Reebok i blåsväder igen, klippte bort Nordirland från tröja med karta över Irland

Efter att Reebok stavat fel på ett flertal fighters namn var det många som satte sig emot märkets samarbete med UFC. Nu har de återigen gjort en designmiss med kartan över Irland.

Det har inte varit en helt enkel och bra start för Reebok i samarbetet med UFC. Nu har ännu en stor design-fadäs exponerats när Reebok i och med UFC:s gala i Dublin släppte en tröja med en karta på Irland.Problemet med tröjan som visade en karta över Irland var att Nordirland helt var bortklippt från trycket. Som om det inte var nog att kartan var helt felaktig så hade Reebok dessutom matchat tröjan med en produktbeskrivning som löd: “Show your UFC territorial allegiance with this UFC Irleand map tee. You know in your soul the best fighter come out of Ireland, and you’re not afraid to scream your pride in the gym or at the Octagon“.

Reebok Ireland Map Tee

Reebok Ireland Map Tee

 

Conor McGregors tränare, John Kavanagh uppmärksammades av problemet via hans följare på Twitter och han var väldigt snabb att ställa sig emot Reebok och hota med ett avslutat samarbete:

Generellt sett är sport och politik inte en helt enkel kombination eftersom det rör upp mycket känslor. I och med de redan spända relationerna mellan Irland-Nordirland och UFC/Reebok-fighters/fans var det därför inte helt optimalt att Reebok lanserade tröjan med ett så pass stort designfel.

Tröjan togs bort från webbshoppen och en ursäkt formulerades på Twitter:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
9 Kommentarer
 • Erik Svanborg
  22 October 2015 at 08:52

  Nu är jag ingen Irlandsexpert men Nordirland tillhör ju inte nationen Irland, så vari består det stora felet? Ser nordirländare sig själva lika mycket som irländare som de som bor i nationen Irland?

  • Eric
   22 October 2015 at 09:28

   Ja, känns jäkligt diffust. Men kanske är tydligt om man är insatt. Nordirland fick väl vara eget just för de fortsatt ville tillhöra Storbritannien, medan Irland blev en egen nation.
   Jag tror det är som så att Irland är dels namnet på hela ön, som består av Irland och Storbritannien (Nordirland).

   • Erik Svanborg
    22 October 2015 at 09:43

    …och dels namnet på nationen Irland, menar du :-) ja, det är nog så, att även nordirländare kallar sig “irländare”.

    • Eric
     22 October 2015 at 12:06

     Ja, exakt, ska man behöva skriva klart meningarna nu för tiden? ;)

     • Jonas Elof Karlson
      22 October 2015 at 08:13

      Helt klart inte så svårt att se hur reebok fuckade upp denna. Men! Bör de inte iaf rådgivit ang designen? Vad som kan vara bra att ha (och där med inte ha) med på denna typ av produkt. De försöker trotts allt sälja något som ska kittla nationalism nerven?

      Spekulation är att Reebok lite gett upp på att lyckas med ufc grejen. Och nu bara lägger så lite pengar de bara kan på projektet utan att bryta några kontrakt.

 • John
  22 October 2015 at 08:53

  Det är alltid nån jävla “error” i deras system när det gäller UFC! Reebok skapar sig dålig rykte med det här avtalet, tror inte de förlänger det.

 • Håkan Holk
  22 October 2015 at 09:33

  Reebok har alltid varit och förblir ett B märke i min bok om man jämför med Nike och Adidas!

  • Kenny Starfighter
   23 October 2015 at 06:21

   Ja de e ju Adidas B märke kan man säga.

 • Lesspådisqus89
  22 October 2015 at 10:43

  Sjukt klantigt. Sånt här händer dock lite nu och då, typ Hayabusa med rising sun osv

 • Svara