Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Redaktionstipset: UFC 203 – Underkortet

UFC 203 inleds med ett par välkända namn och ett par mer anonyma, oftast ställda mot varandra. Och det det kan innebära några intressanta skrällmöjligheter.

Kvinnlig bantamvikt

fighter1?.lastName

#10 Jessica Eye

Odds: 1.70

VS.

fighter2?.lastName

#11 Bethe Correia

Odds: 2.28

 

I underkortets huvudmatch vill Jessica Eye (11-5, 1 NC) ogärna bli den första kvinnan att förlora fem matcher i UFC när hon tar sig an tidigare titelutmanaren Bethe Correia (9-2). Båda slagskämparna kan kämpa om sin överlevnad i organisationen när de båda ska försöka bryta av förlustsviter.

Eye är en mångsidig fighter som kan göra allt. Hon är aggressiv med slag, sparkar och brottning och kommer försöka använda det för att förvirra Correia. Hon vill växla mellan slag och nedtagningar för att ta sina poäng och borde vara vaksam på Correias tunga slag. Eye måste försöka att inte upprepa sin tendens att ta dåliga beslut i matcher för att kunna ta segern. I sin match mot den tidigare mästaren Miesha Tate (18-6) var hon i förarsätet innan Tate tog över matchen med ett par slag som skakade om Eye. I sin senaste match mot Sara McMann (9-3) valde hon att vara alldeles för inaktiv och förlorade mest på grund av det.

Correias väg till segern är att fånga upp Eye i slagväxlingar, helst upp mot buren, och landa en bomb. Tycker däremot att hon är för långsam och förutsägbar för att klara av det. Hon kan definitivt vinna men det kommer vara beroende på hur dåliga beslut Eye tar i matchen.

Om ni vågar spela på en skräll är det inte alls korkat eftersom Eye ibland fightas korkat. Men troligast är att den bättre fightern i mina ögon äntligen får till sitt game och tar poängsegern.

Vinnare: Jessica Eye via domslut. 

Mellanvikt

fighter1?.lastName

Brad Tavares

Odds: 1.52

VS.

fighter2?.lastName

Caio Magalhaes

Odds: 2.71

 

Brad Tavares (13-4) har under sin tränare Ray Sefo blivit bättre och bättre i det stående partiet. Även om det inte stoppade honom från att bli knockad av farlige Robert Whittaker (16-4) för över ett år sedan så har han tagit ett långt träningsupphåll och borde komma tillbaka fräsch mot en annan fighter som inte gått en match på över ett år i Caio Magalhaes (9-2).

Det är ingen hemlighet vad Tavares vill göra. Han är nöjd med att slänga ifrån sig ett par kombinationer från avstånd samtidigt som han försvarar sig mot nedtagningar. Det är sällan han försöker tvinga fram ett avslut utan han är mest nöjd med att ta poäng.

Magalhaes vill på sin sida försöka ta ner amerikanen till marken men är samtidigt inte helt ofarlig stående. Två av sina tre senaste matcher har han stoppat sina motståndare med slag tidigt i matchen. Det är också tidigt han måste jobba. Under sin karriär där merparten tillbringats i UFC har han visat upp en dålig kondis och om han inte lyckas stoppa Tavares kan matchen glida ifrån honom ju längre det går.

Det är en stor X-faktor här i och med att de båda inte matchats på ett tag. Därför vågar jag mig på att förutspå skrällen. Tror att Tavares taktiska brister kan kosta honom här. Väntar mig att Magalhaes kommer ut aggressivt och försöker stoppa Tavares från start. Även om han inte lyckas väntar jag mig att han vinner den första ronden på ren aggressivitet och får Tavares att bli så pass skygg i den andra att han lyckas knipa även den.

Vinnare: Caio Magalhaes via domslut.  

Catchvikt (158 lbs)

Lentz

Nik Lentz

Odds: 1.23

VS.

McBride

Michael McBride

Odds: 4.70

 

Nik Lentz (26-7-2, 1 NC) slarvade bort sin guldbiljett när han återvändande BJ Penn (16-10-2) väldigt gärna ville möta honom. Han spelade inte alls sina kort rätt och får se sig på ett underkort försöka göra väsen av sig med en inte särskilt spektakulär fightingstil i en allt intressantare fjäderviktklass. Debuterande Michael McBride (8-1) som fick den här matchen som en ersättare vill försöka få Lenz att klappa som han fått nästan alla sina motståndare  att göra.

I en match mellan brottare kommer Lentz övertag i erfarenhet att bli avgörande. Det finns en anledning att han är en så stor favorit. Han har mött några av de bästa i viktklassen och får alltid sina motståndare att se sämre ut än vad de egentligen är genom att gneta ner dem. Det kommer han försöka göra här också.

