Reza Madadi. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Reza Madadi möter Yan Cabral på UFC Fight Night 87

Svenske Reza Madadi har nu fått sin andra UFC-match bokad sedan återkomsten i höstas.

MMAnytt skrev för några dagar sedan om ett en svensk hade en match på gång för UFC Fight Night 87 i Rotterdam. Någon som direkt stack ut hakan var Reza Madadi som på Twitter meddelade att han hade en “nyhet på g”. Under lördagkvällen stod det klart att det är just Madadi som bokats för galan då brasilianska Globo Combate rapporterar att han kommer att ta sig an brasilianske BJJ-svartbältaren Yan Cabral (14-2).

Madadi gjorde sin debut för organistationen redan i april 2012 när UFC hade sin debutgala i Sverige. Han lyckades där besegra Yoislandy Izquierdo va en giljotin innan det några månader senare tog stopp via delat domslut mot Cristiano Marcello. Domslutet var start kritiserat av både fanbs och media då Madadi hade varit den bättre fightern i stora delar av matchen. Han vann i sin nästa match mot Michael Johnson innan han åkte på problem utanför buren. Han dömdes i augusti 2013 för ett väskrån och satt i fängelse under totalt 14 månader. Bara några månader efter det fick han tillbaka sitt UFC-kontrakt och han åkte i återkomsten på en domslutsförlust mot Norman Parke i Dublin.

Yan Cabral tog sig in i UFC via The Ultimate Fighter Brazil 2. Han besegrade Ronaldo Oliveira Silva via submission för att ta sig in i huset och var en av förhandsfavoriterna då han var Fabricio Werdums andraval. Han hann med att besegra David Vieira via submission innan en bruten hand tvingade honom att lämna huset. Trots detta fick han ett kontrakt och han besegrade först David Mitchell innan det tog stopp mnot Zak Cummings, båda matcherna gick tiden ut. Han återvände till vinstkolumnen med en submissionvinst över Naoyuki Kotani men åkte i november på förlust via domslut mot den talangfulle amerikanen Johnny Case.

UFC Fight Night 87 går av stapeln den 8 maj i Ahoy Rotterdam i Rotterdam, Nederländerna.

Matchkort

 • Tungvikt: #12 Antonio Silva vs. Stefan Stuve
 • Lättvikt: Reza Madadi vs. Yan Cabral

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Reza MadadiSenaste NyttUFCYan CabralZ-Klistrad artikel
3 Kommentarer
 • Frantic
  21 February 2016 at 08:45

  Perfekt motstånd för Reza. En grapler som inte övertygat i UFC. Nu är det bara att hoppas jycken får en motståndare också….

  • ecke
   21 February 2016 at 12:10

   Eller typ Sam Alvey, helt medioker fighter, förutom att han är en skicklig counter boxer med krut i nävarna och bra haka, så ser jag jycken som vinnare om det går till backen!

 • Dont understand
  21 February 2016 at 04:53

  Reza hype inte matchen för mycket denna gången. Sist var matchen tråkigaste på kortet. Trodde verkligen dom skulle in kötta

 • Svara