Robert Whittaker dominerar Kelvin Gastelum – utmanar Israel Adesanya!

✔ Har nu tre raka segrar mot toppmotstånd

I natt gick UFC Vegas 24 av stapeln i Las Vegas där australiensaren och forne mellanviktsmästaren Robert Whittaker tog sig an amerikanen Kelvin Gastelum.

Det var andra gången de bokats för match då de skulle ha möts i huvudmatchen på UFC 234 för cirka två år sedan. Då var Whittaker regerande mellanviktsmästare och Gastelum hade två raka segar mot toppmotstånd. Bägge fighters hade klarat vikten och Whittakers titel stod på spel i det framemotsedda mötet.

Endast några timmar innan galan skulle börja hände det otänkbara: Whittaker rusades in till sjukhuset med starka smärtor i magen och behövde akutopereras då han fick ett bråck i tarmarna. Matchen blev inställd i sista sekunden och många trodde att det var sista gången deras vägar skulle korsas.

Whittaker skulle ursprungligen ha mött Paulo Costa på UFC Vegas 24. När sjukdom tvingade Costa att dra sig ur fick Gastelum möjligheten att göra upp med Whittaker.

Det var Gastelum som pressade framåt inledningsvis men Whittaker hanterade det gallant, träffade med flera hårda slag och fina kombinationer, och han fick dessutom flera nertagningar. Gastelum började sakta ta sig in i matchen och träffade med hårda slag som öppnade sår i Whittakers ansikte. Den forne mästaren var dock steget före i de flesta slagväxlingar.

Whittaker fortsatte arbeta fint bakåt, kontrade Gastelums slag och tog sig ur de flesta slagväxlingar utan att ta särskilt mycket skada. Gastelum fick en nertagning mot slutet av den fjärde ronden men Whittaker tog sig upp på nolltid.

Matchen fortsatte på samma vis i den sista ronden trots mer intensitet från Gastelum. Halvvägs igenom den femte ronden säkrade Whittaker en nertagning som han höll ronden ut.

Efteråt var kommentatorerna helt säkra på att en returmatch mot Adesanya väntade för Whittaker – som tilldelades ett solklart enhälligt domslut.


HETAST JUST NU


Tre raka segrar – titelchans härnäst?

Whittaker var mellanviktsmästare mellan 2017-2018 efter att ha besegrat Yoel Romero. Han ställde sedan upp på ett titelförsvar mot Israel Adesanya på UFC 243 i en av de största UFC-galorna någonsin.

Det var dock en match där Whittaker aldrig kom igång och efter att ha blivit sänkt i den första ronden blev han knockad i den andra – och förlorade titeln.

Sedan dess har dock Whittaker hamnat på rätt spår. Han återvände till vinstkolumnen med en stark poängseger över Darren Till. Därefter ställdes Whittaker mot knockoutartisten Jared Cannonier och vann ännu en match via domslut efter att ha brutit sin motståndares arm med en spark.

Nu med tre raka segrar är det mest största sannolikhet Whittaker som står näst på tur för att utmana om Adesanyas mellanviktstitel.

Borde Robert Whittaker få titelchans efter segern mot Kelvin Gastelum?

Kategorier
Robert WhittakerSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...