UFC Argentina
Ricardo Lamas. Foto: MMAnytt

Ricardo Lamas tillbaka i vinstkolumnen – stryper ut Charles Oliveira med giljotin

Efter att ha blivit räddad av klockan i den första ronden, kom “The Bully” sedan tillbaka och säkrade submissionvinsten med en giljotin.

I den fjärde matchen på huvudkortet ställdes nummer 4-rankade fjäderviktaren Ricardo Lamas (17-5) mot nummer 8-rankade Charles Oliveira (21-7, 1 NC) i ett catchviktsmöte om 155 pounds, efter att Oliveira vägt in med hela nio pounds övervikt.

Tidigt i matchen säkrade Lamas en nedtagning men det tog inte lång tid innan Oliveira började leta efter låsen från rygg, innan brasilianaren sedan hittade upp på fötter och fick till en egen nedtagning.

Räddad av klockan

Oliveira var först nära att få till en d’arce choke, som Lamas dock jobbade sig ur. Kort därefter fick Oliveira rygg och jobbade ed hårda armbågar innan han fick in en rear-naked choke som såg ut att sitta hårt. Lamas räddades dock av klockan och klarade sig således till den andra ronden.

Även i den andra ronden fick de båda in nedtagningar och matchen höll sig hela tiden jämn. Strax över två minuter in i ronden lyckades sedan Lamas koppla en giljotin som tvingade Oliveira att klappa.

Matchstatistik och resultat

Catchvikt (155 lbs): #4 Ricardo Lamas besegrade Charles Oliveira #8 via submission (giljtin) i rond 2 (2:13)

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Charles OliveiraNyheterRekommenderatResultatRicardo LamasSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
7 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  6 November 2016 at 07:52

  Slarvigt av Oliveira

  • Erik Hellborg
   6 November 2016 at 11:15

   Snyggt av Lamas ;-)

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    6 November 2016 at 12:39

    Både och kanske

 • youngstungun
  6 November 2016 at 02:01

  Vilken cliffhanger när tiden tog slut i Rond1 och Lamas vändning, hatten av till Lamas som visar stort hjärta och en ordentlig portion med envishet!

 • Peter Andersson
  6 November 2016 at 11:53

  Blev Oliveira ens varnad för armbågarna i bakhuvet? Vad är det för vits med att ha regler om inget händer när man bryter mot dom?

  • Ashah Tafari
   7 November 2016 at 10:48

   Tänkte också på det, hörde ingen varning.

 • Kenny Starfighter
  7 November 2016 at 06:40

  Och UFC ville matcha BJ i sin retur mot Lamas… ffs…

 • Svara