Redaktionstipset: UFC Fight Night 65 – Underkort

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!


Fjädervikt: Hatsu Hioki vs. Dan Hooker

Det är intressant att tänka över faktumet att Hatsu Hioki en gång i tiden erbjöds en titelchans efter två raka segrar i UFC; men nekade. Han valde istället att samla på sig erfarenhet men i dagsläget har han förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

Han ställs nu mot den lovande australiensaren Dan Hooker i en match där japanen måste vinna för att inte försvinna. Det är väldigt lite som talar för att Hioki får ytterligare en chans vid förlust vilket gör detta mötet avgörande.

Hioki är känd för sin grappling i världsklass. Han dominerade Bart Palaszewski fullständigt i tre ronder men har även förbättrat sin striking, något vi fick se i matchen mot Darren Elkins.Hooker imponerade i sin UFC-debut mot Ian Entwistle, men föll mot en mer erfaren motståndare i följande match mot Maximo Blanco. Hioki har onekligen erfarenheten på sin sida. Hooker må ha kunnat motstå Entwistles överaggressiva attack på marken, men Hiokis metodiska och meriterade grappling är i en helt annan liga.

Vinnare: Hatsu Hioki via submission, rond 3


Weltervikt: Kyle Noke vs. Jonavin Webb

Hemmafavoriten Kyle Noke hoppas på att vända vinden efter att ha förlorat ter av sina fyra senaste matcher i UFC. Han har förvisso vunnit hälften av sina matcher i weltervikt, men i det stora hela behöver han övertyga. Han välkomnar nykomlingen Jonavin Webb till UFC, en fighter som än i dag inte smakat på förlust.

Noke har onekligen knockoutkraft i sina händer, något vi fick se i segern över Charlie Brenneman som endast tog 45 sekunder att säkra. Han har dock upplevt problem mot allsidiga och rutinerade fighters. Webb har mött ett par klart godkända fighters som Dan Stittgen och Lyman Good, men han saknar den rutinen mot toppmotstånd som Nokes senaste motståndare haft.

Det mesta talar för en seger som får hemmapubliken att jubla, även om det är en relativt snäll matchning för australiensaren.

Vinnare: Kyle Noke via domslut


Mellanvikt: Dan Kelly vs. Sam Alvey

Något som har överraskat i UFC är 37-årige Dan Kelly, som knappast har åldern på sin sida. Trots det har han radat upp två raka segrar i UFC. Han har en stark judobakgrund men valde att hålla matchen på fötterna i sitt senaste framträdande.

Trots en förlust i sin UFC-debut så har Sam Alvey också radat upp två segrar i sina senaste framträdanden, bägge på avslut i den första ronden. Han är explosiv, allsidig, och sprider en slags glädje med sin positiva attityd.

Detta blir utan tvekan Kellys svåraste match hittills, och en som jag tror blir för mycket för honom. För sanna samma spel på fötterna mot Alvey som han gjorde mot Patrick Walsh så kommer han att förlora. Nyckeln till seger ligger i att föra matchen på marken, där hans styrka ligger. Dock tror jag att han kommer ha för svårt att få dit matchen, men han kommer satsa allt.

Vinnare: Sam Alvey via teknisk knockout, rond 2


Kvinnlig stråvikt: #15 Bec Rawlings vs. Lisa Ellis

Den populära australiensiskan Bec Rawlings hoppas på att säkra sin första seger i UFC mot amerikanskan Lisa Ellis. Bägge förlorade deras UFC-debuter och vid ännu en förlust lär de sitta extremt osäkert.

Rawlings är en härlig och färgstark karaktär, och inte enbart på grund av sina varierande hårfärger, men hon har knappast erfarenhet på sin sida. Faktumet att Ellis slagit meriterade fighters som Jessica Aguilar och Aisling Daly är talande. Rawlings har aldrig besegrat en ordentligt meriterad motståndare, även om hon uppvisat mycket hjärta mot fighters som Carla Esparza.

Dessvärre för hemmapubliken lär detta sluta i ett nederlag för Australien.

Vinnare: Lisa Ellis via domslut.


Mellanvikt: Dylan Andrews vs. Bradley Scott

Någon måste ha styrt upp en voodooförbannelse över Dylan Andrews, för han har upplevt mer otur i sina två senaste matcher än vad många upplever på flera år. Axeln gick ur led i matchen mot Clint Hester och i mötet med Sam Alvey råkade han i stort sett knocka sig själv i ett misslyckat kast.

Han ställs nu mot britten Bradley Scott som också är i stort behov av en vinst. Scott påminner om Forrest Griffin på flera sätt, utöver utseendet och attityden. Han är också extremt slagtålig, något som lär behövas mot Andrews.

Dock ser jag Andrews som för snabb och rörlig jämfört med Scott för att kunna förlora en tredje rak match.

Vinnare: Dylan Andrews via domslut


Kvinnlig stråvikt: Alex Chambers vs. Kailin Curran

Det var knappast så att Alex Chambers fick en snäll matchning i sin första kamp i oktagonen. Hon ställdes mot den betydligt mer erfarna samt grapplingstarka irländskan Aisling Daly. Hon möter nu Kailin Curran. som förlorade sin UFC-debut mot glödheta Paige VanZant.

Detta är en betydligt mer jämn match och en spännande sådan stilmässigt. Curran är villig att föra matchen på fötterna, vilket Chambers troligtvis också vill.

Gällande denna matchningen ser jag dock Chambers teknik som renare och ger henne en knapp fördel i de flesta avseenden.

Vinnare: Alex Chambers via teknisk knockout, rond 2


Weltervikt: Vik Grujic vs. Brendan O’Reilly

I ännu en match där det kan gälla att vinna eller försvinna ställs landsmännen Vik Grujic och Brendan O’Reilly. Grujics haka svek honom i det senaste mötet med Chris Clements, men han lär inte uppleva samma intensitet på fötterna mot O’Reilly.

Även om O’Reilly är en väldigt allsidig fighter så lär Grujics förmåga att göra matchen smutsig och outhärdlig för motståndaren sjunka in och så småningom ge utdelning.

Vinnare: Vik Grujic via knockout, rond 3


pickem2Flugvikt: Alptekin Özkilic vs. Ben Nguyen

Turken Alptekin Özkilic glänste i sin UFC-debut mot Darren Uyenoyama men har sedan dess har han förlorat två matcher och tappat mycket av medvinden han säkrade i sin första match i oktagonen.

Han välkomnar nu Ben Nguyen till UFC, en fighter som vunnit sju raka matcher . Han har knockoutkraft i händerna, något som inte är allt för vanligt i flugviktsdivisionen, men räcker det för att hänga med Özkilic? Troligtvis inte. Özkilic är en snabb och allsidig fighter som växlar nivåer på ett fint sätt och vars senaste två förluster kommit mot högt rankade och respekterade fighters.

Med sin erfarenhet mot världselit såsom John Lineker lär Özkilic ha vad som krävs för att  ge Nguyen ett bitter välkomnande till otkagonen.

Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
 • Lallarn
  7 May 2015 at 03:48

  Hoppas att ni har rätt i dammatcherna, det hade varit ljuvligt!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...