). Novelli är en komplett fighter som har gått en del matcher mot respektabelt motstånd, medan Teymur är nyare inom MMA efter att tidigare ha tävlat i muay thai.

Novelli blir ett tufft test, men Teymur har sett vass ut på sistone och lär kunna få till ännu en vinst här. Under sin medverkan i The Ultimate Fighter 22 såg man att han har tränat hårt och gjort stora framsteg även i brottningen, vilket gör att han kan ha desto bättre självförtroende i sina matcher.

Även om Novelli har en gedigen boxningsbakgrund så ser jag Teymur som den vassare strikern. Han lär komma in och ge allt och förmodligen kamma hem ännu en vinst via avslut.

Vinnare: David Teymur via T/KO, rond 3.

Fjädervikt

Ishihara
Teruto Ishihara (1.47)
vs.
Gutierrez
Horacio Gutierrez (2.89)

 

I ett fjäderviktsmöte gör Road to UFC: Japan-finalisten Teruto Ishihara (8-2-1) upp mot The Ultimate Fighter: Latin America 2-finalisten Horacio Gutierrez (2-2). Ishihara har gått 2-0-1 i sina tre senaste matcher medan Gutierrez har förlorat två raka.

Efter att ha gått oavgjort i sin första UFC-match studsade Ishihara senast tillbaka till vinstkolumnen med en imponerande knockoutvinst. Han har betydligt mer erfarenhet, en hel del krut i nävarna och har endast förlorat mot nuvarande UFC-fighters.

De båda är unga och utvecklas fortfarande, men jag känner att Ishihara ligger steget före i karriären och får en enklare match här än tidigare. Mexikanaren Gutierrez har inte övertygat och det lär förmodligen bli Ishihara som radar upp ännu ett snyggt avslut.

Vinnare: Teruto Ishihara via T/KO, rond 1.

Fjädervikt

Swanson
#5 Cub Swanson (1.32)
vs.
Kawajiri
#14 Tatsuya Kawajiri (3.73)

 

I ett spännande toppmöte gör svenskättlingen Cub Swanson (22-7) upp mot den japanska veteranen Tatsuya Kawajiri (35-9-2). Denna match har alla ingredienser för att bli riktigt underhållande.

Swanson återvände senast till vinstkolumnen efter två raka förluster, som dock kom mot topp 3-fighters. Dessförinnan satt han på en sex matcher lång vinstsvit och har långe visat varför han är en av de tuffaste divisionen.

Kawajiri har varit med länge och tävlat i flera stora organisationer. Det dröjde dock bra länge innan han skrev på för UFC och frågan är hur mycket han har kvar att ge mot toppen.

Bägge fighters är allsidiga och kommer definitivt ge allt de har som vanligt. Kawajiri har dock förlorat de flesta matcher mot toppfighters på sistone, och jag tror inte längre han har vad som krävs för att besegra ett namn som Swanson i dagsläget.

Vinnare: Cub Swanson via domslut.

Tungvikt

Sherman
Chase Sherman (2.10)
vs.
Ledet
Justin Ledet (1.82)

 

I ett spännande möte för tungviktsdivisionen ställs de unga debutanterna Chase Sherman (9-1) och Justin Ledet (6-0, 1 NC) mot varandra.

Sherman har aldrig passerat den första ronden. Alla hans matcher har avgjorts via T/KO, varav en där han själv förlorade. Han ger alltid allt med en gång och är riktigt vass och kraftfull stående.

Med det sagt är Ledet ingen lek. Sist han var aktuell stoppades matchen oturligt då han råkade peta motståndaren i öget, men annars har han radat upp vinst efter vinst. Dessutom är han mer allsidig än Sherman och har ett klart övertag på mattan.

Det lär bli en vild match och Sherman kan mycket väl få in ännu en knockout, men även Ledet har krut i nävarna och blir ingen lätt match. I slutändan tror jag matchen hamnar på mattan där Ledet lyckas använda sin grappling för att hitta avslutet och förbli obesegrad.

Vinnare: Justin Ledet via submission, rond 1.

OHMNYTT

Hur ser era tips ut?

Foto: Mazdak Cavian

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Cub SwansonDavid TeymurExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterTatsuya KawajiriUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • Herren
  7 August 2016 at 10:15
  • Ashah Tafari
   7 August 2016 at 02:08

   Satt fint denna gång :)

   • Herren
    7 August 2016 at 03:35

    100kr insättning, satt riktigt fint

  Svara

  Sverigeoddsen – UFC Vegas 61

  OKT. 1: UFC Vegas 61

  UFC Fight Night: Dern vs. YanODDSSPELBOLAG
  Ilir Latifi Rond 13.40
  Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 27.00
  Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 312.00
  Ilir Latifi via Submission10.00
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
  Omröstning

  Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...