Redaktionstipset: UFC on FX 6

George Sotiropoulos vs Ross Pearson

Sebastian Vendel-Martinez
Detta var en match jag inte riktigt såg fram emot när den först annonserades, men efter att ha följt TUF: The Smashes så längtar jag till fredag så jag får se vilken coach som vinner. Sotiropoulos är starkare på marken, britten något vassare på fötterna, men båda är allsidiga nog för att klara sig i de flesta positioner. Ingen av dem har en granithaka, och jag tror inte att denna matchen kommer gå till domslut. Efter några tuffa stunder i den första ronden tror jag att Pearson återhämtar sig i den andra och vinner på teknisk knockout.

Patrick Jenkinson
Jag tror att George Sotiropoulos vinner via submission. Tyvärr så är det mycket som talar för att min magkänsla är fel ute med tanke på att jag hoppas på en 35-åring som återvänder efter 1,5 års frånvaro efter skador och som dessutom förlorat i sina två senaste matcher. Men det finns något att säga om erfarenhet också och om han håller huvudet kallt och inte får för sig att ta ut aggressionerna från säsongen i oktagonen kan han lura ner britten i hans värld och säkra vinsten sent i sista ronden.

Martin Johansson
Det finns egentligen två sätt att se den här matchen, på backen och ståendes. Det gör det förvisso i alla matcher, men här är den klassiska “grappler vs striker”-matchen. Om man har sett TUF: The Smashes så har det märkts att Pearson definitivt har den mentala överhanden. Han står som storvinnare med sina killar med tre av dom i finalen, medan Sotiropoulos bara står med en. Samtidigt så vann Pearson coach-utmaningen, men då ska man också minnas att detta är en reality-show. Men det är omöjligt att han inte har påverkats överhuvudtaget av det mentala spelet. Med det sagt så sätter jag mina låtsaspengar på Pearson, även om det dummaste man kan göra är att räkna ut Sotiropoulos.

Robert Whittaker vs Brad Scott

Sebastian Vendel-Martinez
Robert Whittaker är en av de som imponerat mest på The Smashes, även om han är den vi sett minst av i oktagonen, båda på gott och ont. Han avslutade båda sina motståndare i serien via knockout i den första ronden, och vi hann aldrig se honom i något som helst underläge. Scott visade sig vara en tuff, hård fighter som tog sig förbi båda sina motståndare med domslutsvinster. Det är mycket möjligt att britten clinchar och tar ner sin motståndare och gör matchen smutsig och svår, men jag tror att australiensarens högerhand träffar britten eventuellt, och vinner på knockout i den första ronden.

Patrick Jenkinson
Det jag tror starkast på är att denna match inte går tiden ut. Sen blir det lite knepigare men mycket talar för att Whittakers framgångar fortsätter och att han når framgång tidigt i matchen innan Scott lyckas lägga händerna på honom. Men det är väldigt jämnt och kan lika bra sluta med att engelsmannen släcker lampan på sin motståndare.

Martin Johansson
Den här matchen är faktiskt ytterst intressant. Det är den enda Australien vs UK i finalen, på en gala som går i Australien. Whittaker lär ha enormt hemmastöd på den här matchen, och han har varit en av mina favoriter när jag började kolla på säsongen. Men Scott är ingen duvunge. Han kan svinga tillbaka, och har Whittaker problem att flytta på sitt huvud så kan det mycket väl bli godnatt framför en chockad publik. Tänk ungefär Alexander Gustafsson vs James Te Huna när Gustafsson lyckades få tyst på en hel arena med 20 000 åskådare. Men en svingande chans har nog de flesta, och jag tror mer på Whittaker som har ett mer komplett game.

Norman Parke vs Colin “Freakshow” Fletcher

Sebastian Vendel-Martinez
Jag tror att denna matchen är jämnare än vad många tror. Parke visade mycket hjärta i sina matcher, samt bra toppkontroll och ground and pound som säkerligen utvecklats sedan serien. Fletchers kroppsbyggnad gör det dessutom enklare för Parke att ta ner honom. Men i slutändan tror jag att ”Freakshows” fightingstil och överlägsenhet på fötterna gör honom till vinnare. Fletcher tar hem ett enhälligt domslut mot en väldigt tuff Parke.

Patrick Jenkinson
“Freakshow” hela vägen till ett UFC-kontrakt! Det som talar emot honom är att han har hälften så många matcher som Parke men så länge han håller det upprätt och utnyttjar sitt stora längdövertag ska det sluta till fördel för den färggranne engelsmannen.

Martin Johansson
Kom igen, hur kan man inte fullkomligt älska Freakshow Fletcher? Den här matchen är ytterst svår för mig, för mitt hjärta säger Freakshow medan hjärnan kikar lite åt Parkes håll. I slutändan tror jag att Fletcher med sin reach som en långtradare kommer att boxa ut en frustrerad Fletcher, förmodligen till ett domslut.

Hector Lombard vs Rousimar Palhares

Sebastian Vendel-Martinez
Trots en så meriterad bakgrund judo så är det nästan alltid Lombards striking som folk talar om, och med all rätt, han har ju avslutat 17 motståndare via T/KO. Palhares är oerhört stark på marken, i synnerhet med sina benlås, vare sig han släpper när motståndaren klappar eller inte. Det är mycket möjligt att Palhares fångar ett ben och vinner på submission, men hans tendens att göra ”konstiga” saker under sina matcher och Lombards erfarenhet tror jag är skillnaden. Kubanen har dessutom mycket att bevisa efter att ha förlorat sin UFC-debut. Lombard vinner på T/KO i den andra ronden.

Patrick Jenkinson
Jag tänker att Lombard är bra mycket bättre än han visade i UFC-debuten mot Tim Boetsch. Som jag ser det har han färdigheterna från bland annat judon och erfarenheten att hålla sig det som stubben vill göra med honom. Palhares kommer att tappa geisten och ta allt större risker allt eftersom matchen utvecklas och till slut så kommer Lombard att få fäste ta hem sin första seger för sin nuvarande arbetsgivare och börja leva upp till de otroligt högt ställda förväntningarna.

Martin Johansson
“Ooooh” var ungefär min första tanke när jag fick höra om den här matchen. Min andra tanke var “oooooooohhhhh” och sen började min hjärna att fungera igen. Jag är sjukt taggad för den här matchen, två fysmonster varav en som har möjlighet att rycka av foten av frihetsgudinnan. Frågan är förstås inte om matchen mot Alan Belcher visade ett alldeles för stort hål i Palhares game något som Lombard skulle kunna utnyttja. Sedan är det här ännu mer intressant för att se hur de båda hanterar sina respektive förluster. Lombard förlorade förvisso inte för första gången, men han kommer från 24 raka vinster, om man räknar bort en oavgjord match, något som kan få vem som helst att tro att han är en korsning mellan Stålmannen och Hulken. Sen så har vi Palhares som påstod att han var sjuk i den senaste matchen, och om han var det så kan det delvis förklara prestationen mot Belcher. Men för att vara brutalt ärlig så tror jag att Hector Lombard kommer att vara tillbaka till sina gamla goda dagar och kliva rakt igenom en stackars Palhares.

Kategorier
The Ultimate FighterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
6 Kommentarer
 • razta
  14 December 2012 at 01:33

  I början av Smashes tålde jag verkligen inte Freakshow men efter att ha sett han en hel säsong har jag ändrat mig helt och tycker han är en av dom skönaste som varit med i TUF. Håller på han stenhård i denna match!

 • Armin Siggesjö
  14 December 2012 at 01:40

  Palhares via Heelhook from hell

 • Johannes Finnman
  14 December 2012 at 05:30

  Ser inte hur George skulle förlora mot Ross. George på decision eller sub.

  • Frantic
   14 December 2012 at 07:53

   George är bättre på marken men snäppet sämre stående (i mina ögon), han har dock ganska kassa nedtagningar vilket gör att jag tror Ross tar hem det.

  • Frantic
   15 December 2012 at 06:12

   Sett fighten än? ;)

   • Johannes Finnman
    16 December 2012 at 06:16

    Ja, tyvärr. Helt oväntat för mig! :S Men George har tre raka i röven nu…

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...