Redaktionstipset: UFC Fight Night 95 – Underkortet

Det är dags igen. Inatt har Lina Länsberg chansen att chocka världen men innan dess kommer flera högoddsare kliva in i buren med bra möjligheter att skrälla. 

Catchvikt (158 lbs)

Burns

Gilbert Burns

Odds: 1.47

VS.

Prazeres

Michel Prazeres

Odds: 2.89

 

Armbarspecialisten Gilbert Burns (11-1) har mer och mer börjat se ut som ett intressant namn i lättvikt. Han har vunnit fyra av sina fem matcher och vill försöka få ännu en motståndare att klappa ut natten mot söndagen. Michel Prazeres (20-2) har dock andra planer, han vill etablera sitt namn i lejongropen i lättvikt med en seger på hemmaplan.

Trots en imponerande seger över farlige Maribek Taisumov (25-5) på meritlistan har Prazeres haft svårt att glänsa i UFC. Han har visserligen tagit fyra vinster på sex matcher men har, förutom mot Taisumov, bara tagit jämna domslut över rätt okända namn. Även om han lyckas bryta det mönstret och vinna den här matchen kommer det hänga ett mörkt moln över segern eftersom han missade vikten till den här matchen med ca 2 kg och ryktas redan väga omkring 15 kg mer än viktgränsen.

Det bryr sig inte Burns om, han planerar att få sin landsman att klappa oavsett. Den trettioårige brassen känns yngre än vad han är eftersom hans karriär är bara hållit på under fyra år. Det är också därför han bara blir bättre för varje match och det här kan vara ett namn att hålla reda på för aningen större matcher framöver. Burns vill styra med en dynamiska approach. Han är inte ofarlig stående, tvärtom har han lite krut i nävarna och sparkarna, men det är hur han kombinerar det med nedtagningarna som gör honom effektiv.

Prazeres kommer nog mest reagera på sin motståndares initiativ stående. På marken kan det däremot bli jämnt och rolig. Där har han möjlighet att hamna på topp med sin tyngd och plocka in poäng hos domarna. Inte omöjligt att han gnetar sig till ett jämnt domslut men försäger att Burns lyckas trötta ut honom för att få till ett avslut.

Resultat: Gilbert Burns besegrar Michel Prazeres via submission (giljotin) i rond 3.

Bantamvikt

Yahya

Rani Yahya

Odds: 1.80

VS.

Tanaka

Michinori Tanaka

Odds: 2.12

 

En gång en av världens bästa bantamviktare, Rani Yahya (22-8) har radat upp tre segrar i rad och klättrar för varje match åter närmare toppen. Michinori Tanaka (11-1) vill försöka ta sig en tung skalp genom att choka brassen.

Efter ett par jämna matcher som egentligen kunnat gå hur som har Tanaka fått ihop två segerar på tre matcher i UFC, senast mot mot förre titelutmanaren Joe Soto (16-5). Han är solid överallt men har sina stora offensiva vapen på marken. Det kommer däremot bli svårt att använda mot submissionspecialisten Yahya. Han får istället försöka hålla det stående och plocka poäng där.

Yahya är trots sin långa och framgångsrika karriär fortfarande rätt endimensionell. Stående är han inte särskilt hotfull men det är en helt annan sak på marken. Tror däremot att ett par saker talar emot honom här.

Tanaka är bra defensivt och fysiskt starkare än Yahya. Tror att han klarar av att hålla de stående men även om han skulle bli nedtagen tror jag att han håller sig ur trubbel och kan till och med finna sig i topposition emellanåt utan att känna sig allt för hotad. Det slutar med ännu en jämn domslutsseger för japanen.

Resultat: Michinori Tanaka besegrar Rani Yahya via delat domslut.

Flugvikt

Formiga

#3 Jussier Formiga

Odds: 1.52

VS.

Ortiz

#12 Dustin Ortiz

Odds: 2.71

 

Topprankade flugviktaren Jussier Formiga (18-4) gör sitt första framträdande på snart ett år när han vill sätta tillbaka sitt namn i mixen om vem som ska få nästa titelmatch mor Demetrious Johnson (24-2-1). I hans väg står Dustin Ortiz (15-5) som vill äntligen slå en topp 5-fighter och höja sin profil.

