Redaktionstipset: UFC Fight Night 98 – Huvudkortet

I natt är UFC tillbaka med en ny gala – UFC Fight Night 98: Dos Anjos vs. Ferguson! 13 spännande matcher kommer avgöras i Mexico City och det är nu dags att tippa vinnarna från huvudkortet.

Alla presenterade odds kommer från vår samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan som alltid erbjuder marknadens bästa UFC-odds.

 

Lättvikt

Dos Anjos

#2 Rafael dos Anjos

Matchfacit: 25-8 MMA, 14-6 UFC
Odds: 1.70

VS.

Ferguson

#3 Tony Ferguson

Matchfacit: 21-3 MMA, 11-1 UFC
Odds: 2.28

 

I en högintressant huvudmatch får vi se den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos återkomst efter att ha blivit av med bältet till Eddie Alvarez i somras. Han möter nu en av divisionens hetaste stjärnor i form av Tony Ferguson, som i sin tur jagar sin nionde raka vinst.

Detta är en mycket jämn och svårtippad match. Innan förlusten såg dos Anjos otroligt vass ut men Ferguson har samtidigt briljerat gång på gång.

Värt att notera är att Ferguson blev sänkt två gånger mot nykomlingen Lando Vannata i sin senaste match. Vannata tävlade tidigare som fjäderviktare och en kvalificerad gissning är att det samma träffar av ett krafthus som dos Anjos skulle göra mer skada. Samtidigt lär Ferguson ha lärt sig en del läxor från senast och tränar givetvis hårt för att täppa till hålen.

Ferguson är som vassast på marken och har i synnerhet en riktigt bra d’arce choke. Med det sagt lär det inte bli den lättaste uppgiften att strypa ut dos Anjos, som är en svartbältare i BJJ.

Jag misstänker att vi kommer få se en riktigt händelserik match där bägge fighters finner framgångar. I slutändan ger jag Ferguson en knapp fördel och tippar på att han tar hem en tät poängseger efter full tid.

Vinnare: Tony Ferguson via domslut.

 

Lättvikt

Sanchez

Diego Sanchez

Matchfacit: 26-9 MMA, 15-9 UFC
Odds: 3.10

VS.

Held

Marcin Held

Matchfacit: 22-4 MMA, 0-0 UFC
Odds: 1.42

 

I galans delade huvudattraktion får vi se änu en lättviktsdrabbning där UFC:s första The Ultimate Fighter-vinnare, Diego Sanchez, gör upp mot Bellator-veteranen Marcin Held.

Sanchez har förlorat fem av sina senaste nio matcher, där tre av de fyra domslutsvinsterna dessutom var kontroversiella. Held är å andra sidan en lovande ung talang som endast förlorat mot den tidigare Bellator-mästaren Will Brooks i sina senaste åtta matcher.

Man får inte glömma att Sanchez nyligen vann ärligt mot ett namn som Jim Miller och att han dessutom har en tendens att få poängdomarna på sin sida. Med det sagt tror jag ändå att Held i dagsläget är den bättre fightern i varje område.

Sanchez lär bli tuff att avsluta, men Held har vad som krävs för att vinna ett relativt ensidigt domslut.

Vinnare: Marcin Held via domslut.

 

Catchvikt (155 lbs)

Lamas

#4 Ricardo Lamas

Matchfacit: 16-5 MMA, 7-3 UFC
Odds: 1.85

VS.

Oliveira

#8 Charles Oliveira

Matchfacit: 21-6, 1 NC MMA, 9-6, 1 NC UFC
Odds: 2.06

 

Efter att Charles Oliveira vägde in som lättviktare har matchen mot Ricardo Lamas ändrats till ett catchviktsmöte. Viktövertaget lär emellertid inte vara särskilt utmärkande då Oliveira inte får väga mer än 165 pounds i matchen, vilket sannolikt inte är långt ifrån vad Lamas kommer väga.

Denna match lär gynna Lamas ju längre den går om han använder sin brottning för att trötta ut Oliveira. Med det sagt är Oliveira en riktigt vass grappler som ständigt hotar även från rygg.

Kan Lamas undvika att fastna i ett lås ser jag honom som vinnare på poäng. Däremot känner jag att sannolikheten för en submissionvinst för Oliveira är högre, vilket blir mitt tips.

