Redaktionstipset – UFC Fight Night 101: Whittaker vs. Brunson

Det drar ihop sig inför nattens UFC Fight Night 101 i Melbourne och det är nu dags att tippa vinnarna!

Alla presenterade odds kommer från vår samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan som alltid erbjuder världens bästa UFC-odds.

 

Mellanvikt

Whittaker

#7 Robert Whittaker

Matchfacit: 16-4 MMA, 7-2 UFC
Odds: 2.20

VS.

Brunson

#8 Derek Brunson

Matchfacit: 16-3 MMA, 7-2 UFC
Odds: 1.75

 

Galan toppas av ett viktigt mellanviktsmöte, där vinnaren eventuellt kan ta sig in i titelmixen. Både hemmafightern Robert Whittaker och amerikanen Derek Brunson har imponerat stort med fem matcher långa vinstsviter och vi kan vänta oss en mycket intressant huvudmatch.

Whittaker har verkligen levererat sedan han valde att hoppa upp en viktklass och känns på förhand som den mer allsidiga fightern av de båda. Brunson har å andra sidan bättre brottning och har även knockat sina fyra senaste motståndare.

Brunson har länge varit lägre rankad än han borde och när man ser tillbaka på hans karriär ser man att de enda förlusterna kommit mot toppmotstånd. Dock känner jag att Whittaker hela tiden utvecklar sig och tror faktiskt att han lyckas bevisa sig som en att räkna med i toppen här.

Det må vara en femrondare och det återstår att se hur deras strategier ser ut. Men så som jag ser det kommer det inte dröja länge innan hårda smällar delas ut och tippar på en tidig knockoutvinst för Whittaker.

Vinnare: Robert Whittaker via T/KO, rond 1.

 

Lättvikt

Matthews

Jake Matthews

Matchfacit: 10-2 MMA, 4-2 UFC
Odds: 1.23

VS.

Holbrook

Andrew Holbrook

Matchfacit: 11-1 MMA, 1-1 UFC
Odds: 4.70

 

I en något svag delad huvudmatch får vi se den unga hemmafavoriten Jake Matthews göra upp mot amerikanen Andrew Holbrook i ett lättviktsmöte.

Matthews utmärkte sig tidigt som en lovande talang och även om han nu fått smaka på förlust vid två tillfällen så har nederlagen kommit mot två av divisionens främsta orankade fighters. Holbrook har inte varit lika övertygande i UFC och kommer med största sannolikhet inte vara det här heller.

Holbrook lär ha en knapp fördel på mattan, men Matthews är ingen duvunge där heller. Mitt tips är att Matthews börjar finna rytmen i rond ett för att sedan avsluta med slag i den anda ronden.

Vinnare: Jake Matthews via T/KO, rond 2.

 

Weltervikt

Noke

Kyle Noke

Matchfacit: 22-9-1 MMA, 6-5 UFC
Odds: 2.34

VS.

Akhmedov

Omari Akhmedov

Matchfacit: 15-4 MMA, 3-3 UFC
Odds: 1.67

 

I ett welterviktsmöte får vi se den australiske veteranen Kyle Noke ta sig an dagestaniern Omari Akhmedov. Bägge fighters har förlorat två raka matcher och är i ett stort behov av att vinna för att säkra sina respektive kontrakt.

Detta är en mycket jämn matchning, men jag känner att Noke är den som imponerat mer i det stora hela. Akhmedov inledde bra i sina första UFC-matcher men verkar ha dalat en del på sistone. Noke fastande senast i ett lås efter att dessförinnan ha förlorat ett kontroversiellt domslut och även om åldern tickar så ser jag honom som favoriten här med en knapp fördel i de flesta avseenden.

Sist Noke gick match i Melbourne bjöd han på en av sina bästa prestationer hittills. Jag tror han lyckas komma tillbaka starkare nu efter de senaste förlusterna och säkra en tydlig domslutsvinst.

Vinnare: Kyle Noke via domslut.

 

Fjädervikt

Kasuya

Yusuke Kasuya

Matchfacit: 9-2-2 MMA, 0-1 UFC
Odds: 2.50

VS.

Volkanovski

Alex Volkanovski

Matchfacit: 13-1 MMA, 0-0 UFC
Odds: 1.60

 

I ett fjäderviktsmöte får vi se AFC och PXC-mästaren Alex Volkanovski göra sin UFC-debut mot japanen Yusuke Kasuya.

Kasuya förlorade senast ett domslut i debuten och har sedan dess inte gått match på över ett år. Volkanovski går å andra sidan in i buren för tredje gången i år och har avslutat hela elva av sina 13 vinster.

Kasuya är vass i grapplingen, men det mesta tyder på att Volkanovski lyckas avsluta honom ståendes.

Vinnare: Alex Volkanovski via T/KO, rond 1.

 

Lätt tungvikt

Rountree

Khalil Rountree

Matchfacit: 4-1 MMA, 0-1 UFC
Odds: 1.77

VS.

Pedro

Tyson Pedro

Matchfacit: 4-1 MMA, 0-0 UFC
Odds: 2.17

 

Efter en ensidig förlust i The Ultimate Fighter 23-finalen är nu den amerikanska lätt tungviktaren Khalil Rountree tillbaka för ny match. Hans motståndare Tyson Pedro gör å andra sidan sin UFC-debut efter tre raka vinster på hemmaplan.

Pedro är förmodligen mer komplett av de båda, men Rountree har å andra sidan en fruktansvärd brutal striking när han väl får till det. Vilket jag tror att han får mot denna nivå av motstånd.

Vinnare: Khalil Rountree via T/KO, rond 1.

 

Kvinnlig stråvikt

Ham

Seo Hee Ham

Matchfacit: 16-7 MMA, 1-2 UFC
Odds: 1.82

VS.

Taylor

Danielle Taylor

Matchfacit: 7-2 MMA, 0-1 UFC
Odds: 2.10

 

Efter en riktigt blygsam insats i UFC-debuten är nu Danielle Taylor ute efter en bättre prestation för att säkra en fortsatt anställning. Hon ställs nu mot den betydligt mer erfarna sydkoreanen Seo Hee Ham, som själv söker sig tillbaka till vinstkolumnen efter att ha förlorat två av sina tre matcher i oktagonen.

Taylors debut gav inte mycket hopp, då hon inte visade någon större vilja att faktiskt fightas och i slutändan förlorade ett delat domslut efter en mycket händelselös match. Hon har bra krut i nävarna, men det lär vara hennes enda fördel över Ham.

Ham är rutinerad nog att lyckas undvika Taylors svingar och plocka isär henne. Jag förväntar mig en relativt tydlig domslutsvinst här.

Vinnare: Seo Hee Ham via domslut.

 

Övriga tips

 • Mellanvikt: Dan Kelly (2.97) besegrar Chris Camozzi (1.45) via domslut.

 

 • Lättvikt: Jon Tuck (1.77) besegrar Damien Brown (2.17) via submission, rond 1.

 

 • Weltervikt: Jonathan Meunier (2.00) besegrar Richard Walsh (1.90) via T/KO, rond 2.

 

 • Flugvikt: #15 Ben Nguyen (1.90) besegrar Geane Herrera (2.00) via domslut.

 

 • Fjädervikt: Dan Hooker (1.62) besegrar Jason Knight (2.45) via T/KO, rond 3.

 

 • Bantamvikt: Marlon Vera (2.03) besegrar Ning Guangyou (1.87) via domslut.

 

 • Flugvikt: Jenel Lausa (1.90) besegrar Yao Zhikui (2.00) via domslut.

 

Hur ser era tips ut?

OHMNYTT

 

Relaterat:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Derek BrunsonDiskussionDiskussionExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatRobert WhittakerSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
 • youngstungun
  27 November 2016 at 12:04

  Det var tur att man inte tog rygg på redaktionen, hade blivit ett stort hål i plånboken :P rätt segt event för övrigt, decision city

 • Svara