Det här är en match mellan specialister och fighters av hög kaliber som egentligen förtjänar en plats högre upp i ordningen. Ortiz är den av kombattanterna som har bäst brottning medan hans motståndare har övertaget på marken. Tror att det resulterar i en stående tillställning där det egentligen kan gå hur som helst.

Formiga varierar nog sig mer stående än Ortiz, som håller sig till boxningen, och tar nog fler poäng på det. Samtidigt kan Ortiz clincha och trycka upp brassen mot buren för att plocka lite poäng. Tror inte att det är särskilt troligt att amerikanen stoppar Formiga medan Formiga skulle kunna hota på marken och med en bomb stående.

Tippar att det som blir avgörande är Formiga utflöde av slag som kommer överträffa Ortiz. Formiga tar hem ett enhälligt domslut.

Resultat: Jussier Formiga besegrar Dustin Ortiz via enhälligt domslut.

Weltervikt

Silva

Erick Silva

Odds: 2.38

VS.

Chagas

Luan Chagas

Odds: 1.65

 

Evigt underpresterande Erick Silva (18-7, 1 NC) ska återigen försöka få rätsida på karriären och visa varför han är en av de mest fruktade männen i welterviktsklassen. Han tar sig an tjugotreårige Luan Chagas (14-1-1) som är obesegrad i sina tio senaste matcher.

Silva har för första gången i sin karriär förlorat två matcher i rad och kämpar om sin överlevnad i organisationen. Den tidigare huvudkort- och huvudmatchfightern har förpassats till underkortet när UFC gör besök i Brasilia. Brassen behöver komma ut aningen mer engagerad och aggressiv än vad han gjort på sistone. Han har farliga offensiva verktyg både stående och på marken men den säkraste vägen till seger är nog via en nedtagning i den här matchen.

Chagas kan vara en yngre variant av sin motståndare. Han är en av Brasiliens hetaste talanger med ett arsenal bestående av farliga sparkar och tunga slag. Ynglingen gjorde sin UFC-debut på kort varsel mot Sergio Moraes (10-2-1) i sin senaste match. Efter att ha sänkt Moraes ett par gånger i den förste ronden blev han trött och kontrollerades på marken fram till ett oavgjort domslut. Med ett fullt träningsläger i ryggen hoppas han kunna prestera ännu bättre den här gången.

Det här är en svår match att förutspå inte bara för att jag tycker att det jämnt matchat men också eftersom det finns en x-faktor i vilken Silva som kommer dyka upp. Tror att det blir väldigt underhållande hursomhelst och jag vågar mig på att tippa på skrällen. Känner att Chagas är lite hungrigare, lite mer självsäker och är beredd att ta fler risker för att få till avslutet. Han lyckas hålla det stående och klipper Silva med ett av sina hårda slag till slut.

Resultat: Luan Chagas besegrar Erick Silva via KO i första ronden.

Lättvikt

Patrick

Alan Patrick

Odds: 2.50

VS.

Ray

Stevie Ray

Odds: 1.60

 

Det här är ett möte mellan två farliga lättviktare från två olika delar av jorden. Mötet mellan brassen Alan Patrick (13-1) och skotten Stevie Ray (19-5) kan vara något av en joker till fight of the night. De båda har samlat på sig tre segrar vardera i UFC, med en förlust för Patrick.

Patrick är en bra, mångsidig fighter som har en benägenhet att få sina matcher till domslut. Trettiotreåringen har en väldigt knepig stil att möta. Han står nästan med sidan till och hotar med olika typer av attacker. Han varier attacker från utsidan bra med clincharbete och kan skjuta iväg i explosiva nedtagningar och kommer nog försöka göra det för att få stopp på sin, aningen långsammare, motståndare.

Ray är tuff och rör sig bra på fötterna. Han har vunnit tre av tre i UFC varav två via TKO. Han kommer nog vara den som försöker sätta pressen i matchen och försöka få till slagväxlingar på kortare avstånd.

