Redaktionstipset – UFC Fight Night 100: Bader vs. Nogueira II

Inför denna fullspäckade kväll är det nu dags att tippa vinnarna på den andra galan – UFC Fight Night 100 i Sao Paulo.

Då hela 25 UFC-matcher fördelat på två galor äger rum under kvällen och in på natten väljer jag att begränsa mina analyser till huvudkorten, med svenskarnas matcher som tillägg.

Alla oddsen som presenteras kommer från vår samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan som alltid ger dig världens bästa UFC-odds.

 

Lätt tungvikt

Bader

#4 Ryan Bader

Matchfacit: 21-5 MMA, 14-5 UFC
Odds: 1.30

VS.

Nogueira

#9 Antonio Rogerio Nogueira

Matchfacit: 22-7 MMA, 5-4 UFC
Odds: 3.90

 

Efter att Alexander Gustafsson tråkigt nog blev tvungen att dra sig ur huvudmatchen får vi nu se ett returmöte mellan amerikanen Ryan Bader och brasilianaren Antonio Rogerio Nogueira istället.

Bader menar att han numera fightas med en helt annan mentalitet och känner sig fri att släppa loss lite mer i buren, vilket minst sagt gav resultat i hans senaste match då han knockade Ilir Latifi. Även Nogueira kommer från en imponerande knockoutvinst, men börjar komma upp i åldern och är något mer oberäknelig.

Jag tror denna match blir jämnare än oddsen visar, men har ändå Bader som favorit. Ståendes är det svårt att ge någon av dem ett klart övertag men allteftersom lär Bader lyckas etablera sin brottning och styra matchen med sin toppkontroll, vilket jag tror ger honom vinsten via domslut i slutändan.

Vinnare: Ryan Bader via domslut.

 

Bantamvikt

Almeida

#11 Thomas Almeida

Matchfacit: 20-1 MMA, 4-1 UFC
Odds: 1.35

VS.

Morales

Albert Morales

Matchfacit: 6-0-1 MMA, 0-0-1 UFC
Odds: 3.50

 

I den delade huvudmatchen återvänder topp 15-rankade bantamviktaren Thomas Almedia till buren efter karriärens första förlust och tar sig an obesegrade Albert Morales.

Som jag ser det är det en stor klasskillnad på dessa herrar. Morales övertygade inte i UFC-debuten som slutade oavgjort, medan Almeida har plöjt igenom varje motståndare han ställts inför utom senast när han blev prickad av titelutmanaren Cody Garbrandt.

Morales är vass och har stor utvecklingspotential, men Almeida blir ett för tufft test i dagsläget och jag ser en tidig knockoutvinst framför mig.

Vinnare: Thomas Almeida via T/KO, rond 1.

 

Kvinnlig stråvikt

Gadelha

#1 Claudia Gadelha

Matchfacit: 13-2 MMA, 2-2 UFC
Odds: 1.23

VS.

Casey

Courtney Casey

Matchfacit: 6-3 MMA, 2-2 UFC
Odds: 4.70

 

Likt ovanstående lyser stråviktsmötet mellan Claudia Gadelha och Courtney Casey partisk matchmaking enligt mig.

Gadelha är utan tvekan den främsta fightern i divisionen bortsett från mästarinnan, som hon varit mycket nära att besegra vid två tillfällen. Casey har visserligen förbättrats och imponerat i sina senaste två framträdanden, men hon torde bli en hyfsat lätt match för Gadelha.

Såvida inte Casey får in något galet och oförutsett avslut under matchens gång lär Gadelha kunna diktera i de flesta avseenden. Hon är galans största oddsfavorit av en anledning och jag tippar på en en tydlig domslutsvinst för henne.

Vinnare: Claudia Gadelha via domslut.

 

Mellanvikt

Leites

#11 Thales Leites

Matchfacit: 26-6 MMA, 11-5 UFC
Odds: 1.60

VS.

Jotko

#15 Krzysztof Jotko

Matchfacit: 18-1 MMA, 5-1 UFC
Odds: 2.50

 

I ett spännande mellanviktsmöte får vi se hemmafavoriten Thales Leites göra upp mot den stigande polacken Krzysztof Jotko.

Efter förlusten mot Magnus Cedenblad har Jotko radat upp fyra raka segrar och får nu chansen att slå sig ännu högre upp i rankingen. Han kommer senast från en imponerande knockoutvinst och lär ha övertaget i den stående biten i matchen.

Med det sagt är Leites en väldigt komplett fighter med bra haka. Även om han får sig några smällar lär han bli svår att avsluta och på mattan är han klart vissare än sin motståndare.

Efter en jämn förstå rond tror jag Leites lyckas exponera Jotko allt mer på marken och så småningom dra ut honom.

