Renato Moicano utmanar den f.d UFC-mästaren: “Det är min tid”

✅Den brasilianske talangen har nu utmanat sin landsman - och en av världens bästa fighters ✅Vill göra upp om nästa titelchans

Efter att ha säkrat karriärens största seger och intagit en fjärdeplats i UFCs fjäderviktsranking är nu Renato Moicano (13-1-1) redo för att möta världseliten. Knappt en månad efter att ha strypt ut Cub Swanson har nu Moicano utmanat den forne UFC-mästaren Jose Aldo (24-7) via Twitter.

Aldo sågs länge som en av de bästa, om inte den allra bästa fightern på planeten då han lyckades hålla sig obesegrad i flera år och slog många av världens bästa fighters som Chad Mendes och Frankie Edgar. Det ändrades dock när han på UFC 194 blev knockad av rivalen Conor McGregor, därefter besegrade Aldo Edgar i en returmatch, men blev sedan avslutad av Max Holloway via TKO i sina två följande matcher. Sist han var aktuell återvände han till vinstkolumnen med en knockoutvinst över Jeremy Stephens.

Moicano höll sig obesegrad med ett fint intåg i UFC då han radade upp tre raka segrar i organisationen, bland annat över Zubaira Tukhugov och ovannämnda Stephens. Han förlorade sedan mot nästa titelutmanare i fjädervikt; Brian Ortega, men har sedan dess vunnit två raka matcher mot Calvin Kattar samt ovannämnda Swanson.

Vill du se Moicano och Aldo mötas?

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara