Redaktionstipset: UFC on FOX 19 – Underkortet

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet! Registrera på Ohmbet och använd bonuskoden MMA50 för en 50 kronors insättningsbonus!


Lättvikt: #7 Beneil Dariush vs. Michael Chiesa #14 

Ohmbet Odds: Dariush – 1-57, Chiesa – 2.47

Två underskattade fighters möts i den sista matchen på huvudkortet när Beneil Dariush och Michael Chiesa Möts. Båda två är extremt skickliga grapplers som överraskat på sistone. Dariush tog sig nyligen förbi Michael Johnson medan Chiesa senast slog Jim Miller.

Detta lär bli väldigt jämnt, dock är jag villig att ge Dariush en knapp, tvåprocentig fördel stående. Med en gnutta mer kraft i sina slag och en mer teknisk stående stil tror jag att han kan föra matchen på fötterna. På marken är det ännu jämnare, men jag ser Dariush som något fysiskt starkare, och minst lika metodisk och tålmodig som Chiesa. Det är hårfint, men i slutändan lutar jag åt vinst för Dariush då jag helt enkelt ser honom som snäppet starkare på marken och vassare på fötterna.

Vinnare: Beneil Dariush via domslut  – Ohmbet odds: 2.42


Kvinnlig bantamvikt: #8 Bethe Correia vs. Raquel Pennington #11

Ohmbet odds: Correia – 2.76, Pennington – 1.47

Bethe Correia har återvänt till UFC efter ett långt uppehåll som följde den förnedrande förlusten mot Ronda Rousey. Hon möter nu Raquel Pennington, en ojämn fighter med mer att erbjuda än vad hennes matchfacit antyder på.

Correia har i UFC varit en allsidig fighter som föredragit att hålla det stående. Varken divisionens mest tekniska eller kraftfulla striker, men långt ifrån den sämsta. Dock glänser hon inte särskilt i något särskild aspekt, hon är bra när hon kan trycka motståndaren mot buren – men vilken fighter är inte det? Pennington må ha ett skakigt matchfacit men hennes förluster är mot elitfighters, och några av de var via relativt kontroversiella delade domslut. Pennington är en fighter som aldrig backar och som är ruskigt underskattad på marken. När hon lyckas trycka tillbaks sin moståndare får hon ner brasilianskan, eller så går Correia på en slarvig nertagning, och #Rocky” avslutar med ett lås.

Vinnare: Raquell Pennington via submission, rond 2 – Ohmbet odds: 3.65


Weltervikt: Court McGee vs. Santiago Ponzinibbio

Ohmbet odds: McGee – 2.29, Ponzinibbio – 1.65

Både Court McGee och Santiago Ponzinibbio kommer från imponerande segrar och möts nu på underkortet. McGee dominerade sin förra match mot Marcio Alexandre och vann ett solklart enhälligt domslut efter full tid. Ponzinibbio kommer senast från en knockoutvinst över svenske Andreas Ståhl, vilket blev hans återkomst till vinstkolumnen.

Oddsen må tala för argentinaren, men jag anser inte att det är en rättvis bild av matchen. McGee är bland de tuffaste och mest underskattade i divisionen, en fighter som ständigt rör sig framåt och aldrig ger sig. Han har dessutom bra brottning, som är något av en svaghet för Ponzinibbio.

Oavsett så tror jag denna matchen går tiden ut, jag har full förståelse för de som tror att sydamerikanens striking och räckvidd blir för mycket för McGee, men jag tror faktiskt att han för en smutsig, grötig fight med mycket press och kammar hem en andra rak seger.

Vinnare: Court McGee via domslut – Ohmbet odds: 2.82


Lättvikt: Drew Dober vs. Islam Makhachev

Ohmbet odds: Dober – 2.57, Makhachev – 1.53

En fighter som varit fruktansvärt ojämn i UFC är Drew Dober. Han kan ställa till med en fin prestation som i poängsegern över Scott Holtzman, en något tursam vinst som mot Jamie Varner och själv begå stora misstag som i submissionförlusten mot Efrain Escudero. Islam Makhachev har hunnit med en fantastisk seger samt en väldigt tung knockoutförlust i första ronden.

