Renan Barao med UFC-guldet. Foto: Patrick Jenkinson

Renan Barao är tillbaka! Möter UFC-debutant i Brasilien

✅ Den forne UFC-mästaren är nu redo för återkomst efter två raka förluster ✅ Tar emot CES-mästare på hemmaplan

Efter ett par månaders frånvaro och tystnad har nu UFCs forne bantamviktsmästare Renan Barao (34-6) skrivit på för ny match. Enligt uppgifter från brasilianska Combate är nu Barao klar för en ny match mot nykomlingen och CES-mästaren Andre “Mr. Highlight” Ewell (13-4). Mötet är avsett för UFC Fight Night 137 i Sao Paolo, Brasilien den 22:a september.

Endast en vinst sedan 2015

Barao var på god väg att anses som en av de bästa fighters i världen oavsett viktklass innan han stötte på det första nederlaget på nästan tio år när nuvarande mästaren TJ Dillashaw chockade världen med en knockoutseger över den tidigare dominanta titelhållaren.

Sedan titelförlusten på UFC 173 år 2014 har Barao endast vunnit två utav sina följande sex matcher, med segrar mot Mitch Gagnon och Philippe Nover men med förluster mot rankade motståndare som Jeremy Stephens, Aljamain Sterling och senast Brian Kelleher.

Ewell har tävlat sedan 2015 och har vunnit åtta utav sina nio senaste matcher, inklusive segrar över den forne UFC-fightern Willie Gates och Combate Americas-veteranen Gustavo Lopez. Han sitter på en fyra matcher lång vinstsvit och har avslutat elva utav sina tretton segrar.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...