Renan Barao gör fjäderviktsdebut mot UFC-veteran

Före detta bantamviktsmästaren Renan Barao klättrar upp en viktklass, och möter en av fjäderviktens mest erfarna fighters.

Det ser ut som att Renan Barao (33-3) är på väg att lämna den viktklass han en gång var mästare i. Enligt den brasilianska sidan globo.coms kampsportssektion Combate går “Baronen” nu upp till fjädervikt. Han gör sin debut i viktklassen mot veteranen Jeremy Stephens (24-12) på en ännu inte namngiven UFC-gala den 29:e maj.

Återgång för Barao

För Barao innebär detta en återgång till den viktklass han fightades i under början av sin karriär, mellan åren 2005 och 2007. Han har under hela sin tid i UFC slagits i bantamvikt. Där erövrade han år 2012 också bältet, som var ledigt i och med Dominick Cruz (21-1) långa skadefrånvaro.

Blev pulveriserad

Barao försvarade titeln framgångsrikt i nästan två år, tills han mötte T.J. Dillashaw (12-3) som fullständigt pulveriserade honom. I returmötet förra sommaren gick det lika illa. Dillashaw dominerade Barao totalt, och slog ut honom i fjärde ronden. Sedan dess har vi inte sett Barao i buren överhuvudtaget.

En gammal lättviktare

Även den erfarne Stephens, som gick sin första UFC-match år 2007, har bytt viktklass under sin karriär. Han brukade förr gå i lättvikt, men har de senaste tre åren fightats i -66 kg. Det har gått si och så för honom i fjädervikten. “Lil Heathen” har vunnit fyra matcher, och förlorat tre. Senast förlorade han på enhälligt domslut mot Max Holloway (18-3) UFC 194.

Detta är en intressant matchning, dels eftersom Stephens och Barao båda är offensiva fighters som gillar att slugga loss. Men också eftersom Barao nu befinner sig i samma viktklass som sin träningspartner från Nova Uniao-gymmet: Jose Aldo (25-2).

Kan vi förvänta oss en match mellan “Scarface” och “Baronen” i framtiden?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jeremy StephensNyheterRenan BaraoSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Johan
  17 March 2016 at 10:17

  Intressant matchning. Barao knapp favorit?

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...