Detta blir en svår match att tippa, men i överlag ser jag Makhachev som mer stabil och ren i sin stil. Dober är en riktig tuffing men jag tror att Makhachevs teknik, särskilt i omställningar och när det gäller att växla från striking till grappling, för honom till seger. Efter att ha skakat Dober stående får Makhachev ner amerikanen och avslutar med ett lås.

Vinnare: Islam Makhachev via submission, rond 2 – Ohmbet odds: 3.40


Bantamvikt: #3 FLW John Dodson vs. Manny Gamburyan

Ohmbet odds: Dodson – 1.19, Gamburyan – 5.00

I en något underlig matchning får vi se den tvåfaldige titelutmanaren i flugvikt; John Dodson, ta sig an den ojämna och icke rankade hårdingen Manny Gamburyan. Är oddsen talande för matchens utgång? Troligtvis.

Dodsons enda förluster de senaste åren har varit poängnederlag mot Demetrious Johnson, mästare i flugvikt och en av de bästa i världen. Gamburyan har visserligen samlat sig på sistone med vinster i fyra utav sina sex senaste matcher. Dock är detta en match på en helt annan nivå, och jag har svårt att se Gamburyan stå emot tempot, rörelsen och kraften som Dodson erbjuder.

Vinnare: John Dodson via knockout, rond 1 – Ohmbet odds: 2.20


Weltervikt: Randy Brown vs. Michael Graves

Ohmbet odds: Brown – 1.92, Graves – 1.92

“Rude Boy” Randy Brown går sin andra match i UFC efter att ha skrällt stort med en vinst över Matt Dwyer. Han möter TUF-profilen Michael Graves i vad som är en väldigt svårtippad match. Ingen av herrarna har stuckit ut alltför mycket i UFC och vi har helt enkelt inte fått se så mycket av deras bästa styrkor. Jag tror dock att de som backar i hörnan kan vara avgörande, och med American Top Team i ryggen kommer Graves ha coaching i världsklass. Kan Brown överraska? Utan tvekan, men jag kör på det mer säkra kortet i detta fallet.

Vinnare: Michael Graves via domslut – Ohmbet odds: 3.01


Mellanvikt: Oluwale Bamgbose vs. Cezar Mutante

Ohmbet odds: Bamgbose – 1.57, Mutante – 2.47

Räkna inte med att denna matchen går till poängdomarna! De hårdhänta mellanviktarna Oluwale Bamgbose och Cezar Mutante är itne direkt kända för poängvinster, och givetvis har båda två möjligheten att knocka den andra.

Bangbose blev brutalt knockad av Uriah Hall i sin UFC-debut, men följde upp med en lika imponerande knockoutseger över Daniel Sarafian. Mutante har dock i sin tur förlorat sian två senaste matcher på knockout i den första ronden. Faktumet är att han dessutom förlorat tre utav sina fyra senaste matcher på de viset.

Mutante är väldigt fysiskt stark och har gott om krut i nävarna, men jag ser detta som en match där den nya talangen ersätter den gamla.

Vinnare: Oluwale Bangbose via knockout, rond 1 – Ohmbet odds: 3.85


Weltervikt: Elizeu Zaleski dos Santos vs. Omari Akhmedov

Ohmbet odds: Zaleski – 2.29, Akhmedov – 1.65

Galan inleds med en welterviktsmatch mellan Brasilien och Dagestan. Elizeu Zaleski kommer senast från en poängförlust mot danske Nicolas Dalby i sin UFC-debut medan Omari Akhmedov blev knockad av Sergio Moraes sist han var aktuell.

Zaleski är en erfaren fighter med ett imponerande matchfacit och har slagit klart godkänt motstånd. Han har dock inte varit med i UFC lika länge, och jag tror att Akhmedovs råa, okontrollerade kraft i kombination med sin starka bakgrund i grappling och sambo kommer ge honom en fördel. Antagligen plockar Zaleski isär dagestaniern på distans, eller så gör Akhmedov matchen till att kalas av slag från topposition. Jag lutar mer åt det senare alternativet.

Vinnare: Omari Akhmedov via teknisk knockout, rond 3 – Ohmbet odds: 2.89

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...