Roberson möter f.d titelutmanare på kort varsel – i ny viktklass

✅ Den lovande mellanviktstalangen tar sig an alla möjliga utmaningar ✅ Tar en tuff match i lätt tungvikt

Förra veckan blev det klart att två fighters, John Lineker och Ion Cutelaba, tvingats dra sig ur deras respektive matcher på UFC: Brooklyn, årets första UFC-gala. Med endast nio dagar till match när skadorna annonserades var det oerhört osannolikt att UFC skulle kunna hitta ersättare i tid – men det har trots allt fungerat.

Enligt källor till MMAnytt har Cutelaba dragit på sig skador under sparring inför matchen, men hans team hoppas på en snabb rehabilitering.

RELATERAT: UFC: Brooklyn – Två fighters drar sig ur med nio dagars varsel!

Lineker, som skulle ha mött Cory Sandhagen (9-1) på underkortet, kommer att ersättas av den obesegrade nykomlingen Mario Batista (6-0). Lätt tungviktaren Cutelaba var bokad för en match mot den topp 15-rankade forne titelutmanaren Glover Teixeira (27-7), och hittills har ingen i divisionen ställt upp för att ersätta. UFC hade dock tur i form av den våghalsige mellanviktaren Karl Roberson (7-1), som valt att flytta upp en viktklass för den tuffa matchningen.

Stor risk, stor belöning

Även om matchen mot Teixeira är en tuff sådan så har Roberson mycket att vinna på mötet. Brassen har förlorat tre utav sina fem senaste matcher och uppvisade problem med brottningsförsvaret i sin senaste prestation mot Cory Anderson. Teixeira är en före detta boxare med 17 knockoutsegrar, vilket är betydligt mer än alla proffs och amatör-matcher Roberson gått sammanlagt.

Läs också: Greg Hardy går delad huvudmatch – “Cowboy” på underkortet

Skulle Roberson segra lär han dock klättra markant i rankningen, då han i dagsläget har ett matchfacit på 2-1 i UFC. Sist han var aktuell besegrade han walesaren Jack Marshman via ett tydligt enhälligt domslut.

Vem vinner: Teixeira eller Roberson? 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara