Redaktionstipset: UFC Fight Night 96 – Huvudkortet

Nattens UFC Fight Night 96: Lineker vs. Dodson närmar sig och det är nu dags att tippa vinnarna i huvudkortets fyra matcher.

Catchvikt (136,5 lbs)

Lineker

#3 John Lineker

Odds: 2.06

VS.

Dodson

#10 John Dodson

Odds: 1.85

 

I galans huvudmatch får vi se ett toppmöte mellan två hårdhänta strikers, då brasilianaren John Lineker (28-7) tar sig an John Dodson (18-7). De båda har flyttat upp till bantamvikt efter att tidigare ha tävlat som flugviktare, men då Lineker missade vikten för femte gången i sin UFC-karriär blir detta nu ett catchviktsmöte istället.

Bägge herrar är riktigt snabba och explosiva med bra knockoutkraft. Ingen har blivit avslutad via slag tidigare, men denna match lär inte gå tiden ut.

Väldigt många har Dodson som vinnare här, men jag känner att Lineker har visat betydligt mer på sistone. Dodson lär dra fördel av att rida ut den tidiga stormen och ta matchen till de senare ronderna, men det blir en svår utmaning då Linekers boxning verkligen inte är att leka med.

Lineker har visat sig ha en bra haka även i bantamvikten och han lär vara mer självsäker i slagväxlingarna än Dodson. Även om det lär bli svårt för brasilianaren att säkra en ren knockout denna gång, så misstänker jag att han lyckas skaka Dodson tidigt för att sedan kunna följa upp med en submission på marken.

Vinnare: John Lineker via submission, rond 1.

Catchvikt (161,5 lbs)

Brooks

#11 Will Brooks

Odds: 1.35

VS.

Oliveira

Alex Oliveira

Odds: 3.50

 

Den tidigare Bellator-mästaren Will Brooks (18-1) går nu sin andra match i UFC. Redan efter debuten blev han rankad på elfte plats i divisionen och han är nu kraftigt segertippad hos oddsmakarna.

Motståndaren Alex Oliveira (14-4-1, 1 NC) är dock en kraftfull och brasilianare som blir ett tufft test för honom. “Cowboy” har gått matcher i weltervikt och kom in 5.5 lbs för tung på invägningen, något som lär ge honom ett fysiskt övertag.

Brooks är en komplett lättviktare som ofta lyckas göra nog för att vinna på domslut. Jag känner emellertid att han är lite överhypad efter debuten, som enligt mig var en rätt tveksam prestation, och jag har svårt att se honom gå tiden ut mot Oliveira.

Mitt tips är att brasilianaren lägger press tidigt och styr matchen i klinch samt med nedtagningar, för att sedan få till avslutet stående i den andra ronden.

Vinnare: Alex Oliveira via T/KO, rond 2.

Lättvikt

Burkman

Josh Burkman

Odds: 1.45

VS.

Ottow

Zak Ottow

Odds: 2.97

 

Efter att Bobby Green (23-7) skadat sig hoppar Zak Ottow (13-3) in som ersättare mot veteranen Josh Burkman (28-13, 1 NC). Det blir en förändring som gynnar Burkamn starkt, då jag annars hade trott på förlust.

Ottow är som bäst på mattan och lär ha en del att sätta emot, men jag tror att Burkman står sig bättre både i grapplingmomenten liksom de flesta andra avseenden av matchen.

Den sena inhopparens chans är att lyckas skrälla på marken, men jag tror att Burkman fightas smart nog för att plocka hem en stabil domslutsvinst.

Vinnare: Josh Burkman via domslut.

Flugvikt

Smolka

#9 Louis Smolka

Odds: 1.23

VS.

Moreno

Brandon Moreno

Odds: 4.70

 

Galans största oddsfavorit är helt klart segertippad av en anledning. Topp 10-rankade flugviktaren Louis Smolka (11-1) hade en tuff match framför sig i form av Sergio Pettis (14-2), men på grund av ännu en skada möter han nu TUF 24-aktuella mexikanaren Brandon Moreno (11-3) istället.

Moreno var mästare i WFF och imponerade trots förlust i TUF-huset. Han är vass på mattan och lär om inte annat ha tillräckligt att sätta emot för att göra detta till en underhållande match.

Smolka har dock sett riktigt bra ut både ståendes liksom på marken. Med de namnen han har besegrat i UFC och sättet han har gjort det på, är det knappast sannolikt att han faller här.

Moreno lär göra bäst i att ta detta till marken, något som Smolka dock lär välkomna. Jag misstänker att Moreno är tuff nog att undvika en knockoutförlust, men på mattan blir det med största sannolikhet han som får klappa.

Vinnare: Luis Smolka via submission, rond 1.

OHMNYTT

Hur ser era tips ut?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Alex OliveiraDiskussionDiskussionExklusivtJohn DodsonJohn LinekerNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttUFCWill BrooksZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • Headown
  1 October 2016 at 09:14

  Jag har samma tips som Tafari, dock tror jag att Dodson tyvärr vinner även fast jag hoppas på Lineker. Lineker är en mycket tuff och underhållande fighter, men han MÅSTE skärpa sig med vikten inför sina matcher.

  • Ashah Tafari
   1 October 2016 at 09:56

   Håller verkligen med om vikten. Hur tror du Dodson vinner?

   • Headown
    2 October 2016 at 02:58

    Jag trodde att matchen skulle se ut i princip som den gjorde, men att Dodson skulle träffa mer. En utmärkt prestation av Lineker, speciellt med tanke på vad han fick att jobba med.

  Svara

  UFC ODDS
  UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
  Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
  Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
  Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
  Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
  Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
  Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

  Khamzat vs. Li

  Lördag | 00:00 | UFC
  Khamzat via KO
  2.50
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...