Om hans kvävande brottning inte funkar kommer hans övertag i det stående partiet att leda till segern. McBride kommer inte att hota med sina submissions mot rutinerade Lentz och det blir intressant att se om han klarar av att gå tiden ut. Även om Lentz inte är en avslutare har han en bra chans att få till ett avslut i den här matchen.

Vinnare: Nik Lentz via TKO i rond 2. 

Lätt tungvikt

Dollaway

CB Dollaway

Odds: 1.55

VS.

Barroso

Francimar Barosso

Odds: 2.62

 

C.B. Dollaway (15-8) har efter tre förluster i rad bestämt sig för att ge en ny viktklass en chans när han flyttar upp till lätt tungvikt för att ta sig an Francimar Barosso (18-5).

Dollaway har förlorat tre i rad men det är inte mot vilka som helst. Även om Barosso är stor och farlig så är han inte alls på den tekniska nivån som någon av amerikanens senaste motståndare. Dollaway kommer ha ett övertag överallt och vill försöka kombinera sin brottning med slag och sparkar för att åter få sin hand uppsträckt efter en match.

Barosso har dessvärre för dåliga nedtagningar för att få ner Dollaway till marken. Hans chans kommer ligga i att träffa sin motståndare med en bomb. Inte alls omöjligt att det händer då Dollaway har en historia av att göra misstag i matcher. Men jag tycker inte att skrällen är spelvärd här.

Tror att Dollaway kommer frustrera brasilianaren, ta ett poängövertag och få till ett avslut runt den andra ronden när hans motståndare börjar ge vika som han gjorde i sin senaste match mot Nikita Krylov (21-4).

Vinnare: C.B. Dollaway via submission (Peruvian necktie) i rond 2.

Weltervikt

Medeiros

Yancy Medeiros

Odds: 1.80

VS.

Spencer

Sean Spencer

Odds: 2.12

 

I en tvättäkta underkortsmatch ska två fighters försöka komma tillbaka från förluster i UFCs kanske tuffaste viktklass när amerikanerna Sean Spencer (12-5) och Yancy Medeiros (12-4) kliver in i buren.

Spencer har haft ett par intressanta matcher i organisationen och är faktiskt bättre än vad hans resultat visar. Han har bra egenskaper och är spännande men kan helt enkelt inte få till sitt game. Ofta fastnar han i att slå kortare kombinationer och visar inte upp tillräckligt för att domarna ska ge honom segrar även när han kanske borde få sin hand uppsträckt. I den här matchen har han inte riktigt råd med det eftersom det kommer bli svårt för honom att stoppa sin tuffe hawaiianska motståndare.

Medeiros är farlig och stryktålig. Han kommer gå in i matchen mot Spencer för att stoppa honom. Däremot vet jag inte om han lyckas göra det. Han kommer vara med i matchen och göra den intressant men är inte tillräckligt polerad för att få till det mot en teknisk lite bättre fighter.

Tror att matchbilden kommer utveckla sig som så att Spencer använder sin boxning för att ta poäng, undviker att hamna i positioner där han kan bli stoppad och clinchar när Medeiros försöker blitza honom. Ingen större skräll men Spencer via domslut är klart spelvärt.

Vinnare: Sean Spencer via domslut. 

Lättvikt

Dober

Drew Dober

Odds: 1.62

VS.

Gonzalez

Jason Gonzalez

Odds: 2.45

 

Kortet börjar med en intressant match mellan två uthålliga kickboxare när Drew Dober (16-7, 1 NC). tar sig an UFC-nykomlingen Jason Gonzalez (10-2).

Dober går in i matchen med rättmätigt favoritskap. Han har mött ett par tuffa motståndare i UFC och har på sistone lagt till ett par nya verktyg i sitt arsenal. Sina hårda sparkar kommer han alltid kunna hota med men ifall saker och ting inte skulle gå hans väg stående har han utvecklat sin brottning till den nivån att han även kan ta ner Gonzalez.

Gonzalez är på sin sida en avslutare. Han har stoppat flerparten av sina motståndare och är farlig både på marken och stående. Men det här är dessvärre ett rejält hopp i nivå för honom att ta sig an en fighter med Dobers erfarenhet. Väntar mig en underhållande och jämn första rond där Dober med sin erfarenhet och mångsidighet tar över matchen allteftersom. Kan leda till ett avslut senare i matchen men skulle tro att vinsten kommer via domslut.

Vinnare: Drew Dober via domslut.

OHMNYTT

Hur ser era tips ut?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel
6 Kommentarer
 • Headown
  10 September 2016 at 06:21

  CB Dollaway by Peruvian necktie är en grym förutsägelse. (:

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
  Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
  Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
  Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
  Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
  Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
  Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

  Khamzat vs. Li

  Lördag | 00:00 | UFC
  Khamzat via KO
  2.50
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...