Reza “Mad Dog” Madadi erkänner inblandning i väskrånet, förnekar aktivt deltagande

UFC-lättviktaren Reza Madadi fick som känt avtjäna ett fängelsestraff på ett år och nio månader, efter att ha dömts för en smash-and-grab-kupp mot en väskaffär. “Mad Dog” nekade hela tiden till brott – men erkänner nu viss inblandning.

“Det är den mest korkade saken jag har gjort,” säger han i en ny dokumentär.

Idag släpptes en ny dokumentär om 37-åringen Reza “Mad Dog” Madadi (13-4), som handlar om hans resa tillbaka till UFC efter sitt fängelsestraff. Madadi dömdes av hovrätten den elfte april förra året, till fängelse i ett år och nio månader för grov stöld. Ett straff han redan hade avtjänat drygt två månader av i häktet.

Stölden som det hela rörde sig om var en smash-and-grab-kupp morgonen den 23 maj 2013, mot den exklusiva väskbutiken Bottega Veneta på Stureplan i Stockholm. Under kuppen stals väskor för över en miljon kronor.

Madadi har hela tiden nekat till brott, och hävdat att han var på fel plats vid fel tidpunkt. Men i dokumentären medger han nu viss inblandning, även om han hävdar att han aldrig var en av de som deltog aktivt i själva utförandet av kuppen.

Madadi tränar med stockar på den öppna anstalten i Asptuna. Bilden är från dokumentären.

Madadi tränar med stockar på den öppna anstalten i Asptuna. Bilden är från dokumentären.

“Jag kände mig äcklad av mig själv”

När han dömdes för händelsen valde UFC att klippa hans kontrakt. Detta efter att han gått 2-1 i organisationen och bara kort dessförinnan besegrat den topprankade amerikanen Michael Johnson (16-10) via submission framför en galen hemmapublik i Globen. Kontraktet fick han sedan tillbaka efter avtjänat straff, och gick senast upp mot nordirländaren Norman Parke (21-4-1) i vad som blev en förlust via enhälligt domslut.

“Jag kände mig äcklad av mig själv. Jag blev av med kontraktet för en natt för något onödigt jag gjort, jag fick inte träffa min son för något onödigt jag gjort. Jag blev jättesvag i min tro för att jag inte trodde Gud skulle sätta mig i en sådan prövning,” säger Madadi i dokumentären.

Madadi i den senaste matchen mot nordirländaren "Stormin" Norman Parke. Foto: Mazdak Cavian

Madadi i den senaste matchen mot nordirländaren “Stormin” Norman Parke. Foto: Mazdak Cavian

“Jag var skyldig från början”

Efter att ha först blivit dömd till ett år och sex månader i tingsrätten, skärptes straffet i hovrätten med ytterligare tre månader. Madadi menar att han alltid kommer att ha ångest efter händelsen, och att det är det dummaste han har gjort. Men trots att han medger sin inblandning i det hela, om än från utsidan, är han skarpt kritisk till det hårda straffet.

“Ro i själen kommer jag aldrig att få, jag kommer alltid att ha ångest. Det är den mest korkade saken jag har gjort. Jag var skyldig från början, jag visste om det. Jag var inblandad av en anledning, men jag deltog aldrig i rånet. Huvudmannen som var på plats fick ett år och åtta månader, jag fick ett år och nio månader,” säger han.

Antyder att hans nästa match kan vara karriärens sista

Efter förlusten mot Parke berättade Madadi i TV4:s Nyhetsmorgon att han fått en ny match bokad, men gav inga mer detaljer än så. I dokumentären tar han dock upp UFC:s planer på en gala i Sverige nästa år, som MMAnytt exklusivt kunde rapportera om förra månaden.

Dessutom hintar han om att han kanske skulle kunna avsluta karriären framför hemmapubliken.

Kan vi få se "Mad Dog" på hemmaplan nästa gång - och kan det till och med bli den sista matchen i hans karriär? Foto: Micha Forssberg

Kan vi få se “Mad Dog” på hemmaplan nästa år – och kan det till och med bli den sista matchen i hans karriär? Foto: Micha Forssberg

Här finner ni hela dokumentären om Madadi.

Foto: Micha Forssberg

Prenumerera på helt nya MMAnytt TV på Youtube för att inte missa några exklusiva videos på svenska!
Kategorier
ExklusivtNyheterRekommenderatReza MadadiSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...