Returmatch mellan Brandon Vera och Thiago Silva bokad på UFC on FX 3

För lite mer än ett år sedan möttes Brandon Vera och Thiago Silva i en match på UFC 125 den 1 januari 2011. Matchen i sig avslutades via ett enhälligt domslut till Silva efter att han möblerat om Veras ansikte riktigt duktigt. Efter förlusten så blev Vera av med sitt kontrakt med UFC och skulle lämna organisationen.

Men i efterdyningarna så visade det sig att Silva försökt manipulera dopingtestet genom att använda urin från ett djur. Det här upptäckte kommissionen och berättade att dopingprovet var “inkonsekvent från mänskligt urin”. Silva erkände att han försökt manipulera dopingprovet, och blev således avstängd i ett år och bötfälld på $33 750. I samband med det här så ändrade idrottskommissionen matchen till en No Contest, vilket innebar att Vera officiellt inte förlorat längre, och han fick sitt UFC-kontrakt tillbaka.

Vera har även berättat att han skulle vilja ha en ny chans mot Silva, en som inte går på några preparat, och nu berättar UFC att han kommer att få önskan. Thiago Silva och Brandon Vera har verbalt accepterat en returmatch på UFC on FX 3.

“Their last fight ended up a no contest and both guys are out to prove that they are the better man,” säger UFCs VD Dana White.

Returmatchen mellan de två kommer att bli av nu den 15 maj i Virginia.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
21 Kommentarer

Svara