Redaktionstipset: UFC Fight Night 63 – Huvudkortet

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!


Fjädervikt: #1 Chad Mendes vs. Ricardo Lamas #4

Mötet mellan toppfjäderviktarna Chad Mendes och Ricardo Lamas är ett spännande sådant då de har liknande stilar och kan slå de flesta i divisionen.

Trots att denna matchen troligtvis blir väldigt jämn så ser jag Mendes som en bättre fighter vart matchen än utspelar sig. Han slår hårdare, är mer explosiv, och dessutom troligtvis en starkare brottare.

Med andra ord: Allt Lamas gör kan Mendes göra bättre.

Vinnare: Chad Mendes via submission, rond 3


Lättvikt: #14 Jorge Masvidal vs. Al Iaquinta #15

Al Iaquinta har varit glödhet i lättviktsdivisionen på sistone. Han har knockat både Ross Pearson och Joe Lauzon, men Jorge Masvidal är en helt annan typ av motståndare.

Masvidal är en mer allsidig fighter som är bättre på att hålla och mäta distans än Iaquintas två förra motståndare. Hans fightingstil är svår att ta sig an och jag är helt enkelt inte såld på Iaquinta som har råkat ut för bekymmer på marken.

Vinnare: Jorge Masvidal via domslut


Lättvikt: Michael Chiesa vs. Mitch Clarke

Intressant nog har både Michael Cheisa och Mitch Clarke låst ut Al Iaquinta som går match i det delade huvudevenemanget. Bägge är duktiga grapplers vilket får mig att tro att mycket av matchen kan komma att utspelas på fötterna.

Även om han förlroade matchen mot Jorge Masvidal såg Chiesa förvånansvärt bra ut stående och han fick in ett flertal fina slag. På marken är det relativt jämnt men i helhet ger jag Chiesa en fördel.

Vinnare: Michael Chiesa via submission, rond 2


Kvinnlig bantamvikt: #13 Julianna Pena vs. Milana Dudieva

Äntligen  återvänder Juliana Pena till UFC efter en lång frånvaro för att ta sig an ryskan Milana Dudieva. Många frågetecken följer med Pena in i oktagonen. Det finns många som undrar om hon är överskattad, hur pass påverkad hon är av knäskadan som tvingade henne till drygt ett års rehabilitering och om hon kommer lida av ringrost.

Oavsett så har jag faktiskt svårt att se henne ta sig förbi Dudieva som är en stark och driven fighter som visserligen har uppvisat bekymmer med konditionen, men väl i tredje ronden tror jag att Dudieva leder på poäng.

Vinnare: Milana Dudieva via domslut


Fjädervikt: #12 Clay Guida vs. Robbie Peralta

Robbie Peralta är en underhållande och trevlig fighter. Han har levererat ett par fina knockoutvinster men har dessutom uppvisat ett par svagheter på marken och små slarv som lett till förluster.

Mot en fighter som lägger såpass mycket press som Clay Guida gör så har jag svårt att se Peralta ta sig ur matchen som vinnare. Stående har Peralta en bra chans att vinna men Guida kommer med allra största sannolikhet variera sin attack och blanda in nertagningar med sina slagkombinationer. Väl på marken kommer han ha en tydlig fördel.

Vinnare: Clay Guida via domslut


pickem2Lättvikt: #6 FW Dustin Poirier vs. Diego Ferreira

En spännande och fartfylld match kliver Dustin Poirier upp till lättvikt för att ta sig an brassen Diego Ferreira. Många undrar om detta är rätt val, men de frågorna lär besvaras efter ett möte med en lovande lättviktare som Ferreira.

Fram till att han förlorade mot Beneil Dariush ansågs Ferreira vara en av de mest lovande i divisionen, han har sedan dess halkat efter i rankningarna, men en seger över Poirier kan ändra på det.

Dock anser jag att Poirier är en snabbare och mer komplett fighter. Hans övergångar från striking till grappling är utmärkta och såvida han inte slarvar så lär han ta hem detta.

Vinnare: Dustin Poirier via domslut

Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...