Vinnare: Charles Oliveira via submission, rond 2.

 

The Ultimate Fighter: Latin America 3 – lättviktsfinal

Bravo

Martin Bravo

Matchfacit: 10-0 MMA, 0-0 UFC
Odds: 1.87

VS.

Puelles

Claudio Puelles

Matchfacit: 7-1 MMA, 0-0 UFC
Odds: 2.03

 

I finalen av The Ultimate Fighter: Latin America 3 ställs den obesegrade mexikanaren Martin Bravo mot peruanen Claudio Puelles.

Puelles är endast 20 år gammal och blir därmed UFC:s näst yngsta fighter. Bravo är inte mycket äldre med sina 23 år och det blir spännande att se vilken ung talang som tar hem detta.

Bägge fighters är vassa både ståendes liksom på marken, även om majoriteten av deras avslut säkrats via submission. Det lär bli en jämn och intressant match som egentligen kan gå hur som helst, men jag ger Bravo den knappa fördelen och tippar på en poängvinst.

Vinnare: Martin Bravo via domslut.

 

Lättvikt

Dariush

#9 Beneil Dariush

Matchfacit: 13-2 MMA, 7-2 UFC
Odds: 2.00

VS.

Magomedov

#15 Rashid Magomedov

Matchfacit: 19-1 MMA, 4-0 UFC
Odds: 1.90

 

Beneil Dariush är nu ute efter sin andra raka vinst när han ställs mot dagestaniern Rashid Magomedov i en lättviktsdrabbning. När man möter någon vars efternamn slutar på -ov vet man dock att man står inför en rejäl utmaning.

Skämt åsido, men av ryssarna i UFC är Magomedov en av de främsta. Den tidigare M-1-mästaren kunde lika gärna ha varit obesegrad då den enda förlusten kom via delat domslut och han har nu vunnit hela tolv raka matcher.

Ståendes lär Magomedov ha övertaget medan Dariush nog är snäppet vassare i grapplingmomenten. Magomedov har dock visat på mycket bra nedtagnings – och submissionförsvar tidigare vilket betyder mycket här.

Det säkraste bettet är enligt mig Magomedov via domslut.

Vinnare: Rashid Magomedov via domslut.

 

Kvinnlig stråvikt

Grasso

Alexa Grasso

Matchfacit: 8-0 MMA, 0-0 UFC
Odds: 1.17

VS.

Clark

Heather Jo Clark

Matchfacit: 7-5 MMA, 1-1 UFC
Odds: 5.85

 

Den första matchen på huvudkortet är det äntligen dags för obesegrade hemmafavoriten Alexa Grassos UFC-debut! Hon tar sig nu an TUF 20-deltagaren Heather Jo Clark i ett stråviktsmöte.

Grasso har imponerat stort i sina fyra Invicta-matcher, medan Jo Clark inte har gjort ett så värst stort avtryck och är galans största underdog av en anledning.

Trots att hon inte väger mycket har Grasso avslutat hälften av sina matcher via T/KO och jag förutser en femte knockoutvinst tidigt i denna match.

Vinnare: Alexa Grasso via T/KO, rond 1.

 

Hur ser era tips ut?

OHMNYTT

Relaterat:

Omslagsbild: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
DiskussionExklusivtNyheterOHMBETRafael Dos AnjosRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttTony FergusonUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
5 Kommentarer
 • Erik Hellborg
  6 November 2016 at 11:17

  Va inte många rätt här ;-)

  • Ashah Tafari
   6 November 2016 at 01:41

   Jag skäms, får skärpa mig till 205! ;)

   • Erik Hellborg
    6 November 2016 at 02:06

    Hehe man eju lagom stöddig när ens egna tips sällan ser dagens ljus ;)

    Går säkert å grava fram undertecknads tips inför Bader vs Johnson. Det var inte mycke rätt där heller haha

 • youngstungun
  6 November 2016 at 02:06

  Ingen bra gala bettingmässigt för redaktionen i suppose, men om en vecka kan ni få revanch =) UFC 205 it’s the money making machine

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

  Thiago Santos vs Jamahal Hill


  3.25 - 1.37


  7 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
  Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
  Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
  Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
  Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
  Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
  Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...