Foto: Per Häljestam

Redaktionstipset – UFC on FOX 21: Maia vs. Condit

Ikväll avgörs UFC on FOX 21: Maia vs. Condit i Vacouver, Kanada. Huvudkortet bjuder på fyra riktigt spännande matcher och det är nu dags att tippa vinnarna.

Weltervikt

Maia

#3 Demian Maia

Vinst: 1.97
Via domslut: 3.43
Via KO, TKO eller diskvalifikation: 13.00
Via submission: 4.10

VS.

Condit

#4 Carlos Condit

Vinst: 1.93
Via domslut: 5.03
Via KO, TKO eller diskvalifikation: 2.49
Via submission: 12.00

 

Huvudmatchen är en riktigt spännande “grappler vs. striker”-matchning mellan två topprankade welterviktare, då Demian Maia (23-6) tar sig an Carlos Condit (). Bägge fighters har lång erfarenhet av att tävla på den absolut högsta nivån och vi lär vi se en väldigt intressant match, där vinnaren förs närmare en ny chans på bältet.

Maia, som tidigare tävlade framgångsrikt i mellanvikten, har verkligen hittat sitt rätta hem i weltervikten. 38-åringen sitter i dagsläget på en fem matcher lång vinstsvit och med sin mångåriga erfarenhet i BJJ är han en mardröm att hamna på mattan med för de flesta. Condit kommer visserligen från förlust i en match om bältet, men det var en kontroversiell sådan och anses dessutom vara en av de ledande kandidaterna till årets match.

“The Natural Born Killer” är en allsidig fighter som är farlig i de flesta avseenden, medan Maia är mer enformig samtidigt som han är exceptionell på det han gör.

Detta är onekligen en svårtippad match. Det återstår att se vem som lyckas diktera var matchen utspelar sig. Om brasilianaren lyckas ta matchen till mattan lär det bli svårt för Condit, även om han själv knappast är dålig på marken. Varje rond börjar dock stående och där jag känner att amerikanen har ett minst lika stort övertag.

I slutändan lär denna match med stor sannolikhet gå tiden ut, och jag tippar på att det blir Condit som lyckas göra nog för att ta hem segern och återvända till vinstkolumnen.

Vinnare: Carlos Condit via domslut.

Fjädervikt

Pettis

(#7 lättvikt) Anthony Pettis

Vinst: 1.50
Via domslut: 3.85
Via KO, TKO eller diskvalifikation: 2.69
Via submission: 6.47

VS.

Oliveira

#6 Charles Oliveira

Vinst: 2.78
Via domslut: 4.61
Via KO, TKO eller diskvalifikation: 9.49
Via submission: 4.86

 

Efter att ha varit lättviktsmästare och även lyckats försvara titeln en gång, har det varit en tuff tid på sistone för Anthony Pettis (18-5). Med tre raka förluster i ryggen tar han nu klivet ner till fjädervikt och hoppas på en nystart i karriären med en vinst i galans delade huvudmatch.

För motståndet står dock Charles Oliveira (21-5, 1 NC) som inte är att leka med. Brasilianaren har vunnit fem av sina senaste sex matcher, där förlusten kom efter att han tvingats avbryta en match kort inpå den första ronden på grund av en nackskada.

Trots att det vanligen är Oliveira som har svårt att sätta vikten, var det inför denna match Pettis som verkligen fick kämpa med viktnedgången. I alla fall att döma av invägningen, där Pettis såg ut att lida av rejäl vätskebrist och och var tvungen att ta av alla kläder för att klara sig – medan “Do Bronx” hade tre pounds tillgodo.

Med det sagt har fighters numera längre tid att återhämta sig från invägningen och det lär vara en riktigt taggad Pettis som kliver in i buren. Oliveira blir helt klart en tuff match, men jag ser “Showtime” som snäppet bättre i många avseenden. Om matchen hamnar på mattan lär Oliveira kunna få en del uträttat, men Pettis är själv en vass grappler och lär även vara det bättre strikern.

Pettis lär få kämpa hårt även i själva matchen, men denna gång tror jag han blir den som har övertaget hos poängdomarna efter full tid.

Vinnare: Anthony Pettis via domslut.

Kvinnlig stråvikt

VanZant

#10 Paige VanZant

Vinst: 1.47
Via domslut: 2.13
Via KO, TKO eller diskvalifikation: 5.81
Via submission: 5.81

VS.

Rawlings

Bec Rawlings

Vinst: 2.89
Via domslut: 4.05
Via KO, TKO eller diskvalifikation: 8.38
Via submission: 8.38

 

Paige VanZant (6-2) är tillbaka!

I huvudkortet andra match ställs den topp 10-rankade stråviktaren mot Australiens Bec Rawlings (7-4), i vad som lär bli en intressant match att följa.

VanZant är en lovande 22-åring som har dragit åt sig stor uppmärksamhet. Hennes förluster har endast varit mot motståndare som just nu är topp 5-rankade och i övrigt har hon sett riktigt imponerande ut.

Rawlings är dock en tuff motståndare även om hon inte är rankad. 27-åringen har gjort stora förbättringar sedan sin medverkan i säsong 20 av The Ultimate Fighter och har nu vunnit två raka matcher mot respektabelt motstånd.

Ingen av damerna har något större problem med att fightas vare sig ståendes eller på marken, men sett till deras tidigare matcher är de ändå som bäst på mattan. Jag tror inte det blir något avslut här och det finns absolut en chans att Rawlings skräller, men mina pengar ligger på VanZant via domslut.

Vinnare: Paige VanZant via domslut.

Lättvikt

Lauzon

Joe Lauzon

Vinst: 1.70
Via domslut: 4.12
Via KO, TKO eller diskvalifikation: 4.12
Via submission: 4.12

VS.

Miller

Jim Miller

Vinst: 2.28
Via domslut: 3.44
Via KO, TKO eller diskvalifikation: 6.20
Via submission: 6.94

 

Huvudkortet inleds av en match där vinnaren redan står klar – publiken.

De härdade veteranerna Joe Lauzon (26-11) och Jim Miller (26-8, 1 NC) möts nu för andra gången efter att ha bjudit på en av årets bästa matcher 2012. Då var det Miller som tog hem vinsten, men matchen var jämn och i returen kan vad som helst mycket väl hända.

Båda två har flertalet matcher i UFC bakom sig och återvände senast till vinstkolumnen med varsin TKO-vinst på UFC 200. De rör sig om två allsidiga fighters, men som ändå är som starkast i grapplingmoment på marken.

Medan de är jämnt matchade på marken känner jag dock att Lauzon är den som har det stående övertaget. Jag ser en jämn och händelserik match framför mig även denna gång, men misstänker att Lauzon lyckas få till en starkare prestation denna gång. På marken lär vi så ett par fina grapplingmoment, men i slutändan tror jag att Lauzon lyckas avsluta denna match ståendes.

Vinnare: Joe Lauzon via T/KO, rond 2.

OHMNYTT

Hur ser dina tips ut?

Foto: Per Häljestam

Kategorier
Anthony PettisCarlos ConditCharles OliveiraDemian MaiaExklusivtJim MillerJoe LauzonNyheterOHMBETPaige VanZantRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
4 Kommentarer
 • Headown
  27 August 2016 at 08:34

  Condit, Pettis, VanZant och Miller tar varsina vinster.

 • jensejense
  27 August 2016 at 09:45

  Detta är ett jävla bra kort, ser fram emot det , tippar maia, oliviera, page, lauzon

 • Svara