Redaktionstipset: UFC 203 – Huvudkortet


Titelmatch i tungvikt, CM Punks MMA-debut och möten mellan flera högt rankade fighters. Nattens UFC 203 har en hel del intressant att bjuda på och nu är det dags att tippa huvudkortets vinnare.

Titelmatch i tungvikt

Miocic

(C) Stipe Miocic

Odds: 1.87

VS.

Overeem

#3 Alistair Overeem

Odds: 2.03

 

I en spännande huvudmatch står tungviktstiteln på spel, då den nykrönte mästaren Stipe Miocic (15-2) kommer försöka förvara bältet för första gången mot veteranen Alistair Overeem (41-14, 1 NC).

Detta är en riktigt jämn och spännande matchning av flera anledningar. Overeem har verkligen fått till det på sistone efter en något tveksam start på UFC-karriären, och sitter nu på en fyra matcher lång vinstsvit. Han har börjat fightas betydligt smartare sedan han flyttade över till Jackson-Wink MMA och har överlag förbättrat sig avsevärt.

Med det sagt är Miocic en riktigt tuff fighter med bra krut i nävarna. Han har nu avslutat tre matcher i rad via T/KO och förlorade dessförinnan ett jämnt femronderskrig mot Junior dos Santos (18-4), där han visade upp mycket hjärta och en bra haka.

Och haka är lite vad detta kommer ner till, enligt mig. Jag ser Overeem som den bättre fightern, han är mer strategisk, mer komplett och har dessutom ett övertag på marken. Men han har samtidigt flera gånger blivit knockad i matcher som han annars hållit på att vinna.

Miocic lär få kämpa hårt för att vinna, och Overeem kan mycket väl komma att briljera inledningsvis. Går det tiden ut tror jag att Overeem kommer vinna via domslut, men förr eller senare lär Miocic snarare få in fullträffen och avgöra matchen.

Vinnare: Stipe Miocic via T/KO, rond 2.

Tungvikt

Werdum

#1 Fabricio Werdum

Odds: 1.50

VS.

Browne

#6 Travis Browne

Odds: 2.78

 

Galans delade huvudmatch är visserligen ett möte mellan två högt rankade tungviktare, men det är inte en match som får mig särskilt taggad. Travis Browne (18-4-1) hoppade in på kort varsel för att ersätta Ben Rothwell (36-10), och kommer nu ta sig an den tidigare mästaren Fabricio Werdum (20-6-1) i ett returmöte som nog inte hade varit på tapeten i annat fall.

Många såg deras första möte som en “striker vs. grappler”-matchning, innan det visade sig att Werdum även låg steget före stående. Browne hade inte mycket att komma med i den matchen, som han förlorade via ett tydligt domslut, och jag ser heller inte vad han kan göra för att få till ett annorlunda resultat den här gången.

Browne ska absolut inte räknas ut helt – jag menar, det är tungvikt, tunna handskar och vad som helst kan hända. Men förmodligen lär Werdum ta hem det även denna gång. Jag tror brasilianaren kommer känna sig betydligt mer självsäker efter deras första möte samt faktumet att han har haft full tid att förbereda sig, och lär nog få till ett avslut på marken denna gång.

Vinnare: Fabricio Werdum via submission, rond 1.

Weltervikt

Punk

CM Punk

Odds: 4.70

VS.

Gall

Mickey Gall

Odds: 1.23

 

Ja, vad ska man säga? Denna match lämnar inte mycket utrymme för någon vidare förhandsanalys. Istället för några spekulativa nonsens-reflektioner ska jag föra mig kort.

CM Punk (0-0) kommer nu göra sin MMA-debut utan någon som helst tidigare tävlingserfarenhet, mot en motståndare som har visat sig vara en lovande talang. 24-årige Mickey Gall (2-0) är 13 år yngre, fem matcher mer erfaren (då han även har gått tre amatörmatcher) och har tränat kampsport betydligt längre än vad CM Punk har.

Gall har vunnit alla sina fem matcher via submission mot motståndare som alla rimligtvis borde vara åtminstone snäppet bättre än CM Punk. Det är svårt att veta vad CM Punk kommer med för styrkor och hur han har förbättrats under tiden han har tränat inför detta, men allt tyder på ännu en submissionvinst för Gall.

Vinnare: Mickey Gall via submission, rond 1.

Bantamvikt

Faber

#2 Urijah Faber

Odds: 2.50

VS.

Rivera

#12 Jimmie Rivera

Odds: 1.60

 

Veteranen Urijah Faber (33-9) ger sig inte och är nu tillbaka efter ännu en misslyckad titelmatch. För motståndet står den stigande talangen Jimmie Rivera (19-1) som ser sin chans att slå sig in bland bantamviktens toppskikt.

Till en början blev jag förvånad rent spontant, när jag kikade på oddsen såg att Faber är underdog. Men desto mer jag tänker på det är det ganska logiskt.

Ser man på 37-åringens fyra senaste matcher har två av dem slutat i förlust och två via ganska tvivelaktiga vinster. Det känns som att åldern håller på att ta ut sin rätt och att “The California Kid” nog börjar passera sitt bäst före-datum efter en väldigt lång karriär.

Rivera är å andra sidan en lovande 27-åring med 18 raka vinster i bagaget. Faber blir hans största test hittills i karriären och han lär stöta på en del motgångar, men jag tror han lyckas briljera ståendes och kämpa sig till en domslutsvinst.

Kvinnlig stråvikt

Andrade

#6 Jessica Andrade

Odds: 1.75

VS.

Calderwood

#7 Joanne Calderwood

Odds: 2.20

 

Joanne Calderwood (11-1) har haft höga förväntningar på sig sedan hon gick in i TUF 20 som obesegrad, men lyckades inte riktigt leva upp till dem inledningsvis. Hon har dock radat upp två raka matcher nu och bjöd senast på en mycket fin vinst över titelutmanaren Valerie Letourneau (8-5) via TKO.

Nu ställs hon dock mot Jessica Andrade (14-5), en kraftfull brasiliansk fighter som nyligen tog steget från bantamvikt till stråvikt. Andrades stråviktsdebut slutade brutalt via TKO mot titelutmanaren Jessica Penne (12-4) och därefter har många fått upp ögonen för henne.

“JoJo” är en bra teknisk thaiboxare, men hon kommer få det svårt att mäta sig med Andrades krut i nävarna och jag tror inte detta går tiden ut.

Vinnare: Jessica Andrade via T/KO, rond 1.

OHMNYTT

Hur ser era tips ut?

Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Alistair OvereemCM PunkExklusivtFabricio WerdumJessica AndradeJimmie RiveraJoanne CalderwoodMickey GallNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttStipe MiocicTravis BrowneUFCUrijah FaberZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...