Redaktionstipset: UFC on FOX 15 – Underkortet

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!


Lättvikt: #13 Jim Miller vs. Beneil Dariush

UFCs lättviktsdivision har utan tvekan blivit organisationens mest talangfyllda. Fighters som Beneil Dariush tillhör vitklassens övre skikt men det finns så pass många fighters i världsklass i samma division att Dariush förblir orankad. Det kan ändras med en seger över veteranen Jim Miller, som har vunnit två av sina tre senaste.

Miller är en extremt duktig grappler och han kommer alltid tillhör divisionens topp. Dock ser jag något speciellt i Dariush. Han är en mer komplett fighter vars övergångar från striking till grappling är extremt smidiga och han ha endast sett bättre och bättre ut för varje match. Går matchen till mattan förväntar jag mig att Miller har ett övertag, men på samma sätt som Dariush lyckades plocka isär och avsluta Daron Cruickshank genom att ta matchen dit amerikanen var minst bekväm lär han hålla matchen på distans mot Miller. Detta är matchen som gör så att Dariush tar klivet upp till UFCs topp 15 högst rankade fighters.

Vinnare: Beneil Dariush via teknisk knockout, rond 2


Lätt tungvikt: #8 Ovince St. Preux vs. Pat Cummins #15

Denna matchen är en möjlighet för vinnaren att träda fram som en toppfighter i divisionen. Ovince St. Preux har redan hållit i två huvudevenemang i UFC men går nu match på underkortet. Vinner han bör han säkra en långvarig plats på framtida huvudkort.  För Patrick Cummins är det en chans att gå match på huvudkortet utan att behöva möta världseliten på ett par dagars varsel. Han tar nu ett rejält kliv uppåt i form a motstånd för att möta den hårdhänta haitiern St. Preux.

Stående är det ingen överraskning att St. Preux är bättre. Cummins styrka ligger i toppkontroll och ground and pound, något han lär söka i denna matchen. Även om St. Preux haft problem med brottare såsom Ryan Bader tidigare så ser jag honom som en bättre och starkare fighter. Han är en av de starkaste och största som Cummins mött sedan Daniel Cormier, och vi vet alal hur det slutade.

Vinnare: Ovince St. Preux via teknisk knockout, rond 3


Lätt tungvikt: Corey Anderson vs. Gian Villante

TUF-vinnaren Corey Anderson har visat sig vara en talang att räkna med, dock har han knappast mött toppmotstånd hittills. Matt Van Buren och Justin Jones är klart godkända motståndare men de tillhör inte ett skikt högre än mellannivå i UFC.

Just därför är Gian Villante ett utmärkt test för Anderson då den förstnämnde tränar med mellanviktsmästaren Chris Weidman, dessutom är han extremt tålig. Dessvärre för Anderson tror jag att Villante blir en alltför stor utmaning för TUF-vinnaren.

Vinnare: Gian Villante via domslut


Bantamvikt: #6 Takeya Miazugaki vs. Aljamain Sterling

Det gick inte särskilt bra för Takeya Mizugaki när han välkomnade Dominick Cruz tillbaks till oktagonen. Sedan dess har han valt att ställa upp för att möta Aljamain Sterling som än inte smakat på förlust i sin proffskarriär.

Om matchen håller sig stående lär Mizugaki ta hem segern, men sterling är en alldeles för allsidig och atletisk fighter för att fastna i den distansen där japanen är som mest bekväm.

Vinnare: Aljamain Sterling via domslut


Weltervikt: George Sullivan vs. Tim Means

Tim Means, en av welterviktsdivisionens mest förbisedda fighters, tar sig an Geroge Sullivan i vad som kan bli en mycket underhållande och publikvänlig match.

Sullivan har gjort bra av sig i UFC, men Means är en okonventionell och framförallt extremt tuff och tålig fighter. Såvida han håller matchen stående lär hans annorlunda fightingstil ställa till problem för Sullivan, även i clinch och på marken kan han hota, något vi fick se i matchen mot Jorge Masvidal.

Vart matchen än hamnar ser jag Means som bättre, vilket talar för ännu en vinst för “The Dirty Bird”.

Vinnare: Tim Means via teknisk knockout, rond 2


Fjädervikt: Diego Brandao vs. Jimy Hettes

I en match som avbokades på grund av sjukdom kommer Diego Brandao och Jimy Hettes att ställas mot varandra åter igen.

Hetets är en extremt duktig grappler med skoningslös toppkontroll, vilket vi sett bland annat i matchen mot Nam Phan. Brandao är en explosiv och farlig fighter vart matchen än hamnar, men om han hamnar i clinchdistans utan att fastna i en fällning så kommer det bli en smärtsam kväll för amerikanen.

Under loppet av tre ronder så misstänker jag att Brandao åstadkommer nog med skada för att lämna arenan med en vinst.

Vinnare: Diego Brandao via domslut


Mellanvikt: Eddie Gordon vs. Chris Dempsey

Det är knappast en hemlighet att det inte gick särskilt bra för Chris Dempsey i sin UFC-debut mot Ilir Latifi. Det är inte heller en hemlighet att Eddie Gordon blev brutalt knockad i sin föregående match.

Nu i sin naturliga viktklass har Dempsey en klart bättre chans att segra, men jag ser Gordon som alldeles för stark och explosiv för sin motståndare.

Vinnare: Eddie Gordon via knockout, rond 1

Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
 • Lallarn
  16 April 2015 at 02:48

  Hoppas på seger för Jimporna. Gillar båda två och kommer hålla på dem stenhårt.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...