Redaktionstipset: UFC on FOX 15 – Huvudkortet

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!


Mellanvikt: #2 Lyoto Machida vs. Luke Rockhold #4

Kvällens huvudmatch består av ett omtalat mellanviktsmöte mellan två underhållande fighters. Vinner Luke Rockhold finns det en god chans att han får titelchans. Lyoto Machida lär inte ha en lika självklar chans på titeln vid vinst, men en övertygande knockoutseger kan göra mycket för att motivera en chans på bältet.

Bortsett från sin debut i organisationen så har Rockhold visat sig vara en vass och allsidig toppfighter som inte haft några större problem med att ta sig förbi fighters som Costas Philippou och Michael Bisping. Machida är näst intill en evig gåta för många, då hans okonventionella fightingstil utgör problem för många fighters. Rockhold lär vara en av de som har en betydligt bättre chans att lösa gåtan, men jag tror inte det räcker.

Machida har tillhört toppskiktet i både lätt tungvikt- samt mellanviktsdivisionen i flera år. Han är för erfaren och meriterad för att falla in i Rockholds rytm och distans. Det blir ingen lättvunnen match, men Machida tar det.

Vinnare: Lyoto Mchida via domslut


Mellanvikt: #1 Ronaldo “Jacare” Souza vs. Chris Camozzi

Chris Camozzi förtjänar all respekt i världen för att han än en gång ställer upp på kort varsel för att möta en av världens bästa mellanviktare. Kommer den respekten föra honom till seger? Inte en chans. Ronaldo Souza är en grappler i världsklass som dessutom har gott om krut i nävarna. Visserligen har Camozzi inte något att förlora, förutom medvetandet, men detta är på de flesta vis en enkel seger för “Jacare”.

Vinnare: Ronaldo Souza via submission, rond 1


Fjädervikt: #5 Cub Swanson vs. Max Holloway #9

I vad som på papper är det mest explosiva mötet på huvudkortet möts fjäderviktarna Cub Swanson och Max Holloway, två fighters kända för avslut på knockout. Detta är ett stort kliv uppåt för Holloway, som ligger inne på en fin segersvit, medan Swanson hoppas på att åter igen ta sig till toppen.

Trots bägges fightingstilar har jag svårt att se någon av dem åka på knock. Däremot tror jag att vi bjuds på tre underhållande ronder och en stark kandidat för “Fight of the Night”.

I slutändan anser jag att Swanson slår hårdare, samt att han varit med om betydligt mer utmanande matcher tidigare. Holloway är en snabb och allsidig striker med en bra räckvidd, men jag tror inte han kan matcha Swansons intensitet.

Vinnare: Cub Swanson via domslut


pickem2Kvinnlig stråvikt: #8 Felice Herrig vs. Paige VanZant #10

Huvudkortets första match är mellan två fighters som gör anspråk på titeln, men det kan krävas mer än en seger i detta möte för att säkra en chans på guldet.

Felice Herrig och Paige VanZant är två populära fighters som inte har något emot att stå i rampljuset, men endast en kan lämna arenan med seger i bagaget. VanZant är en aggressiv fighter med rba striking, men Herrig är mer erfaren och har under sin karriär mött märkbart bättre och mer meriterat motstånd. Om hon kan ta sig hela vägen till titeln är osäkert, men att ta sig förbi VanZant bör inte vara problem.

Vinnare: Felice Herrig via domslut

Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
6 Kommentarer
 • Metallica
  16 April 2015 at 02:24

  Chris Camozzi, vad du har chansen att ställa till det för UFC nu!
  Hoppas på en “Rockyvinst”

  • Yourston
   16 April 2015 at 03:51

   Hade det varit någon annan fighter än Jacare så hade jag också hoppats på en upset!

 • OlofDenAndra
  16 April 2015 at 02:44

  kmr nog kolla på de 3 sista fighterna , tjej fighten vägrar jag att kolla på totalt ointressant i mitt tycke

  • Humle Dumle
   16 April 2015 at 10:21

   Borde vara på underkortet. Sjukt att de väljer att öppna huvudkortet med två någorlunda lovade talanger i stråvikt när det finns rankade lätt-tungviktare på underkortet.

 • Humle Dumle
  16 April 2015 at 10:21

  Jisses vad Swansson-Holloway kommer att bli sjuk.

 • Cecils Folks
  19 April 2015 at 12:59

  Var inte mycket rätt här;) En annan skickade in pengarna på rockhold by submission;)

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...