Vinnare: Thales Leites via submission, rond 2.

 

Weltervikt

Alves

Warley Alves

Matchfacit: 10-1 MMA, 4-1 UFC
Odds: 2.71

VS.

Usman

Kamaru Usman

Matchfacit: 8-1 MMA, 3-0 UFC
Odds: 1.52

 

I ett welterviktsmöte mellan två av divisionens mest lovande, men orankade, fighters ställs The Ultimate Fighter-vinnarna Warley Alves och Kamaru Usman mot varandra.

Denna match är svårtippad då de båda visat upp riktig god form i oktagonen. Usman känns emellertid som en rättfärdigad favorit med sin dominanta press och brottning, som lär bli nyckeln även i denna match.

Alves är inte lika teknisk och kalkylerande som Usman och kommer nog få svårt att undvika att hamna på mattan. Ståendes blir det mycket jämnt, men om Usman lyckas kontrollera klinchen mot bur och etablera sin toppkontroll blir det en tuff kväll för Alves.

Vinnare: Kamaru Usman via domslut.

 

Weltervikt

Moraes

Sergio Moraes

Matchfacit: 10-2-1 MMA, 4-1-1 UFC
Odds: 1.62

VS.

Ottow

Zak Ottow

Matchfacit: 14-3 MMA, 1-0 UFC
Odds: 2.45

 

I ett welterviktsmöte mellan två starka grapplers ställs amerikanen Zak Ottow mot hemmafightern Sergio Moraes.

Ottow gör nu sitt andra framträdande i UFC och visade i debuten att man föga ska underskatta honom då han tog hem skrällvinsten över veteranen Josh Burkman, om än via ett jämnt delat domslut. Nu har han dock händerna fulla när ha möter Moraes som har lite bättre momentum.

Detta är en annan mycket jämn matchning, men Moraes är onekligen den som har visat mer mot en högre nivå av motstånd.

En kvalificerad gissning är att större delen av denna match kommer utspela sig på mattan och där ser jag Moraes som den främsta fightern. Ottow lär kunna försvara bra och blir svår att dra ut, men brasilianaren kommer sannolikt vara den mer dominanta och göra nog för att vinna ett domslut efter tre ronder.

Vinnare: Sergio Moraes via domslut.

 

Mellanvikt

Ferreira

Cezar Ferreira

Matchfacit: 10-5 MMA, 6-3 UFC
Odds: 2.28

VS.

Hermansson

Jack Hermansson

Matchfacit: 14-2 MMA, 1-0 UFC
Odds: 1.70

 

I den sista matchen på underkortet har vi mellanviktsmötet som svenskarna väntar på, då Jack “The Joker” Hermansson gör sitt andra framträdande för UFC efter en framgångsrik debut. Han ställs nu mot The Ultimate Fighter-vinnaren Cezar “Mutante” Ferreira, som själv går sin tionde match i oktagonen.

Många hade velat se ett större test för Hermansson, men Ferreira blir knappast någon lätt match. Hans totala matchfacit är kanske inte det bästa men han har matchats hårt redan från start i karriären och har nu hunnit visa att han håller hög klass i UFC.

Med det sagt ser jag ändå Hermansson som den bättre fightern överlag. Han är vass stående och mixar upp sitt game bra med starka nedtagningar och fin kontroll på marken.

Vi lär vi se några intensiva slagväxlingar och måhända att Hermansson även blir träffad ett par gånger. Men med hans fina rörelse kan han undvika Ferreiras hårdaste attacker och förmodligen tajma in sina nedtagningar för att i den andra ronden lyckas avgöra med slag på marken.

Vinnare: Jack Hermansson via T/KO, rond 2.

 

Övriga tips

 • Lätt tungvikt: Marcos Rogério de Lima (1.67) besegrar Gadzhimurad Antigulov (2.34) via T/KO, rond 1.

 

 • Bantamvikt: #13 Johnny Eduardo (1.70) besegrar vs. Manvel Gamburyan (2.28) via domslut.

 

 • Tungvikt: Luis Henrique (1.37) besegrar Christian Colombo (3.36) via submission, rond 2.

 

 • Bantamvikt: #11 (FLW) Justin Scoggins (1.70) besegrar Pedro Munhoz (2.28) via domslut.

 

 • Lätt tungvikt: Darren Stewart (2.34) besegrar Francimar Barroso (1.67) via T/KO, rond 2.

 

Hur ser era tips ut?

OHMNYTT

 

Relaterat:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Antonio Rogerio NogueiraDiskussionDiskussionExklusivtJack HermanssonNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatRyan BaderSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
2 Kommentarer
 • grillen
  19 November 2016 at 07:06

  “Krzysztof Jotko 8-1 MMA”

  Glömde ni 10 av hans matcher?

 • Svara