Redaktionstipset: UFC Fight Night 96 – Huvudkortet

Nattens UFC Fight Night 96: Lineker vs. Dodson närmar sig och det är nu dags att tippa vinnarna i huvudkortets fyra matcher.

Catchvikt (136,5 lbs)

Lineker

#3 John Lineker

Odds: 2.06

VS.

Dodson

#10 John Dodson

Odds: 1.85

 

I galans huvudmatch får vi se ett toppmöte mellan två hårdhänta strikers, då brasilianaren John Lineker (28-7) tar sig an John Dodson (18-7). De båda har flyttat upp till bantamvikt efter att tidigare ha tävlat som flugviktare, men då Lineker missade vikten för femte gången i sin UFC-karriär blir detta nu ett catchviktsmöte istället.

Bägge herrar är riktigt snabba och explosiva med bra knockoutkraft. Ingen har blivit avslutad via slag tidigare, men denna match lär inte gå tiden ut.

Väldigt många har Dodson som vinnare här, men jag känner att Lineker har visat betydligt mer på sistone. Dodson lär dra fördel av att rida ut den tidiga stormen och ta matchen till de senare ronderna, men det blir en svår utmaning då Linekers boxning verkligen inte är att leka med.

Lineker har visat sig ha en bra haka även i bantamvikten och han lär vara mer självsäker i slagväxlingarna än Dodson. Även om det lär bli svårt för brasilianaren att säkra en ren knockout denna gång, så misstänker jag att han lyckas skaka Dodson tidigt för att sedan kunna följa upp med en submission på marken.

Vinnare: John Lineker via submission, rond 1.

Catchvikt (161,5 lbs)

Brooks

#11 Will Brooks

Odds: 1.35

VS.

Oliveira

Alex Oliveira

Odds: 3.50

 

Den tidigare Bellator-mästaren Will Brooks (18-1) går nu sin andra match i UFC. Redan efter debuten blev han rankad på elfte plats i divisionen och han är nu kraftigt segertippad hos oddsmakarna.

Motståndaren Alex Oliveira (14-4-1, 1 NC) är dock en kraftfull och brasilianare som blir ett tufft test för honom. “Cowboy” har gått matcher i weltervikt och kom in 5.5 lbs för tung på invägningen, något som lär ge honom ett fysiskt övertag.

Brooks är en komplett lättviktare som ofta lyckas göra nog för att vinna på domslut. Jag känner emellertid att han är lite överhypad efter debuten, som enligt mig var en rätt tveksam prestation, och jag har svårt att se honom gå tiden ut mot Oliveira.

Mitt tips är att brasilianaren lägger press tidigt och styr matchen i klinch samt med nedtagningar, för att sedan få till avslutet stående i den andra ronden.

Vinnare: Alex Oliveira via T/KO, rond 2.

Lättvikt

Burkman

Josh Burkman

Odds: 1.45

VS.

Ottow

Zak Ottow

Odds: 2.97

 

Efter att Bobby Green (23-7) skadat sig hoppar Zak Ottow (13-3) in som ersättare mot veteranen Josh Burkman (28-13, 1 NC). Det blir en förändring som gynnar Burkamn starkt, då jag annars hade trott på förlust.

Ottow är som bäst på mattan och lär ha en del att sätta emot, men jag tror att Burkman står sig bättre både i grapplingmomenten liksom de flesta andra avseenden av matchen.

Den sena inhopparens chans är att lyckas skrälla på marken, men jag tror att Burkman fightas smart nog för att plocka hem en stabil domslutsvinst.

Vinnare: Josh Burkman via domslut.

Flugvikt

Smolka

#9 Louis Smolka

Odds: 1.23

VS.

Moreno

Brandon Moreno

Odds: 4.70

 

Galans största oddsfavorit är helt klart segertippad av en anledning. Topp 10-rankade flugviktaren Louis Smolka (11-1) hade en tuff match framför sig i form av Sergio Pettis (14-2), men på grund av ännu en skada möter han nu TUF 24-aktuella mexikanaren Brandon Moreno (11-3) istället.

Moreno var mästare i WFF och imponerade trots förlust i TUF-huset. Han är vass på mattan och lär om inte annat ha tillräckligt att sätta emot för att göra detta till en underhållande match.

Smolka har dock sett riktigt bra ut både ståendes liksom på marken. Med de namnen han har besegrat i UFC och sättet han har gjort det på, är det knappast sannolikt att han faller här.

Moreno lär göra bäst i att ta detta till marken, något som Smolka dock lär välkomna. Jag misstänker att Moreno är tuff nog att undvika en knockoutförlust, men på mattan blir det med största sannolikhet han som får klappa.

Vinnare: Luis Smolka via submission, rond 1.

OHMNYTT

Hur ser era tips ut?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alex OliveiraDiskussionDiskussionExklusivtJohn DodsonJohn LinekerNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttUFCWill BrooksZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • Headown
  1 October 2016 at 09:14

  Jag har samma tips som Tafari, dock tror jag att Dodson tyvärr vinner även fast jag hoppas på Lineker. Lineker är en mycket tuff och underhållande fighter, men han MÅSTE skärpa sig med vikten inför sina matcher.

  • Ashah Tafari
   1 October 2016 at 09:56

   Håller verkligen med om vikten. Hur tror du Dodson vinner?

   • Headown
    2 October 2016 at 02:58

    Jag trodde att matchen skulle se ut i princip som den gjorde, men att Dodson skulle träffa mer. En utmärkt prestation av Lineker, speciellt med tanke på vad han fick att jobba med.

  Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...