Tror däremot att Patricks oförutsägbara stil kommer göra honom lite tveksam och statisk. Ser inte riktigt Ray lyckas stoppa Patrick som är lite snabbare och kommer vara först med sina slag. När Patrick väl tröttat ut och mörat upp sin motståndare tror jag att han får till ett avslut på marken. Skrällen värd att spela på.

Resultat: Alan Patrick besegrar Stevie Ray via submission (side choke) i rond 3.

Weltervikt

Luque

Vicente Luque

Odds: 1.20

VS.

Urbina

Hector Urbina

Odds: 5.20

 

Efter en missräkning i The ultimate fighter-finalen han var tippad att vinna har tjugofyraårige Vicente Luque (9-5) radat upp två raka segrar i UFC. I natt vill han få till tre i rad mot Hector Urbina (17-9-1) behöver vinna för att vara säker på en fortsatt UFC-karriär.

Luque är i den delen av sin karriär där han blir bättre med varje match. Han tränar på Blackzilians där han får jobba med några av världens absolut bästa. I sina senaste matcher har han utvecklat sitt offensiva game på marken och fått till två snygga submissionavslut. Det är också det han kommer leta efter i den här matchen. Nyckeln är bara att inte forcera något mot sin mer rutinerade motståndare. Om matchen förblir stående måste han kontrollera sin aggressivitet och låta saker komma naturligt. Då får han nog mest ut av sin mångsidiga offensiv.

Urbina har nära 40 matcher i bagaget och har sett det mesta i buren. Han har alla verktyg att vinna den här matchen med sin kraftfulla stil men det gäller att inte hamna på rygg där han tillbringade mycket av sin senaste match som han förlorade mot Bartosz Fabianski (13-2). Han måste ha lärt sig av den matchen och undvika att bli den som reagerar och inte agerar i den här matchen.

Båda slagskämparna har verktygen att få till ett avslut men tror att det båda är så pass tuffa att det går tiden ut. Då är det mest troligt att Luque får sin hand uppsträckt i och med att han nog kommer vara fightern i förarsätet. Han kommer vara den som sätter tempot och blir drivande i var den tar vägen och får fler poäng på grund av det.

Resultat: Vicente Luque besegrar Hector Urbina via enhälligt domslut.

Lättvikt

Franca

Glaico Franca

Odds: 2.57

VS.

Gillespie

Gregor Gillespie

Odds: 1.57

 

Nattens gala börjar med en lättviktskamp mellan den brasilianska The Ultimate fighter-vinnaren Glaico Franca (13-4) och obesegrade amerikanen Gregor Gillespie (7-0). Franca ska försöka studsa tillbaka från en domslutsförlust mot James Vick (9-1) på hemmaplan medan Gillespie vill visa att han hör hemma i världens bästa MMA-organisation.

Franca kommer in i den här matchen som oförtjänt högoddsare. Han har visat upp en bred repertoar med olika typer av avslut både stående och på marken. Han kommer försöka sätt press på sin debuterande motståndare tidigt, använda slag för att komma nära nog att växla till nedtagningen och få ner matchen till marken. Toppkontrollen är bra för brasilianaren men om han inte skulle få ner matchen till marken är han farlig nog stående för att kunna skada sin motståndare.

För Gillespie gäller det att inte låta pressen av att debutera i Brasilien mot en brasse komma åt honom. Han måste behålla lugnet och vädra den tidiga och aggressiva offensiven som kännetecknar hans motståndare. Han är själv inte ofarlig i det stående paritet där han allra helst vill ha matchen men bör fokusera främst på att inte hamna i lägen att bli nedtagen och välja sina slag väl.

Tror däremot att han inte kommer leva upp till favoritskapet. Hemmafördelen och rutinen från den stora scenen kommer göra skillnad. Franca har en bra och mångsidig offensiv som Gillespie inte kommer kunna stoppa. Tror att när Franca väl får ner matchen till marken kommer han visa sig övermäktig amerikanen och få till ett avslut.

Resultat: Glaico France besegrar Gilbert Gillespie via submission (rear nake choke) i rond 2.

OHMNYTT

Hur ser era tips ut?

Foto: Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...